Laden...

Duo rolgordijnen 

Een moderne klassieker, dat is het duo rolgordijn. Klassiek omdat het rolgordijn al tientallen jaren meegaat. Modern omdat het gordijn tegemoetkomt aan de functionele wensen van vandaag de dag. Wij weten dat alles wat je zoekt is samengebracht in het duo rolgordijn. Waarom we zo enthousiast zijn? Je leest het in deze blog over duo rolgordijnen. 

 

Wat is een duo rolgordijn?

‘Duo’… Het woord zegt het al: het duo rolgordijn bestaat uit twee verschillende gordijnstoffen. Deze stoffen zijn verdeeld in meerdere, horizontale banen die elkaar afwisselen. De ene baan bestaat uit een transparante stof, de andere baan uit een niet-transparante stof. Door het bedienen van het gordijn kun je de verschillende banen elkaar laten afwisselen of juist op elkaar laten aansluiten. Ideaal wanneer je een ruimte helemaal wilt afsluiten, juist wilt opengooien of ergens daartussenin.

 

Waarvoor gebruik je het?      

Rolgordijnen duo komen aan veel functionele wensen tegemoet. Dat maakt ze geschikt voor de slaapkamer, badkamer én woonkamer. Het duo rolgordijn doseert tot op de millimeter privacy doordat je de verschillende banen op elkaar kan laten aansluiten zoals jij dat wilt. Ditzelfde geldt voor lichtinval. Rol de transparante stroken tegen elkaar voor veel en mooi zonlicht in je kamer. Minimaliseer lichtinval door de niet-transparante stroken op elkaar aan te laten sluiten. Zo kan je met een duo rolgordijn je kamer helemaal verduisteren. Handig en belangrijk voor een goede nachtrust. De dubbele laag stof heeft daarnaast een prettig effect op de isolatie en akoestiek in de kamer. 

Welke soorten duo rolgordijnen zijn er?

Bij Carpetright verkopen we de variant bestaande uit de verschillende stroken stof. Als het gaat om de kleur kun je alle kanten op. Denk aan effen kleuren als taupe, wit en zand, uitgesproken kleuren als roze, geel of oranje of gave dessins als stipjes, streepjes of een botanische print. Met keuze uit bijna negentig kleuren, zit er vast iets tussen wat jij zoekt. Zoek je iets anders op het gebied van duo gordijnen of ga je liever voor duo rolgordijnen op maat? Kom gerust langs in één van onze winkels. We denken graag met je mee. 

 

Hoe bedien je een duo rolgordijn?

De bediening van een duo rolgordijn is heel eenvoudig. Je ‘rolt’ het gordijn omhoog en naar beneden door een ketting of koord. Daarmee bepaal je tegelijkertijd ook de positie van alle stroken. Waar steeds meer mensen voor gaan is elektrische bediening. Handig wanneer je niet goed ter been bent, het raam niet binnen handbereik is of je gewoon je huis van alle gemakken wilt voorzien.

 

Welke mogelijkheden zijn er nog meer?    

Naast de kleur stof kan je ook de afwerking helemaal aan jouw wensen laten voldoen. Je kunt het duo gordijn oprollen in een vierkante of ronde cassette of de rol juist gewoon zichtbaar laten zijn. Aan de onderkant van het gordijn kun je kiezen voor een lat of stang. De lat kies je wanneer het duo rolgordijn ook goed moet kunnen verduisteren.

Wat is het verschil tussen een rolgordijn en een duo rolgordijn?

De verschillen tussen een rolgordijn en duo rolgordijn zijn:

  • Het aantal stofsoorten
    Een gewoon rolgordijn bestaat uit één vlak gemaakt van één stof. Het duo rolgordijn bestaat uit twee verschillende stofsoorten die elkaar afwisselen door middel van verschillende stroken. 
  • Aantal stoflagen
    Bij duo gordijnen is sprake van een dubbele laag stof, bij een ‘gewoon’ rolgordijn heb je één laag stof. 
  • Verschil in uitstraling
    Bij een rolgordijn kan er verschil zitten tussen de uitstraling aan de raamzijde en aan de kamerzijde, bij een duo rolgordijn is die uitstraling hetzelfde aan beide zijdes. 

Verduisterend en zonwerend? 

Een duo rolgordijn is een passend gordijn wanneer je zoekt naar verduisterende raamdecoratie. Door met de ketting of een koord de niet-transparante banen op elkaar aan te laten sluiten zorg je voor verduistering én zonwering. Kies voor een massieve lat onderin om te voorkomen dat een transparante strook onderin het gordijn toch nog licht door laat. Een donkere kamer draagt weer bij aan een geborgen, knusse sfeer en aan een goede nachtrust.

 

Mix and match je gordijnen

Ben je op zoek naar meer aankleding van je raam? Speel dan met twee verschillende soorten gordijnen. Vul je duo rolgordijn bijvoorbeeld aan met een plooigordijn van een dikke, natuurlijk stof (denk aan katoen of linnen), een plisségordijn of vitrage van een soepel vallende stof. Zo kleed je je raam nog meer aan en vormt de combinatie een mooie aanvulling op je interieur.

 

Duo rolgordijn aanbieding

Bij Carpetright zijn onze gordijnen altijd scherp geprijsd. Hoe meer basic je duo rolgordijn, hoe goedkoper je uit bent. Uiteraard hebben we altijd diverse acties en aanbiedingen. Houd hiervoor onze nieuwsbrief, (digitale) folder en/of social mediakanalen in de gaten.

Naar boven