Nieuwe vloeren in je nieuwe huis

Welke vloeren passen bij welke ruimte en wat kost dat?
Check, je hebt je droomhuis gevonden. Of het nu nieuwbouw, bestaande bouw of een opknapper is, je kan vast niet wachten met het inrichten van je nieuwe stek. Een leuke tijd van keuzes maken breekt aan, zoals het kiezen van nieuwe vloeren. Maar wat zijn de kosten die je voor een nieuwe vloer in verschillende ruimtes in je huis kunt verwachten? In samenwerking met Funda hebben wij alvast alles op een rijtje gezet, zodat je weet welk budget je hiervoor moet reserveren. Ook ontvang je direct 20% korting op jouw nieuwe vloer met de Carpetright nieuwbouwvoucher. Lees snel verder!

Kosten vloer per m²

Reken voor tapijt en laminaat ongeveer € 30,- per m². Dat is € 900,- voor een kamer van 30 m². Voor een vinylvloer is dat gemiddeld € 20,- per m². Voor een PVC vloer (clickversie) kun je rekening houden met een gemiddelde m² prijs rond de € 65,-.

Richtprijzen per m² per type vloer*
Tapijt- € 31,10 per m²(op basis van het Marathon tapijt)
Laminaat- € 40,68 per m²(op basis van de Easy lock mét plinten)
Vinyl- € 20,91 per m²(op basis van de Prato)
PVC (lijm)- € 77,00 per m²(op basis van de Ares)
PVC (click)- € 64,47 per m²(op basis van de Virtuo 30 Clic)
Gietvloer- € 116,- per m²
* prijzen zijn gemiddelden en inclusief ondervloer, vloerlijm & kit (wanneer van toepassing), opmeten van de ruimte en het leggen van de vloer. Per type vloer heb je verschillende prijsklassen.

Tip! Hou onze website in de gaten want we hebben altijd voordelige prijsacties.

Type vloeren

Welke vloer kies je nu voor welke ruimte? Je kan kiezen uit tapijt, laminaat, parket, vinyl, PVC of een gietvloer. We zetten de belangrijkste kenmerken per vloer voor je op een rij.

Type vloer

Tapijtzacht, warm, geluiddempend, geschikt voor vloerverwarming
Laminaatdirect
leverbaar, onderhoudsvriendelijk, gemakkelijkte plaatsen, geschikt voor vloerverwarming
Parketduurzaam, lange levensduur, warme uitstraling, natuurlijk product, geschikt voor vloerverwarming
Vinylveel keuze in dessins, hygiënisch, eenvoudig te reinigen, geschikt voor vochtige ruimtes, geschikt voor vloerverwarming
PVCduurzaam, lange levensduur, anti-slip, geluiddempend, geschikt voor vloerverwarming
Gietvloerindustriële betonlook, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, geschikt voor vloerverwarming

Verschillende ruimtes in je huis

Elke ruimte in je toekomstige woning heeft weer andere behoeften en mogelijkheden. Zo kies je voor de woonkamer en keuken misschien wel voor duurzaam PVC, in je slaapkamer een hoogpolig tapijt voor warme voeten en in de slaapkamer van de kinderen vinyl omdat het tegen een stootje moet kunnen als er dagelijks op gespeeld wordt. Hoeveel ben je dan kwijt? We maken een rekenvoorbeeld voor je.

Rekenvoorbeeld
Ruimte in huisType vloerPrijs
per m²
Totaal
Woonkamer35PVC (click)€ 64,47€ 2.256,45
Keuken7PVC (click)€ 64,47€ 451,29
Slaapkamer15Tapijt€ 31,10€ 466,50
Kinderkamer12Vinyl€ 20,91€ 250,92
Kinderkamer12Vinyl€ 20,91€ 250,92
€ 3.676,08
Hou in je begroting rekening met eventuele extra kosten voor plinten.

Ontvang 20% korting op vloeren in jouw nieuwe huis

We denken graag met je mee, ook financieel, want een nieuw huis is al duur genoeg. Vraag hier de Carpetright nieuwbouwvoucher aan en ontvang 20% korting op alle vloeren bij Carpetright*. We organiseren verschillende Inspiratieavonden in onze winkels. Een gezellige avond waar we vrijblijvend advies op maat geven over de inrichting van je woning. Wij adviseren, jij kiest, wij regelen het. Hou de website in de gaten voor een Inspiratieavond bij jou in de buurt.

*Actievoorwaarden

Tegen inlevering van de kortingsvoucher ontvang je 20% korting op de totale waarde van je order (exclusief traprenovatie, confectie, plaatsing en levering) bij één van onze winkels. Deze actie is geldig tot en met één maand na oplevering van de woning en geldt niet in combinatie met andere acties en/of kortingen. Maximaal één kortingsvoucher per adres.