Laden...

Vouwgordijnen op maat 

Wanneer je op zoek bent naar raambekleding die niet veel ruimte inneemt in je kamer, dan passen vouwgordijnen op maat bij wat je zoekt. Vouwgordijnen zijn door de mooie manier waarop de stof valt echte sfeermakers. Ze kleden de ruimte aan zonder ruimte in te nemen. Het vouweffect draagt bij aan een goede akoestiek in huis, mocht je huis gehorig zijn of hol klinken. 

Het leuke is dat vouwgordijnen op zichzelf de ruimte al goed aankleden maar ook ideaal te combineren zijn met gordijnen. Door kleur en stofsoorten te combineren krijgt je kamer al snel die moderne of juist landelijke uitstraling die je zoekt. De juiste sfeer is zo snel gecreëerd.

Stofsoorten vouwgordijnen

De mogelijkheden in stofsoorten voor vouwgordijnen op maat bij Carpetright zijn eindeloos. Denk aan katoen bijvoorbeeld, een sterk, natuurlijk en slijtvast materiaal. Of viscose, een glanzende, zachte stof. Polyester is licht, sneldrogend en makkelijk te onderhouden. Acryl voelt warm en zacht aan en kan goed tegen zonlicht. 

De stoffen worden ook vaak gemengd: polyester met acryl of polyester, katoen en acryl. De stofsoort bepaalt de mate waarin het licht er doorheen komt. Op zoek naar verduisterende vouwgordijnen? Daarover hieronder meer. 

 

Verduisterende vouwgordijnen

Vouwgordijnen worden in de slaapkamer vaak gekozen om de verduisterende eigenschappen. Het verduisterende effect zit hem in de dikte en het soort stof. Je kan het vouwgordijn ook laten voeren met een verduisterende en/of contrasterende voering. Dit geeft het gordijn gelijk een prachtige, volle look. Door de verduisterende vouwgordijnen op maat te laten maken valt het dicht tegen het raam en is er nagenoeg geen ruimte tussen het gordijn en het kozijn. 

Linnen vouwgordijnen op maat

Veel mensen kiezen voor linnen vouwgordijnen vanwege de natuurlijke charme van de stof. Linnen heeft een natuurlijke, fijne uitstraling en is door z’n natuurlijke eigenschappen sterk en slijtvast. Doordat linnen wat makkelijker kreukt wordt  vaak een linnen en polyester menging gebruikt. Dan behoudt het z’n natuurlijke uitstraling maar kreukt het minder door de stevige eigenschappen van polyester. 

De natuurlijke eigenschappen maken wel dat linnen vouwgordijnen sneller kunnen verkleuren dan synthetische varianten. Wil je een zonrijk raam bekleden met linnen? Dan raden we je aan geen hele donkere of felle stof te kiezen. De mooie structuur van de linnen stof komt bovendien beter tot z’n recht in lichte kleuren als wit, zand, taupe en licht grijs. Ideale kleuren wanneer je kiest voor een rustige en sfeervolle uitstraling.

 

Vouwgordijnen op maat

De mogelijkheden voor het op maat maken van vouwgordijnen zijn te over. Naast het soort stof, bepalen ook de baleinen (de stevigheid van de horizontale naden die het gordijn opdelen in meerdere stroken) de uitstraling. Je kan kiezen voor vouwgordijnen zonder baleinen. Lusjes en verzwaring in de stof zorgen dat het goed vouwt, zonder een strak effect te geven. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een nonchalante, creatieve of landelijke look. 

Kies je voor baleinen naar achter dan vallen de tunnels van de baleinen aan de raamzijde van het gordijn. Dit geeft het een strakke uitstraling. Wanneer je kiest voor baleinen aan de voorkant, dan valt de tunnel van de balein aan de voorzijde. Dat geeft het vouwgordijn een speels karakter.

Montagemogelijkheden

Elk raam is anders. Het ene raam kantelt, de andere kiept of draait. Voor elk soort raam bieden we passende montagemogelijkheden. Denk aan spandraden die het gordijn op z’n plek houdt. Of voorsprongsteunen, wanneer het gordijn iets van het raam moet komen in verband met een raamhendel of klink. Bij kiep- en kantelramen houden de klemsteunen de spandraden strak waardoor het gordijn in elke positie tegen het raam geklemd blijft. Onze collega’s in één van onze winkels adviseren je graag in welke montageset je nodig hebt. 

Overige keuzes vouwgordijnen

Zelfs het soort bediening van het vouwgordijn is bij Carpetright te kiezen. Koordbediening is de meest voorkomende bediening. Ga je voor een modernere uitstraling dan kan een kettingbediening passend zijn. We bieden de kettingen in vijf verschillende kleuren. Zo is er altijd een ketting die past bij de kleur stof en uitstraling.      

Hoe moet ik vouwgordijnen opmeten

Het opmeten van vouwgordijnen is een precieze klus. Goed meetgereedschap is dan een belangrijke eerste stap: kies voor een metalen rolmaat of vaste meetlat die lang genoeg is om in één stuk te kunnen meten. Kies vervolgens hoe je wilt dat het vouwgordijn valt: alleen voor het raam (dus binnen de kozijnen) of ook voor de kozijnen. 

Woon je in een oud huis? Dan is het slim om op meerdere plekken de hoogte en breedte van je raam te meten. Meet de lengte en breedte van je raam altijd twee keer. Houd ook rekening met het montagesysteem van het vouwgordijn. Wil je zeker weten of je vouwgordijn past? Meet het raam exact op en haal er 1 cm vanaf zodat deze mooi vrij hangt van de muur.

Heb je hulp nodig bij het inmeten? Bekijk onze meetinstructies. Het laten inmeten door een van onze collega’s kan natuurlijk ook. Maak hiervoor een afspraak via onze klantenservice

Naar boven