Laden...

Raamdecoratie 2024

Wordt 2024 het jaar waarin je je raamdecoratie wilt vervangen of ga je verhuizen en heb je nieuwe gordijnen nodig? Laat je inspireren door de raamdecoratietrends 2024. Wij vertellen je met welke materialen, kleuren en producten je dit jaar helemaal goed zit. Laat je inspireren! 

Dé raamdecoratietrends 2024 volgens Carpetright:

  • Duurzame gordijnen 
  • Isolerende gordijnen
  • Natuurlijke materialen
  • Lagen aanbrengen 
  • Elektrische bediening
Gordijnen trends en raamdecoratie trends 2023.
Van plastic fles tot luxe gordijn

Gordijnen Refresh in KZK Olst seizoen 2023

Gordijnentrends 2024

Duurzame gordijnen

Een gordijn van gerecyclede PET-flessen? Het is geen toekomstmuziek meer, want sinds vorig jaar veroveren deze gordijnstoffen de collecties. In gordijn Refresh zitten bijvoorbeeld 11 flessen per m² stof. Voor een gordijn met gemiddelde afmetingen zijn dat al snel meer dan 100 flessen! 

Kortom, van afval nieuwe gordijnen maken, is een van de gordijnentrends 2024. We noemen dit ook wel circulaire gordijnen. Hiervoor worden ook snijafval en andere restmaterialen gebruikt die tijdens de productie van gordijnen ontstaan. 

Ben je op zoek naar duurzame gordijnen? Let dan op ons duurzaamheidslabel People & Planet

Gordijnentrends 2024

Isolerende en thermo gordijnen

Een andere gordijnentrend zijn isolerende gordijnen en thermo gordijnen. In tijden waarin de energieprijzen stijgen, wil je de kosten graag binnen de perken houden. Met deze gordijnstoffen kun je energie besparen en warmteverlies tegengaan. 

Als het om isoleren gaat, heb je meerdere opties. Denk aan verduisterende stoffen, stoffen met een voering of (dubbel) isolerende gordijnen. Deze praktische eigenschappen gaan gelukkig niet ten koste van de uitstraling. Je hebt de keuze uit vele prachtige gordijnstoffen, de een nog mooier dan de ander. Bijkomend voordeel: isolerende gordijnen houden het in de zomer heerlijk koel binnen!

Inbetweens
Kleurrijke ladderband

Raamdecoratietrends 2024

Natuurlijk!

Natuurlijke materialen maken al een tijd een opmars in ons interieur en die woontrend zien we ook terug in raamdecoratie. Bamboe en houten jaloezieën passen goed bij deze trend, maar denk ook eens aan linnenlook gordijnen. Linnenlook gordijnen hebben de uitstraling van linnen, maar je hoeft niet bang te zijn dat de stof krimpt of verkleurt. 

Liever bamboe of houten jaloezieën? Deze raamdecoratie kun je goed combineren met een wabi sabi en Japandi woonstijl. Deze woonstijlen kenmerken zich door natuurlijke materialen en kleuren, organische vormen en de schoonheid van imperfecties. Het voordeel van bamboe jaloezieën is dat ze lichter zijn dan hout en dat de pakketdikte (als je de jaloezieën omhoog trekt) minder dik is. 

Raamdecoratietrends 2024

Lagen aanbrengen

Een interieur gehuld in laagjes, dat klinkt toch heerlijk? Het is een van de woontrends van komend jaar. Lagen zorgen voor diepte in je interieur en het straalt luxe uit. Lagen aanbrengen kan goed met textiel en is helemaal niet zo moeilijk. Denk bijvoorbeeld aan kussens op een bank of een mix van vloerkleden

Raamdecoratie leent zich ook goed voor het toepassen van deze trend. Combineer een rolgordijn met een verduisterende stof bijvoorbeeld met een inbetween gordijn. Dit rolgordijn is afgewerkt met een houten onderlat en het inbetween gordijn bestaat uit 40% linnen. Zo mooi kan raamdecoratie zijn! Of wat denk je van een combinatie van jaloezieën en gordijnen? Bijkomend voordeel: door lagen aan te brengen, houd je de kou buiten en de warmte binnen. 

Raamdecoratie als statement piece
Mix en match stoffen

Raamdecoratie 2024

Elektrische bediening

Gemak en comfort spelen een steeds grotere rol in ons interieur. Elektrisch bedienbare raamdecoratie draagt bij aan dat gevoel. Onze rolgordijnen, duo rolgordijnen, plisségordijnen en lamellen kunnen worden uitgevoerd met elektrische bediening. Je kunt ze open of dicht doen met een afstandsbediening of bedienen via een app. Rolgordijnen kun je bijvoorbeeld afzonderlijk van elkaar bedienen of allemaal tegelijk dicht doen. Easy does it dit jaar! 

Jurgen en Elise uit Kopen Zonder Kijken kregen een slim huis met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Kijk binnen bij dit stel! 

Naar boven