Laden...

Informatie potentieel datalek

Op 19 februari jongstleden hebben hackers malware geplaatst op onze website en zo een aantal dagen toegang gehad tot de data van de website van Carpetright. Door adequaat handelen heeft Carpetright het datalek tot een minimum kunnen beperken. Echter heeft men niet kunnen voorkomen dat er gegevens van ongeveer 125.000 consumenten zijn ingezien door de hackers. Dit varieerde van ‘slechts’ adresgegevens tot aan een hele beperkte groep waar ook de creditcardgegevens zijn ingezien. Carpetright heeft de consumenten die het betreft persoonlijk gebeld en gemaild om eenieder op de hoogte te stellen van dit vervelende voorval. Hierbij is tevens aangegeven welke actie de consument genoodzaakt is om te doen om zijn/haar gegevens veilig te stellen.


Wat kun jij doen?

Indien je niet bent benaderd zijn je gegevens niet betrokken geweest bij deze datalek. Wil je er zeker van zijn dat hackers zo min mogelijk toegang kunnen krijgen tot je gegevens raden we je het volgende aan:

 

  1. Wijzig je wachtwoorden regelmatig
  2. Creëer een veilig wachtwoord; een combinatie van cijfers, letters en leestekens
  3. Kies geen makkelijk wachtwoord
  4. Gebruik niet één wachtwoord voor al je verschillende accounts
  5. Laat je browser geen wachtwoorden opslaan
  6. Pas op voor phishing
  7. Voer waar mogelijk een tweestapsverificatie in, dit is dubbel zo vellig

 

Wat doen wij?
Carpetright werkt samen met een aantal partners om de veiligheid van de data te kunnen blijven waarborgen en ervoor te zorgen dat het plaatsen van malware niet meer mogelijk is.

Naar boven