Laden...

Raamdecoratie van hout

Hout is een prachtig materiaal om in je inrichting te verwerken, niet alleen omdat het er mooi uitziet maar ook omdat het isolerend en geluiddempend werkt én lekker ruikt! In eerste instantie denk je dan aan houten tafels en stoelen maar ook raamdecoratie van hout is een absolute aanwinst voor je interieur. Welke soorten raamdecoratie van hout zijn er eigenlijk? Jaloezieën en shutters zijn de bekendste soorten raamdecoratie van hout.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën geven je interieur een exclusieve en luxe uitstraling. Je trekt ze op van beneden naar boven, in tegenstelling tot houten shutters, die kan je ook helemaal openklappen. Door de houten jaloezieën op maat te laten maken, weet je zeker dat ze exact passen en heb je er het langst plezier van. Je hebt de keuze uit verschillende houtsoorten en -kleuren. Elk type hout heeft weer zijn eigen eigenschappen en uitstraling, zo is essen heel sterk en geeft bamboe een botanische boost aan je interieur.

Shutters

De panelen van shutters kan je geheel openzetten wanneer je veel zonlicht wilt en kantelen wanneer je voor meer privacy gaat. Shutters zijn bijzonder functioneel, stijlvol en tijdloos. Ze zijn er in verschillende kleuren hout mét en zonder houtnerf. Zo heeft Carpetright naturel, bruin, antraciet en zwart in het assortiment.

Breedte van de lamellen

In de collectie houten jaloezieën kan je kiezen uit drie lamelbreedtes: 25, 50 en 65 mm. Hoe breder des te stoerder en grootser het effect. Hoe kleiner, des te subtieler en onopvallender. Met de ladderband kan je een statement maken in je interieur bijvoorbeeld door te gaan voor een contrasterend gekleurde band of een ladderband met print. Heb je een moderne woonstijl? Ga dan voor witte lamellen met een zwarte ladderband of vice versa. Hierdoor valt je raamdecoratie van hout goed op.

Bedienen van houten raambekleding

Het kantelen van de lamellen of shutters doe je eenvoudig met de bediening aan de linker- of rechterzijde van het raam. Je kan kiezen uit een optrekkoord of een tuimelkoord. Mocht de bediening op een lastige plek zitten of ga je voor gemak dan kan je ook je laten informeren over een elektrische bediening.

Houten raamdecoratie in elke ruimte

Er is altijd houten raambekleding die bij jouw persoonlijke interieur passen. Je hebt zelf de controle over hoeveel licht je toelaat. Het is een oplossing die ideaal is voor ieder type kamer. Zo kan je kiezen om jaloezieën in je woonkamer, slaapkamer en keuken op te hangen. Multifunctioneel en het misstaat in geen één ruimte. Houten jaloezieën in de badkamer is niet aan te raden in verband met de werking van hout in combinatie met water. Gelukkig zijn voor raamdecoratie in de badkamer genoeg andere vochtbestendige stoffen en materialen te verkrijgen.

Naar boven