Laden...

Vloerkledentrends 2024

Een vloerkleed maakt je interieur af. Ben je op zoek naar een vloerkleed voor bij de bank, onder de eettafel of een andere plek in huis? Dit zijn de vloerkledentrends 2024! Kies bijvoorbeeld voor een organisch vloerkleed of een hippe hoog-laag pool: een combinatie tussen een hoogpolig en laagpolig tapijt. 

De vloerkledentrends 2024 volgens Carpetright:

  • Vloerkleed als finishing touch
  • Organische vormen
  • Hoog-laag pool
  • Kleur: van lichtroze tot beige
  • Patronen
Vloerkleden trends 2023.
Aardse tinten

Een vloerkleed als een musthave

Een vloerkleed is in 2024 niet meer weg te denken uit een woonkamer. Het is de finishing touch van een zithoek, maar staat ook prachtig onder een eettafel. Ontbreekt het in je woonkamer aan sfeer of warmte? Een vloerkleed is de oplossing.

Met een vloerkleed haal je niet alleen sfeer, maar ook veel praktische eigenschappen in huis. Een vloerkleed zorgt voor comfort, verbetert de akoestiek en maakt één geheel van losse items. Daarnaast is het ook een fijne speelplek voor kinderen. Kortom, een vloer is pas af met een mooi vloerkleed erop!

Organische vormen

Onrust in onze wereld wakkert de behoefte aan om ons thuis te omringen met zachte vormen en materialen. Het is een van de redenen waarom we organische vormen komend jaar blijven zien in interieurs. Een vloerkleed leent zich, net als banken, tafels en spiegels, goed voor een natuurlijke, organische vorm. 

Een organische vorm heeft een speelse uitstraling en zorgt voor een contrast met rechte lijnen. Daarom kun je een vloerkleed met een organische vorm heel goed combineren met een hoekbank. Met een kleiner vloerkleed met een natuurlijke vorm, een fijne fauteuil en eventueel een staande lamp tover je een saai hoekje in je woon- of slaapkamer om tot je nieuwe, favoriete plek. 

Nieuw in de collectie is organisch vloerkleed Jasmine dat verkrijgbaar is in de kleur Beige of Ivory. Organische vormen komen ook terug in dessins, zoals in het rechthoekige vloerkleed Noor. Dit is ook een manier om de zachtheid van organische vormen toe te voegen. 

Tip Alle tapijten zijn uit te voeren als vloerkleed op maat, bijvoorbeeld in de vorm van een druppel, kiezelsteen of een organische vorm

Tip Alle tapijten zijn uit te voeren als vloerkleed op maat, bijvoorbeeld in de vorm van een druppel, kiezelsteen of een organische vorm

Lijnenspel

Hoog-laag pool: een combinatie tussen hoogpolig en laagpolig tapijt

Spelen met texturen is een van de vloerkledentrends 2024. Nog meer zachtheid toevoegen aan je interieur? Kies voor een vloerkleed met een hoog-laag pool. Dit is een combinatie tussen een hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Door het hoogteverschil in het tapijt zorg je voor diepte in je interieur en creëer je een rijke uitstraling. Het nieuwe vloerkleed Floris past goed bij deze trend, net als vloerkleed Jasmine

Veel tapijten kunnen ook uitgevoerd worden als vloerkleed op maat. Het voordeel? Je kunt kiezen hoe het kleed wordt afgewerkt. Dit noemen we festonneren. Dit is ook een manier om te spelen met textuur. Kies bijvoorbeeld voor franjes of een linnen band langs de rand van je kleed. Benieuwd naar de andere opties voor festonneren

Warme kleuren

Verfmerken en internationale kleurinstituten voorspellen elk jaar welke kleuren we veel gaan zien. Dit bepalen ze onder meer door te kijken naar wat er in de wereld speelt en waar we behoefte aan hebben. In 2024 zijn het warme, sfeervolle kleuren die de klok slaan. Denk aan het lichtroze Sweet Embrace (Flexa), de perziktint Peach Fuzz (Pantone) en de warme geeltint Limitless (Histor), maar ook dieprode tinten voor een vleugje passie. 

Deze trendkleuren kun je toepassen op je muren, maar ook in raamdecoratie, een vloerkleed of kussens. Wil je een van de trendkleuren toevoegen aan je interieur? Zoek dan naar mooie combinaties met andere items. Lichtroze kun je bijvoorbeeld goed combineren met een houten vloer of bamboe jaloezieën. En een warme geeltint staat prachtig met een beige vloerkleed of bruin vloerkleed

Tip Ben je benieuwd hoe een muurkleur bij jouw nieuwe vloer staat? Laat je inspireren door de roomvisualiser

Kleur

Patronen

Lijnen, bogen, strepen, vlakken… Patronen zie je in 2024 veelvuldig terug in vloerkleden. Ze geven je kleed een speels effect en het is net even wat unieker dan een effen vloerkleed! Kies je voor een grafisch vloerkleed met een neutrale kleur zoals beige, helemaal hip anno 2024, dan kun je het vloerkleed gemakkelijk combineren met de rest van je interieur. Kijk bijvoorbeeld eens naar vloerkleed Filou, Lotte, Maaike of Floris. Zie je een van deze vloerkleden al in jouw interieur liggen? 

Patronen

Lijnen, bogen, strepen, vlakken… Patronen zie je in 2024 veelvuldig terug in vloerkleden. Ze geven je kleed een speels effect en het is net even wat unieker dan een effen vloerkleed! Kies je voor een grafisch vloerkleed met een neutrale kleur zoals beige, helemaal hip anno 2024, dan kun je het vloerkleed gemakkelijk combineren met de rest van je interieur. Kijk bijvoorbeeld eens naar vloerkleed Filou, Lotte, Maaike of Floris. Zie je een van deze vloerkleden al in jouw interieur liggen? 

Naar boven