Laden...

Gordijnen met ringen

Een stoere, klassieker is het gordijn met ringen. De ringen geven de gordijnen een robuuste uitstraling én kwaliteit. Zeker op plekken waar gordijnen tegen een stootje moeten kunnen, denk aan slaapkamers van kinderen of gordijnen in de buurt van een deur, zijn gordijnen met ringen ideaal. Maar dat is niet het enige. Waarom wij nog meer houden van deze solide variant gordijnen in ons assortiment? Dat lees je hier. 

Ringgordijnen


Ringgordijnen hangen er, door het golfeffect van voor naar achter, altijd goed bij. Trek je ze uit dan is de golf breder, vouw je ze in dan zie je een smalle, compacte golf. De golf geeft een leuk effect als schaduw op je plafond of vloer. De ringen lenen zich perfect voor gordijnen van dikke, stugge stoffen, denk bijvoorbeeld aan velours

Verduisterende gordijnen met ringen


Doordat ringgordijnen zich goed lenen voor dikkere stoffen, worden ringgordijnen veel gebruikt voor het verduisteren van bijvoorbeeld de slaapkamer. Daarnaast zorgen de ringen dat er voldoende stof zit tussen de roede en het plafond. Dat maakt dat de gordijnen nauw aansluiten op het plafond. Ook gelijk goed voor de isolerende werking van het gordijn. Warmte blijft binnen, kou blijft buiten. 

Soorten ringen


Naast dat je kan kiezen uit een enorm aanbod aan kleuren, daarover hieronder meer, kun je ook variëren in de kleur ring. De meest voorkomende ringkleur is nikkel: een zilverachtige, metaalkleur. Kies je voor donkere gordijnen en wil je niet dat de ringen de show stelen? Kies dan voor zwarte ringen. Deze vallen mooi weg. 

Mag de nadruk juist wel op de ringen liggen? Kies dan voor een goudkleurige, messing ring. Flamboyant en opvallend. En zo hebben we nog veel meer kleuren ringen in onze winkels. Combineer de ringkleur met een gordijnroede van dezelfde kleur en je hebt een prachtige match. Bij Carpetright bieden we twee maten ringen: 25 mm en 40 mm. 

Kleuren ringgordijnen


De kleuren en designs van ringgordijnen zijn eindeloos. Kies voor zwart of grijs voor een strakke, stoere uitstraling. Kies voor groen, blauw, okergeel of bijvoorbeeld oud roze voor een speels effect. Voor op een kinderkamer bijvoorbeeld. Kan het je niet excentriek genoeg? Kies dan voor een gave print met bloemen voor een bohemien effect. Of een jungle print gecombineerd met bamboe en planten voor een botanische vibe. Ook streepjes, stipjes en sterren behoren tot de mogelijkheden.  

Soorten stof


De keuze in het soort stof voor je ringgordijnen zijn te over. Ga voor velours voor een aangeklede, klassieke uitstraling. Of kies een lichtdoorlatende stof in de vorm van inbetweens of vitrage. Katoen en linnen lenen zich voor een landelijke, natuurlijke uitstraling. In onze winkels vind je het hele assortiment.

Mixen maar


Ringgordijnen bekleden op zichzelf het raam heel goed. Steeds meer mensen kiezen voor een combinatie van bijvoorbeeld ringgordijnen met vouwgordijnen, vitrage of plisségordijnen. De fijne, compacte eigenschappen van deze laatste drie zorgen voor extra comfort en privacy zonder meer ruimte in te nemen.

Lees onze tips bij het zelf inmeten van je gordijnen. Laat je het inmeten liever aan de professionals over? Maak dan een meetafspraak

Naar boven