Laden...

Lamellen.

Lamellen saai en oubollig? Echt niet! Deze klassieker onder de raamdecoratie is verkrijgbaar in kunststof, maar ook in prachtige stoffen of PVC. Verticale lamellen zijn mooi in alle ruimtes in huis en erg praktisch bij afwijkende ramen, zoals ramen met een deur of een schuifpui. Laat je verassen door alle mogelijkheden van onze lamellen.

Dé redenen om lamellen van Carpetright in huis te halen:

  • Kunststof, stoffen en PVC lamellen in vele kleuren en materialen
  • Van lamellen met de structuur van hout tot stof met een ingeweven motief
  • Voor elke ruimte in huis door de unieke eigenschappen
  • Luxe afwerkingsopties
  • Elektrische bediening mogelijk
Lamellen
Wat zijn lamellen?

Wat zijn lamellen?

Lamellen zijn verticale, dunne latten of stroken die vlak naast elkaar voor je raam hangen. Met het bedieningssysteem kantel je de raambekleding op de stand die jij wilt hebben: helemaal open, half open, dicht (waarbij de verschillende lamellen naadloos op elkaar aansluiten) of daar ergens tussen in. Verzwaring en, wanneer je dit wilt, een kettinkje onder aan elke lamel zorgen ervoor dat de verticale lamellen netjes en recht blijven hangen. Lamellen zijn te verkrijgen in een verticale variant en in een horizontale variant. De horizontale lamellen worden jaloezieën genoemd.

Verschillende kleuren en materialen

Als het gaat om lamellen zijn de mogelijkheden voor kleuren en prints eindeloos. Het gaat van trendkleuren zoals okergeel tot zwarte lamellen. Of ga voor kunststof lamellen op maat met een print (en zelfs de nerf!) van hout. Dit geeft een natuurlijke, warme uitstraling. Net alsof je houten lamellen hebt hangen. Je kunt ook verschillende kleuren lamellen met elkaar afwisselen om het geheel wat speelser te maken. Wist je dat we ook stoffen lamellen hebben? Denk aan lamellen met een ingeweven motief of een ruwere stofstructuur. Er zitten zelfs stoffen in ons assortiment die zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. De collectie verticale lamellen bestaat uit transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. Liever PVC lamellen? Ook dat kan! Daarnaast kun je kiezen uit luxe afwerkingsopties, zoals verschillende soorten bediening en rails in allerlei kleuren.

Verschillende kleuren en materialen
Verschillende kleuren en materialen
Voor welke ruimtes zijn ze geschikt?

Voor welke ruimtes zijn ze geschikt?

Lamellen zijn de beste gordijnen voor bijzondere raamvormen. Ze zijn erg geschikt voor schuine ramen, ramen met een deur of een schuifpui. Ze komen ook goed tot hun recht voor grote raampartijen, zoals openslaande deuren, hoge ramen of glazen puien. Met deze raambekleding kun je optimaal zorgen voor privacy en lichtinval, handig in bijvoorbeeld een werkkamer, een keuken of een badkamer. Lamellen hebben veel functionele eigenschappen: zo zijn ze vochtbestendig, warmtewerend, vlamvertragend en antibacterieel. Zodoende zijn ze geschikt voor alle ruimtes in huis.

Wat is het verschil tussen lamellen en jaloezieën?

Wanneer we het hebben over jaloezieën spreken we van horizontale latten gemaakt van hout, bamboe, aluminium of pvc. Met lamellen bedoelen we verticale, vaak wat bredere, latten van stof, PVC of kunststof. Lamellen en jaloezieën hebben beide dezelfde praktische voordelen, maar bij een deur of schuifpui zijn lamellen handiger omdat je ze opzij kunt schuiven. De termen jaloezieën en lamellen worden regelmatig door elkaar gebruikt. Let bij bestellen of zoeken dus goed op of je de juiste variant van deze raamdecoratie te pakken hebt.

Wat is het verschil tussen lamellen en jaloezieën?
Hoe bedien je verticale lamellen?

Hoe bedien je verticale lamellen?

Je bedient lamellen op twee manieren. Met een koord trek je de lamellen in hun geheel open, naar de zijkant van het raam. Met een (ander) koord of stok kan je de lamellen kantelen in de stand die je maar wilt: helemaal haaks op het raam voor lekker veel daglicht, evenwijdig aan het raam om nieuwsgierige ogen buiten te houden of een beetje van beide. Elektrische bedienbare lamellen behoren ook tot de mogelijkheden bij Carpetright.

Welke maten zijn beschikbaar?

Hoe breder de lamel, hoe stoerder de uitstraling. De meest voorkomende lamelbreedtes voor verticale lamellen zijn 52, 63, 89 of 127 mm. Onze collega’s in de winkel denken graag met je mee welke lamellen het beste bij jouw interieur en woonsituatie passen. Het is ook mogelijk lamellen op maat te laten maken. Bekijk de mogelijkheden.

Welke maten zijn beschikbaar?
Lamellen op maat

Lamellen op maat

Elk raam is anders en vraagt om een oplossing op maat. Bij Carpetright maken we al jouw gordijnen, raamdecoratie op maat. Zo weet je zeker dat je lamellen precies passen en zorgen voor privacy en optimale lichtinval. Meet je je raam zelf op met een rolmaat? Zorg dan dat je rolmaat lang genoeg is, zodat je het raam zonder onderbreking (van links naar rechts én van boven naar onder) kunt meten. Meet altijd op twee verschillende plekken om eventuele foutjes te voorkomen of mogelijk verloop in je raam mee te nemen in de afmetingen. Bekijk onze slimme opmeettips. Wil je je ramen laten opmeten? Dat kan ook. Maak een inmeetafspraak, dan weet je zeker dat je lamellen op maat de show gaan stelen bij jou thuis.

Gordijnen kopen bij Carpetright

Lamellen koop je bij Carpetright

Ben je op zoek naar lamellen? Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring met gordijnen en raamdecoratie. Kom de vele mogelijkheden in kleuren en materialen lamellen bekijken in een van onze vestigingen door heel Nederland. Twijfel je nog over elektrische bediening of heb je een raam met een afwijkende maat waar je advies over wil? Maak een afspraak met een van onze adviseurs en ze nemen uitgebreid de tijd voor je. Naast onze opmeetservice kunnen we je nieuwe raambekleding ook perfect passend voor je ophangen.

Raamdecoratie van Carpetright

Lamellen koop je bij Carpetright

Ben je op zoek naar lamellen? Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring met gordijnen en raamdecoratie. Kom de vele mogelijkheden in kleuren en materialen lamellen bekijken in een van onze vestigingen door heel Nederland. Twijfel je nog over elektrische bediening of heb je een raam met een afwijkende maat waar je advies over wil? Maak een afspraak met een van onze adviseurs en ze nemen uitgebreid de tijd voor je. Naast een gratis opmeetservice kunnen we je nieuwe raambekleding ook perfect passend voor je ophangen.

Naar boven