Laden...

Welke raamdecoratie kies jij voor je schuifpui?


Ben je op zoek naar raambekleding wat geschikt is voor je schuifpui? We inspireren je graag met verschillende soorten raamdecoratie voor je schuifpui. Zo weet je precies wat bij je past.

Voordat je raambekleding voor een schuifpui gaat aanschaffen is het goed te bedenken hoe vaak je de pui open en dicht doet. Is dat meerdere keren per dag of één keer per week? In de zomer waarschijnlijk vaker dan in de winter? En moet de raamdecoratie helemaal blinderen of alleen lichtstralen filteren? Wanneer je deze antwoorden hebt, kan je uit onderstaande opties kiezen

Soorten raambekleding voor je schuifpui:

 • Rolgordijnen
  Gordijnen
  Vouwgordijnen
  Verticale lamellen
  Paneelgordijnen
  Plissé

Rolgordijn voor een schuifpui


Rolgordijnen zijn ideaal als raamdecoratie voor je schuifpui. Een rolgordijn rolt eenvoudig op en kan bij frequent gebruik van de schuifpui een goede oplossing zijn. Ze vallen altijd mooi strak naar beneden en ogen daardoor rustig en subtiel. Ga voor ton-sur-ton of kleurcontrast. Kies je voor eenzelfde kleur als de kozijnen, dan vallen de rolgordijnen niet op. Kies je voor kleurcontrast, dan vallen de rolgordijnen voor je schuifpui goed op.

Tip! Kies voor raamdecoratie met een elektrische bediening in plaats van een bedieningsketting. Met één druk op de knop bedien je je rolgordijn.


Gordijnen als raambekleding


Gordijnen op een railsysteem boven de schuifpui schuif je eenvoudig naar de zijkanten. De rails hangt iets meer naar voren zodat de deuren goed kunnen schuiven. Wil je gefilterd zonnestralen naar binnen laten schijnen? Kies dan voor raambekleding met semi-transparante stoffen. Wil je juist volledige privacy? Kies dan voor een verduisterende stof. Er zijn veel opties wanneer je kiest voor gordijnen als raamdecoratie.

Vouwgordijnen voor je schuifpui


Vouwgordijnen zijn de perfecte, eigentijdse manier om je schuifpui te voorzien van raambekleding. Je kan kiezen voor een strak vallend vouwgordijn met baleinen, of voor een nonchalant vallend vouwgordijn zonder baleinen. Baleinen zijn de latten waar de optrekkoorden aan vastzitten. De baleinen kunnen aan de voorkant of achterkant zitten. De vouwgordijnen voor je schuifpui worden kant en klaar geleverd op een cassettesysteem.


Plissé gordijnen als raamdecoratie


Plisségordijnen zijn ideaal voor schuifpuien omdat ze lekker licht zijn en omdat ze in opgetrokken stand heel smal zijn. Ook het strakke uiterlijk en de functionaliteit maakt het plisségordijn tot een ideale raamdecoratie voor een schuifpui.

Met plisségordijnen kan je eenvoudig de hoeveelheid licht reguleren. Met de top- down en het bottom-up system is het zelfs mogelijk om zowel de onder- als bovenlat afzonderlijk van elkaar te bewegen. Dit is ideaal om privacy te creëren op ooghoogte.

Ben jij benieuwd wat voor verschillende typen plisségordijnen er zijn, kom dan langs in één van onze winkels en laat je adviseren door onze specialisten.

Naar boven