Laden...

Lamellen op maat 

Lamellen gaan met de tijd mee in functionaliteit en uitstraling. Gebruik je alleen lamellen om je raam te bekleden? Dan geeft dat een strakke, minimalistische en rustige uitstraling aan je woon-, slaap- of badkamer. Combineer je ze met transparante plooigordijnen of edgy ringgordijnen van velours? Dan geeft dat al een heel andere twist aan je interieur. 

Verticale lamellen op maat

Het klopt dat je verticale lamellen veel terug ziet in kantoor- of werkruimtes. Dat is niet alleen om de ruimte een strakke (zakelijke) uitstraling te geven. Lamellen op maat lenen zich namelijk perfect voor brede en hoge ramen. Nu vind je dat soort ramen ook steeds meer in Nederlandse nieuwbouwhuizen terug. Met lamellen doseer je in een handomdraai licht en privacy. Fijn om zo dat eerste lentezonnetje naar binnen te laten of in de zomer de felle zon buiten te houden. Of wanneer je niet zit te wachten op nieuwsgierige blikken naar binnen. 

Stofsoorten    

Lamellen komen in allerlei materiaalsoorten. Bij Carpetright bieden we je verticale lamellen van textiel, aluminium of kunststof. Kies bijvoorbeeld voor een transparantere textielsoort. Zo zorgen je lamellen op maat wel voor privacy maar krijg je ook wat van de wereld buiten mee. Lamellen van textiel zijn ook in een verduisterende stof te krijgen. Lamellen van kunststof zijn echte alleskunners. Ze zijn super stevig en kunnen goed tegen vocht. Of ga voor lamellen op maat van aluminium: buigzaam als het moet en makkelijk schoon te houden. We verkopen overigens geen houten lamellen in verband met het mogelijk kromtrekken van de lamellen. Elk type materiaal komt in allerlei kleuren en prints. 

Lamellen op maat maken

Wij maken je lamellen op maat voor jarenlang woonplezier. Ga je zelf aan de slag met een rolmaat of meetstok? Zorg dan dat je meetstok lang genoeg is zodat je het raam zonder onderbreking (van links naar rechts én van boven naar onder) kunt meten. Meet altijd twee keer om eventuele foutjes te voorkomen of mogelijk verloop in je raam mee te nemen in de afmetingen. Bekijk onze slimme opmeettips om fouten te voorkomen. Wil je je ramen laten opmeten? Dat kan ook. Maak een inmeetafspraak, dan komt onze collega bij je langs en weet je zeker dat je lamellen op maat de show gaan stelen bij jou thuis. 

Kleuren en prints      

Als het gaat om lamellen zijn de kleuren en prints eindeloos. Ga voor kunststof lamellen op maat met een print (en zelfs de nerf) van hout. Dit geeft een natuurlijke, warme uitstraling. Of kies twee verschillende kleuren. Bijvoorbeeld met een verloop van licht naar donkergrijs om hoogte te creëren. Of twee om twee. Hoe meer divers de kleuren of print, hoe speelser je je lamellen maakt. 

Afmetingen lamellen

Afhankelijk van welk materiaal je kiest, heb je keuze uit verschillende breedtes van je lamellen. Hoe breder de lamel hoe robuuster de uitstraling. De meest voorkomende lamelbreedtes van kunststof, aluminium of textiel zijn 52, 63, 89 of 127 mm. We raden je aan de lamelbreedtes en -materialen in onze winkels te komen bekijken. Dat helpt bij het maken van een keuze. Onze collega’s denken graag met je mee! 

Bijzondere raamvormen

Wist je dat verticale lamellen erg geschikt zijn voor bijzondere raamvormen? Denk aan een schuin, oplopend raam in je trapgat bijvoorbeeld. De lamellen op maat verschillen dan van hoogte, naar gelang het raam op- of afloopt. Ook zijn lamellen handig bij ramen van verschillende hoogtes, die wel naast elkaar geplaatst zijn. We maken de lamellen precies op maat voor elk raam en zo vormen ze toch één mooi geheel. 

Bedienen en afwerking lamellen op maat

Om de boel in het gareel te houden worden onze lamellen onderaan de lamel verzwaard en/of afgewerkt met een ketting van kunststof of metaal. De ketting achterwege laten kan ook, net wat je wilt en wat past bij jouw stijl. Lamellen bedien je meestal met een koord of ketting. Zoek je een strakkere uitstraling? Kies dan voor een trek-tuimelstang. Wil je écht van alle gemakken zijn voorzien? Ga dan voor een elektrische bediening met behulp van je smartphone of tablet. Onze collega’s in de Carpetright winkels vertellen je daar graag alles over. 

Naar boven