Laden...

Raamdecoratie in de keuken

Een raam in de keuken is prettig omdat je heerlijk naar buiten kan staren en het je keuken lekker licht maakt. Daarnaast is het prettig je keukenraam open te zetten zodat warme lucht van het avondeten naar buiten kan. Op zoek naar raambekleding in de keuken? We adviseren je graag.

Welke raamdecoratie is geschikt voor de keuken?

Er zijn drie opties voor raamdecoratie in de keuken die geschikt zijn:

  1. rolgordijnen
  2. jaloezieën
  3. plissé- of dupligordijnen

Raambekleding in de keuken moet bestand zijn tegen water, vuil en vetten en gemakkelijk schoon te maken zijn. De rolgordijnen in de keuken hoeven niet perse verduisterend te zijn maar een beetje privacy is wel zo prettig.

Afbeelding

Afbeelding

1. Rolgordijnen

Een rolgordijn in de keuken is makkelijk in gebruik en verkrijgbaar met een speciale vochtbestendige stof. Hierdoor zijn deze gordijnen zeer geschikt voor in de keuken. Er zijn rolgordijnen in vele kleuren en maten én met decoratieve prints.

Is je keuken vrij rustig van kleur dan geeft raamdecoratie in een pastelkleur een romantische uitstraling. Een rolgordijn met een zwart wit gestreepte print geeft je keuken een stoerdere, moderne look. Rolgordijnen kan je op maat laten maken.

2. Jaloezieën

Zowel horizontale als verticale jaloezieën zijn zeer geschikt voor de keuken omdat aluminium en kunststof vochtbestendige materialen zijn die bestand zijn tegen vuil en vet. Je kan ze eenvoudig afnemen met een vochtige doek. Jaloezieën kantel je bij te veel zonlicht overdag en sluit je ’s avonds om privacy te creëren.

Jaloezieën zijn beschikbaar in breedtes van 16, 23, 35, 50 en 70 mm. Voor raamdecoratie in de keuken geldt: wil je een statement maken, ga dan voor 70 mm breed. Is een elegante, romantische uitstraling meer jouw ding, ga dan voor de 16 mm breedte. Bedenk ook wat je met de ladderband gaat doen. Ga bijvoorbeeld voor witte lamellen met een vergrijsde ladderband. Dit type raambekleding geeft een prachtige Scandinavische look aan je keuken.

3. Plissé- of dupligordijnen als raamdecoratie

Een plissé- of dupligordijn in een vochtbestendige stof is zeer geschikt voor de keuken. Je kan de stof zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven bewegen. Je speelt hiermee gemakkelijk met licht en voorkomt inkijk. Als je wilt kan je ook kiezen voor een warmtewerende of vlamvertragende stof. Bij dupligordijnen zijn, anders dan plisségordijnen, de koorden niet zichtbaar. Hoe dieper de plooi des te hoger het isolatievermogen.

Raambekleding voor de keuken op maat gemaakt

Alle soorten gordijnen in de keuken zijn op maat te maken. Met onze gratis opmeetservice meten we de afstanden van je keukenraam op, om vervolgens de raambekleding bij je thuis af te leveren. Zo weet je zeker dat je keuken gordijn er straks perfect bijhangt.

Naar boven