
Dit moet je weten over kunstgras
Droom je van een groen gazon, maar heb je geen zin in het onderhoud of ben je niet gezegend met groene vingers? Kunstgras heeft bijna net zo’n natuurlijke uitstraling als echt gras. Dus vergeet bijmesten, opnieuw inzaaien, sproeien en maaien en ga het hele jaar door voor een groen grasveld. Dit moet je weten over kunstgras!
Dé voordelen van kunstgras van Carpetright:
- De uitstraling van een weelderig, groen gazon
- Bijmesten, opnieuw inzaaien, sproeien en maaien niet nodig
- Keuze uit verschillende soorten kunstgras
- Duurzame keuze door lange levensduur van wel 10 tot 15 jaar
- Dier- en kindvriendelijk
- Beschikbaar in 200 cm en 400 cm breed
- UV-bestendig, dus behoudt z’n mooie, groene kleur




Wat kost kunstgras?
De prijs van kunstgras is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type kunstgras dat je kiest. Bij Carpetright heb je de keuze uit negen verschillende producten. Het gaat van kunstgras dat perfect is voor een balkon tot een weelderige, volle grasmat. Kunstgras is wat duurder in aanschaf in vergelijking met natuurlijk gras, maar gaat tot wel vijftien jaar mee en je bent geen kosten kwijt aan grasmaaiers en bestrijdingsmiddelen. Ga je het zelf leggen of laat je dit over aan onze professionals van onze plaatsingsservice? Ook dit is uiteraard van invloed op de prijs.


Hoe leg je kunstgras?
Wie een beetje handig is, kan kunstgras zelf leggen. Wat je in ieder geval nodig hebt, is een stabilisatiedoek om over je zandbed te leggen. Het kunstgras moet heel precies op maat worden gesneden en daarna gelijmd. We raden aan om het kunstgras in te strooien met kwartszand (ca. 5kg/m²). Borstel het gras met een harde bezem, zodat de grassprietjes rechtop komen te staan. En voilà, je groene grasveld is een feit. Wil je er zeker van zijn dat jouw kunstgras professioneel en strak wordt gelegd, maak dan gebruik van onze plaatsingsservice.
Hier vind je een uitgebreid stappenplan voor het leggen van kunstgras





Welk zand onder kunstgras?
Een goede voorbereiding is het halve werk: jouw groene grasmat is zo strak als de ondergrond. Je kunt kunstgras niet direct op zwarte aarde leggen, want deze ondergrond is niet goed te egaliseren en voert water minder goed af. Bij een goede waterdoorlatende ondergrond volstaat circa 5 cm ophoogzand (straatzand), dat goed is aangedrukt met een trilstamper en is uitgevlakt. Indien de ondergrond slecht waterdoorlatend is (bijv. kleigrond), dan is een laag van 10 cm gewenst. Houd het zandbed, afhankelijk van de hoogte van het kunstgras, circa 2 cm onder de border of de stoeprand.


Kunstgras schoonmaken
Kunstgras is zeer onderhoudsvriendelijk. Enkele tips als je kunstgras toch af en toe schoon wilt maken:
- Haal bladeren, takjes en ander tuinafval regelmatig weg
- Wil je het kunstgras in het voorjaar even opfrissen? Sproei het gras met een tuinslang. Gebruik een zachte straal zodat het gras niet beschadigd.
- Door het gras af en toe met een bezem (of hark) te vegen, blijft het kunstgras mooi omhoog staan. Heb je het kunstgras ingestrooid met kwartszand dan is bezemen niet nodig.
- Iets gemorst? Haal de vloeistof zo snel mogelijk weg door voorzichtig te deppen met een doek of keukenpapier.
