Over Carpetright

We weten dat het kiezen van een nieuwe vloer een spannende en belangrijke keuze is. Wij hebben meer dan 500 winkels verspreid over heel Europa, alsook decennia aan ervaring, daarom kunnen wij je helpen een vloer te vinden die bij je past. Hoewel we in de loop der jaren flink zijn gegroeid, zijn we nog altijd trots dat we ons vasthouden aan de waarden waar we ooit mee begonnen zijn. De klant is koning en zal hierdoor altijd op de eerste plaats komen.

1988 - 2000

Carpetright is in 1988 in het Verenigd Koninkrijk begonnen met de opening van een eerste winkel in Canning Town in London en een eerste magazijn in Barking, Essex. Gedurende 1990 verhuisde het hoofdkantoor en het magazijn van Carpetright naar Rainham in Essex, waar twee kleine semi automatische snijmachines werden geïnstalleerd. Deze snijtafels konden meer dan 1000 gesneden producten per week produceren. Aan het einde van dat jaar had Carpetright 71 winkels met een grootte van 64.103 vierkante meter, waarin een omzet werd behaald van ongeveer 43,6 miljoen euro en een winst van € 472.500,-.

In 1993 is Carpetright naar de beurs gegaan (London stock exchange) en eind April 1996 was het aantal winkels uitgebreid naar 246, met een winkeloppervlak van in totaal 185.810 vierkante meter, een omzet van 218,6 miljoen euro en een winst van 29,5 miljoen euro. In November 1998 vierde Carpetright zijn tiende verjaardag met een succesvolle verjaardag en verkoop viering. Deze mijlpaal liet de omvang van de evolutie zien die Carpetright in de eerste 10 jaar heeft bereikt.

Op dit moment had Carpetright 308 winkels, met meer dan 278.710 vierkante meter winkeloppervlak een omzet van meer dan 327 miljoen euro en een winst van 27,7 miljoen euro. In Januari 1999 zijn verschillende Carpetland en Allied Carpet winkels overgenomen en omgedoopt in Carpetright winkels, ook werden er 30 nieuwe Harris Carpet winkels geopend.

2000-2005

In juni 2002 opende Carpetright een magazijn van 5853m2 in Thurrock, met een nieuwe snij faciliteit van wel 5 meter, waardoor de snijcapaciteit met een derde werd verhoogd. In oktober 2002 kocht Carpetright “interiors for Europe” waardoor er een solide basis ontstond om te gaan verkopen in de Benelux. Nederland en België werden gekozen als de belangrijkste markten voor uitbreiding, omdat ze cultureel vergelijkbaar zijn en geografisch dicht bij het Verenigd Koninkrijk liggen.

In 2003 lanceerde het bedrijf het Fitters’ Academy programma, in samenwerking met de ‘Flooring Industry Training Association’. Op deze manier was Carpetright in staat om derden te trainen om zo een vloerenlegservice aan onze klanten te kunnen bieden. Tot nu toe heeft Carpetright meer dan 1700 vloerenleggers opgeleid, waardoor het bedrijf er zeker van kan zijn sterk te blijven op het gebied van klantenservice.

In mei 2004 maakten de Carpetright winkels in de Benelux voor het eerst een winst (voor aftrek van exceptionele uitgaven en betalingen aan goede doelen) van 2 miljoen euro. Carpetright kondigde dit jaar aan dat zij in 2005 van plan waren de succesvolle activiteiten in Europa verder uit te breiden en voor het eerst ook winkels in Polen te openen. In de zomer van 2005 nam Carpetright “mays World of Carpets’ over, dat zich vooral richt op groothandel activiteiten en nu bij meer dan 11 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk een plek heeft gekregen. In September 2005 vierde Carpetright dat het zijn 500ste winkel opende in Cork in Ierland en er werd een feest georganiseerd waarbij mensen vanuit alle lagen van de organisatie betrokken waren.

2007 - heden

In december 2007, na 6 maanden van planning, verplaatste Carpetright zijn Centrale Support Office & magazijn naar een nieuwe locatie in Purfleet in Essex. Met meer dan 46.452m2 ruimte kon het complete proces van snijden en distributiefaciliteiten op een plek worden samengevoegd, waardoor de productiecapaciteit wordt vergroot voor eventuele toekomstige groei van het bedrijf en heeft het personeel beschikking over de allernieuwste faciliteiten.

Eind 2007 werd de aanwezigheid op het Europese continent vergroot met een groeiend aantal winkels en in juli 2008 kwam Carpetright tot een overeenkomst om het bedrijf Ben de Graaff over te nemen. Deze Nederlandse tapijten- gordijnen- en ramenhandelaar bevond zich in de Zuid-Nederlandse provincie Brabant. Deze acquisitie zorgde ervoor dat het aantal winkels in België groeide naar 28 en in Nederland naar 88.

Met ingang van 2013 blijven wij ons nog steeds verbeteren in de vloeren industrie, met 92 winkels in Nederland en 22 in België. Carpetright blijft jaar na jaar nog steeds de grootste collectie vloeren aanbieden aan zijn duizenden bezoekers, en staat garant voor de beste kwaliteitsproducten tegen een betaalbare prijs.