Bamboe rolgordijn

Met bamboe raamdecoratie is het heel eenvoudig om je interieur een mooie natuurlijke look te geven. De meest populaire zijn bamboe rolgordijnen en bamboe jaloezieën. In de rolgordijnen familie is de bamboe variant al jaren een bestseller en dat vinden we helemaal niet gek want het brengt je huis in Oosterse sferen en is ook nog eens heel duurzaam.

Voordelen van een bamboe rolgordijn

Bamboe heeft een hardheid die vergelijkbaar is met één van de hardste houtsoorten ter wereld; de eik. Omdat bamboe hol is en licht rolt het gordijn heel soepel en eenvoudig op. Het materiaal zet nauwelijks uit en krimpt bijna niet. Daarom worden bamboe rolgordijnen ook vaak gebruikt in vochtige ruimtes zoals de badkamer, de keuken én buiten in veranda’s en tuinhuizen.

Een bamboe rolgordijn kan je buiten prima ophangen want ze zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek en eventueel met wat schoonmaakmiddel. Ze zijn goed bestand tegen zonlicht en vocht en trekken niet krom. Een bamboe rolgordijn filtert het licht zoals een vitrage gordijn of inbetweens.

Bamboe in verschillende kleuren

We kennen bamboe van de natuurlijke lichtbruine kleur maar het is ook mogelijk een bamboe rolgordijn in kleur te bestellen. Wat te denken van een wit bamboe rolgordijn, een zwarte of een gordijn in een grijs- of bruintint? Ook kan je kiezen uit allerlei verschillende maten zodat je altijd een geschikt rolgordijn vindt voor jouw raam.

Let op! Bamboe rolgordijnen worden ook wel eens rieten rolgordijnen genoemd. Deze termen worden weleens door elkaar gehaald maar raamdecoratie is altijd van bamboe en nooit van riet. Riet is niet stevig genoeg om raamdecoratie van te maken.

Bamboe rolgordijn op maat

Alle gordijnen kunnen op maat worden gemaakt, ook bamboe rolgordijnen. Onze adviseurs in de winkel helpen je graag met de juiste maten. Als je je gordijnen op maat laat maken, krijg je de lengte en breedte van je gordijnen precies zoals je ze wilt hebben. Wanneer je wilt, komen we de gordijnen zelf langsbrengen en ophangen. Zo weet je zeker dat je bamboe rolgordijn er straks mooi bij hangt.