Laden...

Verduisterend rolgordijn

Veel mensen gebruiken rolgordijnen voor het verduisterende effect. Rolgordijnen zijn ideaal voor een praktische, sfeervolle aankleding van het raam. Ook zijn ze gemakkelijk en snel te bedienen en ideaal te combineren met andere gordijnen. Mix en match je verduisterende rolgordijn bijvoorbeeld met hanggordijnen voor extra aankleding en sfeer. Ook als je niet wilt dat het gordijn veel ruimte inneemt, passen rolgordijnen bij wat je zoekt.


Waarom kies je voor een verduisterend rolgordijn?

Veel mensen kiezen voor rolgordijnen omdat ze ideaal zijn voor het verduisteren van een kamer. Immers, het gordijn hangt tegen het kozijn, dus daglicht kan nagenoeg niet naar binnen. Ook bieden we zijprofielen die het rolgordijn op z’n plek houden. Geen last dus van geklepper of kieren waardoor licht naar binnen komt. Een donkere kamer is ideaal voor een goede nachtrust of wanneer je overdag een donkere kamer nodig hebt. Denk aan mensen die nachtdiensten draaien of aan het middagslaapje van kleine kinderen.


Verduisterende rolgordijnen met zijgeleiding voor het dakraam

Er wordt vaak gedacht dat rolgordijnen niet geschikt zijn voor kantel-kiepramen of dakramen. Maar daar is een oplossing voor: zijgeleiding van je rolgordijn. Deze zijgeleiding, een soort rails, plaats je op het kozijn of op het dakbeschot van je dakraam. Zo zit het gordijn strak tegen het raam, in welke stand je raam ook staat. En kan er geen licht door.

Keuze uit verschillende kleuren

Verduisterende gordijnen worden vaak geassocieerd met donkere, zware stoffen. Maar zelfs met witte rolgordijnen kun je je kamer goed verduisteren. Carpetright heeft allerlei stoffen, kleuren en patronen. Doordat we elke kleur van een verduisterende coating kunnen voorzien, is het verduisterende effect in elke kleur mogelijk.


Kies de stofsoort die bij jou past

Rolgordijnen zijn er in allerlei stofsoorten. Onder meer in polyester: licht in gewicht, verkleurt niet snel en slijtvast. Of katoen: sterk en met een natuurlijke uitstraling. Veel verduisterende rolgordijnen zijn een combinatie van beide stoffen. Combineer dat met een verduisterende coating en je hebt het beste van drie werelden in één gordijn.


Verduisterende rolgordijnen: ideale mix en match

Vind je enkel een rolgordijn te minimalistisch voor de aankleding van je raam? Combineer je verduisterende rolgordijn dan met overgordijnen. Witte verduisterende rolgordijnen in combinatie met gordijnen in beige, taupe of ecru geven de kamer een sfeervolle uitstraling. Of combineer met een lichtdoorlatend ander gordijn. ‘s Nachts verduister je de kamer door het rolgordijn te gebruiken. Overdag gebruik je de lichtdoorlatende gordijnen voor wat privacy.

Naast mixen in het soort gordijn en de stofsoort, kun je je verduisterende rolgordijn ook verder aankleden door diverse decoratieve opties. Denk aan verschillende kleuren en soorten garen, biesbanden, onderlatten, kettingen en afdekkapjes. Een koof waarin het opgerolde gordijn verdwijnt behoort ook tot de mogelijkheden. Wil je liever niet boren of schroeven? Dan plak je het rolgordijn op het kozijn met plakprofiel. Onze adviseurs in de winkel denken met je mee over de juiste montage voor jouw raam.


Verduisterend rolgordijn op maat

Hoe beter het gordijn past, hoe beter het verduistert. Wij adviseren je dus altijd je rolgordijn op maat rolgordijn op maat te (laten) maken. Meten doe je door de lengte en breedte van je raam op te meten. Meet altijd twee keer en meet bij ramen in oude huizen op meerdere plekken in verband met mogelijk verloop in je raam of kozijnen. Houd ook rekening met het montagesysteem van het rolgordijn. Zeker weten of je rolgordijn het hele raam beslaat? Reken dan voor de hoogte 20 centimeter extra.

Liever je gordijnen laten opmeten? Dan komt een van onze collega’s bij je langs. Maak een gratis opmeetafspraak.

Naar boven