Laden...

Denk groener voor een betere toekomst

Bij Carpetright zijn we ons bewust van de impact die een grote organisatie als Carpetright kan hebben op het milieu. Zo zijn wij toegewijd aan het verminderen van onze koolstofemissie, waar mogelijk. Daarnaast zijn we ook ongelooflijk trots op ons recycling beleid. Lees hieronder meer.

Plastic, papier & karton

Alle plastic verpakkingen die om onze tapijten en vinyl vloeren zitten, worden verzameld en gerecycled. Verder wordt ook al het papier en karton dat in de organisatie gebruikt wordt gerecycled.

Energie

Wij streven er altijd naar ons energieverbruik te verminderen, daarom houden wij het gebruik van elektriciteit, gas en water op onze locaties nauwlettend in de gaten. We hebben meters geïnstalleerd, waarmee we goed kunnen bijhouden hoeveel we van iedere energiebron gebruiken, als er te veel wordt verbruikt onderzoeken wij dit direct. Daarnaast zijn we bezig met een voorstel voor bewegingsgevoelige verlichtingssystemen voor al onze magazijnen, om zo het energieverbruik te verminderen.

Distributie

Binnen het distributiekanaal in onze organisatie streven we ernaar om zo min mogelijk kilometers te maken, met een zo laag mogelijk brandstofgebruik. Of het nu gaat om de levering van een bestelling aan een klant of het verschepen van voorraden, wij proberen dit altijd zo efficiënt mogelijk te doen. We zetten ons in om onze externe distributeurs te beïnvloeden, zodat zij op dezelfde manier als Carpetright bewust bezig zijn met het verminderen van uitstoot. Door onze logistiek zo efficiënt mogelijk te plannen, zijn we in staat ons eigen verbruik constant te verminderen.

Gereguleerde houtkap

Ondanks dat jouw keuze, comfort en mening onze grootste prioriteiten zijn, gaan we erg ver om er zeker van te zijn dat alle houtleveranciers van Carpetright, geaccrediteerd zijn door, of zich houden aan de aanbevelingen die gedaan zijn door het Forest Stewardship Council (FSC) en het programma voor Endorsement of Forest Certification (PEFC). Deze aanbevelingen betekenen in het kort dat het aanplanten van nieuwe bomen vereist is en dat er rekening gehouden moet worden met de lokale fauna, zodat deze gebieden niet uitgeput raken en dat de bron bruikbaar blijft voor toekomstige generaties. Daardoor kun je er zeker van zijn dat je niet alleen een goed product hebt aangeschaft voor een uitstekende prijs, maar ook dat het product een milieubewuste keuze is.

Samenwerking met onze leveranciers

We proberen onze leveranciers net zo milieubewust te laten zijn als wij zelf zijn en zijn altijd op zoek naar de mogelijkheid om je, in samenwerking met onze leveranciers, te voorzien van milieubewuste producten, zonder dat dit afbreuk doet aan onze inzet om je te voorzien van kwaliteitsproducten voor een goede prijs. Al onze vloerleveranciers volgen een ethische en ecologische gedragscode.

Naar boven