Laden...

Dakraam rolgordijn

Veel mensen vinden het bekleden van een dakraam lastig. Omdat het vaak om zolderverdiepingen gaat, wil je dat het gordijn zonwerend is. Verder moet het flexibel zijn, omdat het kantelen van het raam daar om vraagt. Ook is stevigheid van belang omdat het tegen beweging van wind en het raam moet kunnen. Wij hebben de oplossing voor je dakraam: rolgordijnen.

Rolgordijnen geschikt voor het dakraam

Als het gaat om dakraamgordijnen is het belangrijk dat het rolgordijn goed blijft zitten. In welke stand het raam ook staat. Bij rolgordijnen voor kantel-kiepramen bieden we zijgeleiding. Deze zijgeleiding dient als een soort rails waarin de zijkanten van het gordijn vastzitten. Een stevige en duurzame oplossing. De rails plaats je op het kozijn of dakbeschot rondom je raam.

Rolgordijn voor VELUX en FAKRO dakramen

Rolgordijnen van Carpetright zijn ook geschikt voor VELUX en FAKRO dakramen. Fakro en Velux hebben een code in de dakramen staan. Wanneer je deze code doorgeeft bij het bestellen van je rolgordijn, krijg je hem precies op maat. Het rolgordijn voor je dakraam wordt bevestigd met een dakraamcassette. Dit model is zeer geschikt voor dakramen in ruimtes die je maximaal wilt verduisteren. Voordeel van dit systeem is dat de stof aan alle zijden is ingesloten en lichtkieren worden voorkomen, ook aan de bovenzijde van het rolgordijn. Het rolgordijn is op iedere gewenste hoogte te stoppen.

Verduisterend rolgordijn voor het dakraam

Veel mensen kiezen bij dakramen voor zonwerende rolgordijnen. Je wilt immers de zon buitenhouden zodat het niet te warm wordt binnen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je hebt stofsoorten die van zichzelf geen licht doorlaten. Daarnaast kunnen we nagenoeg alle stofsoorten voorzien van een verduisterende coating. Zo heeft het gordijn de looks die je zoekt én is het rolgordijn zonwerend en verduisterend. Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor dakramen op zolder.

Bediening rolgordijnen dakraam

Dakramen hangen lang niet altijd voor het grijpen. Denk aan dakramen in de nok van je zolder of wanneer er sprake is van een hoog, schuin plafond met dakramen in je keuken of woonkamer. In dat geval kan je je rolgordijn bedienen met een bedieningsstang (in combinatie met Easy up of veerbediening) of zelfs elektrisch.

Verschillende kleuren beschikbaar

Net als het materiaal is de keuze in kleur of print voor dakraamgordijnen ook eindeloos. Kies voor een vrolijke print op een kinderkamer bijvoorbeeld. Of zand, wit, taupe of beige voor een rustgevende uitstraling. Op zoek naar iets stoerders? Ga dan voor donkergroen, donkerblauw of antraciet grijs. Allemaal kleuren die je nu veel ziet in modernere slaapkamers.

Stoffen

Rolgordijnen zijn te verkrijgen in veel verschillende stoffen. Om eigenschappen als ‘flexibel’ en ‘sterk’ te behouden, bevat bijna elk rolgordijn polyester. Of het gordijn is helemaal van polyester, voor een strakke uitstraling. Of de stof bestaat uit een combinatie van polyester en katoen. De combinatie brengt het beste van twee werelden samen: katoen voor de natuurlijke uitstraling, polyester voor stevigheid en flexibiliteit. Ga je liever voor helemaal natuurlijke materialen? Enkele rolgordijnen zijn ook in 100% katoen te verkrijgen. Alle kleuren kunnen we voorzien van een verduisterende coating.

Accessoires voor een rolgordijn

Wist je dat je rolgordijnen helemaal kunt stijlen zoals jij dat wilt? We hadden het al over de stof, kleur, print en het materiaal, maar vergeet ook de accessoires niet. Denk aan een koof waarin het rolgordijn verdwijnt. De kleur van de bedieningsmogelijkheden en/of de kleur van de afdekkapjes. En wat denk je van verschillende kleuren garen, biesbanden en onderlatten? Een wit rolgordijn met een onderlat van hout geeft je rolgordijn een prachtige, Scandinavische look.

Dakraam rolgordijn op maat

Dakramen komen in veel verschillende soorten en maten. Zo ook onze rolgordijnen. Het zonwerende en verduisterende effect komt het best tot z’n recht bij precies passende dakraamgordijnen. Zeker wanneer je voor zijgeleiding van je rolgordijn kiest, komt het aan op de juiste formaten. Opmeten kan je zelf doen door de hoogte en breedte van je raam twee keer op te meten. Bekijk onze meettips. Liever laten opmeten? Dat kan ook. Maak een meetafspraak.

Naar boven