Laden...

Raamdecoratie badkamer

Als het ergens in huis wenselijk is dat er privacy is, dan is het wel in de badkamer maar niet alle raamdecoratie is geschikt voor vochtige ruimtes. Kies dan ook niet voor hout maar eerder voor raambekleding zoals aluminium, jaloezieën of specifieke vochtbestendige stoffen rolgordijnen.


Welke raamdecoratie is geschikt voor de badkamer?

Raamdecoratie in de badkamer moet in de zomer de felle zon op afstand houden en in de winter verduisterend werken zodat je met verlichting voor de buitenwereld niet zichtbaar bent. Een rolgordijn in de badkamer is een goede oplossing omdat het eenvoudig te bevestigen én te gebruiken is. Hieronder enkele voorbeelden van geschikte raamdecoratie voor in de badkamer.


Rolgordijnen in de badkamer

Rolgordijnen zijn mooi, praktisch in gebruik en helemaal te personaliseren met decoratieve opties. Voor de badkamer zijn er rolgordijnen in een speciale vochtbestendige stof. Kies de verduisterende variant zodat je altijd verzekerd bent van privacy. Voor een rolgordijn in de badkamer kan je kiezen voor een effen stof of een stof met dessin. Hou je meer van de natuurlijke look dan valt echt hout af in vochtige ruimtes maar kan een stof met een hout-, riet- of bamboe patroon natuurlijk wel. Go tropical in je badkamer!

Horizontale of verticale jaloezieën

Badkamers zijn tegenwoordig home spa’s waarin je met raamdecoratie veel sfeer kan bepalen. Verticale jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunststof materialen en geven je badkamer een warme en rustige uitstraling. Horizontale jaloezieën zijn verkrijgbaar in aluminium en kunststof en is te combineren met een ladderband. Ladderbanden zijn verkrijgbaar in eigentijdse botanische prints en warme kleuren en pastellen.

Tip! Ventileer goed in de badkamer door het raam na het douchen te openen. Kies spandraden voor op de ramen om te voorkomen dat de jaloezieën gaan klapperen.


Plissé- of dupligordijnen in de badkamer

Met plissé- of dupligordijnen regel je in een handomdraai lichtinval, je uitzicht en privacy. Plissé gordijnen zijn ideaal als raambekleding in je badkamer. Lichtinval in de badkamer kan prettig zijn maar soms niet wenselijk. Door te kiezen voor een top down en bottom up uitvoering kan je de boven- en onderkant bewegen en zo de gewenste lichtinval én privacy zelf optimaal regelen. Voor advies rondom raambekleding in je badkamer kun je ook terecht in een van onze winkels.

Wil je je badkamer helemaal compleet maken? Bekijk dan ook onze prachtige PVC vloeren voor de badkamer.

Naar boven