Laden...

Linnen gordijnen

Een gordijnstof die het in alle woonstijlen goed doet is linnen. Combineer linnen gordijnen met lichte kleuren en houttinten voor een Scandinavische uitstraling. Combineer donkere linnen gordijnen met brede, zwarte jaloezieën voor een moderne, stoere sfeer in je huis. Of maak de combinatie van linnen overgordijnen met linnen vouwgordijnen voor de landelijke look. Er zijn veel mogelijkheden met verschillende gordijnen.

Wat zijn de voordelen van linnen gordijnen?

In eerste instantie vallen mensen vaak voor de looks van linnen gordijnen. Linnen is natuurlijk, speels en fijn geweven. Maar er is meer:

  • Het is erg sterk en slijtvast.
  • Het ventileert op de goede manier. Het houdt koelte vast als het warm is, en warmte vast als het koud is.
  • Huisstofmijt voelt zich niet thuis in linnen, dus is het een perfecte stof wanneer je te maken hebt met allergieën.
  • Het past erg goed in een duurzaam huishouden. De stof gaat tot wel twee keer langer mee dan katoen en ook het productieproces vraagt veel minder water en toxische stoffen dan katoen.

Linnen kreukt wel sneller dan andere stoffen, maar de stof is daarentegen goed te strijken. Ook verkleuren donkere kleuren linnen gordijnen sneller dan synthetische gordijnen. Dat is op te lossen met een linnen/polyester menging.

Linnenlook gordijnen

Je kan kiezen voor gordijnen, gemaakt van 100% linnen. Maar wat vaker wordt gedaan is een menging van linnen en polyester. Zo hebben je gordijnen wel de linnenlook, maar geniet je ook de voordelen van polyester. Deze voordelen zijn onder andere dat de stof snel droogt, minder snel verkleurt en goed bestand is tegen vocht.

Linnen vouwgordijnen en vitrage

Bij Carpetright is elk soort gordijn te kiezen in linnen. Denk aan linnen vitrage bijvoorbeeld. De luchtige, fijne stof van linnen leent zich perfect voor vitrage. De vitrage is lichtdoorlatend, zonder dat nieuwsgierige ogen naar binnen kunnen gluren. Bij vouwgordijnen zorgt linnen ervoor dat het gordijn natuurlijk valt. De structuur van de stof geeft het gordijn, in combinatie met de verschillende mogelijkheden in baleinen, een speels karakter. Op zoek naar verduisterende gordijnen? Dan voorzien we je linnen gordijnen van een verduisterende coating.

Witte linnen gordijnen

We zien bij linnen dat de uitstraling van de stof het best tot z’n recht komt in lichte kleuren. Denk aan wit, taupe, zand, licht grijs en ecru. Witte linnen gordijnen geven de ruimte een rustige, natuurlijke uitstraling. Een uitstraling waar veel mensen, als het gaat om hun slaapkamer bijvoorbeeld, naar zoeken.

Linnen gordijnen op maat

Bij Carpetright maken we linnen gordijnen voor je op maat. Om het juiste formaat te bestellen, hebben we de juiste maten nodig. Meet het raam altijd aan beide zijden op en houd rekening met vensterbanken en verwarmingen. Zo zorg je ervoor dat je linnen gordijn op maat perfect voor je raam hangt. Nog meer tips nodig voor het opmeten? Zie hier onze meettips of maak een meetafspraak. Kom langs. Onze collega’s in de winkels denken graag met je mee!

Algemeen advies voor het meten

  • Meet met een metalen rolmaat of een vaste meetlat die lang genoeg is om in één keer te meten.
  • Meet minimaal twee maal om vergissingen te voorkomen.
  • Meet aan beide zijden. Het plafond en de vloer of kozijn zijn niet altijd waterpas.
  • Noteer de kortst gemeten maat. Bij verschil in hoogte telt de kleinste maat.
  • Houdt rekening met vensterbanken, verwarmingen en dergelijke. Gordijnen moeten vrij kunnen hangen.
  • Houdt in een nieuw huis ook rekening met eventueel nog aan te brengen vloerbedekking.
Naar boven