Laden...

Karakteristieke Amsterdamse benedenwoning van Tanja en Thijs

Make-overs met Roos

Tanja en Thijs zijn de eerste van de drie gelukkige winnaars van de kamer make-over met Roos Reedijk. Ze kunnen hun geluk niet op. Ze hebben namelijk een hele leuke karakteristieke benedenwoning van meer dan 100 jaar oud in Amsterdam gekocht. Er ligt alleen nog een mooie visgraatvloer en wat kleur op de muren. Maar verder is het nog helemaal leeg. Ze kunnen dus wel wat advies van Roos gebruiken. Te beginnen bij de raamdecoratie die ze van Carpetright krijgen.

Bekijk de aflevering met Tanja en Thijs

Ze startten met een blank canvas. Kregen een moodboard en advies van Roos en raambekleding van Carpetright. Met dat alles creëerden ze een fantastisch eindresultaat. Hoe? Bekijk hier de hele video! 

De perfecte raambekleding voor een kleinere maar hoge ruimte

Als raambekleding is gekozen voor bamboo jaloezieën in een lichte kleur (kleur beech, nummer 303). Dat past perfect bij de lichte visgraatvloer die er al ligt. Styliste Roos: ‘Het voordeel van Bamboo is dat het duurzaam is, het is licht en het kan in hele mooie natuurlijke kleuren.’ Om het helemaal af te maken in de hotel chique stijl van Thijs en Tanja combineert Roos de bamboo jaloezieën met luchtige inbetweens Birgit van House of Happiness in de kleur stro. ‘Helemaal passend in het hotel chique en om ‘s avonds echt die gezelligheid te creëren.’ 

Tip : ‘Heb je net zulke hoge plafonds als Tanja en Thijs laat je dan goed adviseren welke stoffen daarvoor geschikt zijn. Deze inbetweens in de stof Birgit van House of Happiness passen goed in hoge ruimtes.’

Hotel chique

Roos heeft een moodboard uitgewerkt waar Tanja en Thijs zelf verder mee aan de slag zijn gegaan. Uitgangspunt was dat de kleur op de muur al bepaald is en er de wens is voor een mooie donkere schouw.

Styliste Roos: ‘Dat is een heel mooi basis palet. Maar ik houd natuurlijk ook wel van een beetje kleur, dus er mag ook nog wel wat gebeuren in de ruimte.’ Kies dan voor een bank in kleur en bijvoorbeeld voor een mooi reliëf behang op de schouw. Zo voer je de hele sfeer door in je interieur.

Tanja en Thijs hebben zelf ook ontzettend hard gewerkt met als eindresultaat een prachtige hotel chique woonkamer!

Wil je ook een interieur met een wow-effect?

Maak een afspraak met onze thuisadviseurs! Dit is gratis en vrijblijvend. Ze rijden met hun auto vol vloer- en stofstalen door het hele land. Zoek samen een vloer, raamdecoratie of traprenovatie uit die het beste bij jou en je interieur past. De thuisadviseurs meten alles nauwkeurig op en maken meteen een offerte. Zo weet je direct waar je aan toe bent!

Naar boven