Laden...

Houten jaloezieën (lamellen)

Hout zie je in verschillende gedaantes terug in de Nederlandse woonkamers. Als het gaat om vloeren, kasten en tafels is hout al sinds jaar en dag een onmisbaar stijlicoon. Als het gaat om houten jaloezieën, ook wel houten lamellen genoemd, is er steeds meer mogelijk.
      

Jaloezieën van hout

Hout is een prachtig materiaal om je raam mee te decoreren. Het is rauw, natuurlijk, speels en past daardoor gemakkelijk in verschillende interieurs. 

  • Landelijk: linnen en pastelachtige kleuren gecombineerd met houten jaloezieën zorgen voor een eigentijdse twist. 
  • Industrieel: beton en staal, gecombineerd met houten jaloezieën zorgen voor een warmere uitstraling.  
  • Scandinavisch: wit en schapenwollen kleden gecombineerd met houten jaloezieën zorgen voor dat knusse, Scandinavische ‘hygge-gevoel’.

Je voelt het wel aan; ze zijn een sfeermaker in elke interieurstijl.

Houten jaloezieën op maat

Omdat houten jaloezieën in het kozijn of raam vallen, kan je niet anders dan de jaloezieën exact op maat te laten maken. Bij ons zijn houten jaloezieën op maat verkrijgbaar tot wel 3 meter breed. Voor het opmeten komen we bij je langs, wanneer je een afspraakverzoek stuurt. Durf je het aan om het zelf op te meten? Deze meettips helpen je op weg. 

In het zwart en andere kleuren

Uiteraard hoeven je houten shutters niet per se de kleur van hout te hebben. Een duidelijke trend zijn nu de 50 mm brede houten jaloezieën in zwart, wit, antraciet grijs of vele andere kleuren. Combineer ze met een brede ladderband voor een stoere uitstraling. Ga je wel voor de natuurlijke uitstraling van hout? Dan voorzien we de jaloezieën van een uv-bestendige lak. Zo blijven ze langer mooi en houden ze hun levendige kleur. 

Houten shutters

Jaloezieën, ook vaak shutters genoemd, worden meestal gemaakt van Abachi-, Essen- of Lindenhout. Dat is niet voor niets. Deze houtsoorten trekken niet krom en zijn licht in gewicht. Bamboe is een mooie nieuwkomer. Mede door de botanische sfeer die bamboe met zich meebrengt. Let wel op: hout blijft een natuurproduct en is altijd onderhevig aan luchtvochtigheid, temperatuur en uv-straling. Al wegen die elementen vaak niet op tegen de natuurlijke charme. We raden je aan voor ruimtes waar de luchtvochtigheid nogal schommelt (denk aan de badkamer) voor pvc jaloezieën te gaan met een hout-look te gaan. Dan zit je sowieso goed. 

Bediening houten jaloezieën

Carpetright voorziet jaloezieën van het veelvoorkomende optrekkoord en een tuimelkoord of –stok. Nieuw is de elektrische bediening van je gordijnen, waar steeds meer mensen voor kiezen. Ideaal voor mensen die moeilijk ter been zijn of wanneer je gewoon houdt van nieuwe, technische snufjes. Onze collega’s vertellen je graag meer over deze digitale bedieningsmogelijkheden. 

Een duurzame keuze

Je denkt misschien in eerste instantie dat hout niet duurzaam is. Er worden immers bomen voor gekapt. Bij Carpetright kiezen we voor hout van duurzame afkomst. Daarnaast is hout circulair: het kan makkelijk gerecycled worden en daardoor krijgen afgedankte houten lamellen altijd een nieuwe bestemming. Lief voor de toekomst dus.  

Naar boven