Laden...

Duo rolgordijn op maat

Een luxe, frisse variant op het bekende rolgordijn op maat is het duo rolgordijn op maat. Eigenlijk brengt het twee verschillende gordijnen samen: jaloezieën en rolgordijnen. Doordat het duo rolgordijn op maat bestaat uit banen van twee stofsoorten, doorzichtig en ondoorzichtig, kan je hiermee tot op de millimeter lichtinval doseren. Op zoek naar een gordijn dat precies aan jouw praktische wensen voldoet en er ook nog eens hip uitziet? Dan ben je bij duo rolgordijnen op maat aan het juiste adres.

Verduisterende en lichtdoorlatende duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn op maat bestaat uit banen van twee stoffen. Vaak een transparante stof en een niet-transparante stof. Nu kun je er voor kiezen de niet-transparante stof een verduisterende stof te laten zijn. Wanneer je bij bediening de banen van verduisterende stof op elkaar laat aansluiten, heb je een verduisterend rolgordijn. Om echte duisternis te creëren, is de onderlat van een verduisterend duo rolgordijn op maat altijd massief. Stel je hebt een transparante strook onderaan je gordijn, dan zorgt de lat ervoor dat er geen licht binnen komt.

Onderafwerking en bovenafwerking duo rolgordijn

Over die onderlat gesproken; je kan ook kiezen voor een ronde stang waarbij de stof aan de buitenkant van de stang rolt. Een goede keuze wanneer je zoekt naar een wat speelsere uitstraling, waarbij 100% verduisteren niet per se van belang is. Voor de afwerking aan de bovenkant kun je kiezen voor twee profielen aan de zijkant, waar het gordijn in hangt. Dit is de meest voorkomende manier van bovenafwerking. Ga je voor fancy? Kies dan voor een ronde of vierkante koof waarin je gordijn verdwijnt. Stijlvol en praktisch.

Duo rolgordijn op maat maken

Het mooiste effect krijg je wanneer je je duo rolgordijn op maat laat maken. Zo zijn de stang en onderlat goed afgewerkt en ziet het er professioneler uit dan dat je zelf aan de slag gaat. De medewerkers in de winkel helpen je graag met het bestellen van een duo rolgordijn op maat. Neem de maten van je ramen mee naar de winkel.

Bediening van het rolgordijn

De meest voorkomende bediening van een duo rolgordijn op maat is een ketting van kunststof of metaal. Maar ben jij wel van de technische snufjes? Of komt je rolgordijn te hangen op een plek die niet gemakkelijk te bereiken is? Kies dan voor elektrische bediening via je tablet, smartphone of pc. Vraag onze medewerkers in de winkel om je hier meer over te vertellen.

Keuze uit stofsoorten

Nagenoeg alle duo rolgordijnen op maat zijn gemaakt van polyester. Deze stof leent zich perfect voor het transparante gedeelte van je gordijn. Daarnaast is het vuilafstotend, zorgt het voor stevigheid, verkleurt het minder snel en kan het goed tegen vocht. Handig als het gordijn in je keuken of badkamer hangt.

Welke kleuren zijn beschikbaar?

Er zijn veel verschillende kleuren duo rolgordijnen op maat. Veel voorkomende kleuren zijn zwart, grijs en wit. Al zien we ook een trend ontstaan in okergele, oudroze of marineblauwe rolgordijnen. Combineer deze kleuren met tinten als wit, hout, metaal en zwart en je interieur krijgt een sfeervolle uitstraling waarbij je gordijnen de kleur brengen. Stiekem op zoek naar iets gewaagders? Informeer dan naar de verschillende patronen in duo rolgordijnen. Naast banen recht toe recht aan, zijn er meer varianten mogelijk.

Naar boven