Laden...

Het juiste materiaal kiezen

Onze tapijten worden hoofdzakelijk gemaakt van vier verschillende soorten garens waarvan ieder zijn eigen specifieke kwaliteiten heeft op het gebied van vlekbestendigheid, duurzaamheid en natuurlijk gevoel. Wat uw wensen ook zijn, wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste stof.

Polypropyleen

De populairste kunstmatig gemaakte garen zijn Polypropyleen. Dit type tapijt is vlekbestendig, omdat de kleur al tijdens het productieproces wordt aangemaakt. Het is zelfs zo dat tapijten van deze stof schoongemaakt kunnen worden met een schoonmaakmiddel met bleek, waardoor het een praktische keuze is voor hedendaagse families. Verder is Polypropyleen duurzaam, slijtvast en is het vaak goedkoper dan andere tapijtsoorten waardoor het een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

Polyamide (Nylon)

Polyamide garens zijn duurzaam, veerkrachtig en kunnen geverfd of bedrukt worden na het productieproces. Hierdoor hebben tapijten van polyamide vaak levendige kleuren, spannende patronen en gedurfde dessins. Polyamide behoudt zowel zijn look als stijl langer dan andere synthetische garens en is daarom ook de meest duurzame synthetische garen.

Polyester

Polyester garen lijkt vooral in look en feel heel erg op wol. Modern polyester zorgt daarnaast voor een meer natuurlijke zachtheid. Met een aantrekkelijke en schitterende uitstraling, wordt dit materiaal voornamelijk gebruikt in combinatie met andere materialen. Daarnaast is het een garen die makkelijk is schoon te maken.

Wol

Ongelofelijk zacht en met een rijke textuur voelt een wollen tapijt fantastisch aan onder uw voeten. Deze tapijten zien er niet alleen fantastisch uit, maar zijn ook van nature erg veerkrachtig. Omdat wol duurzaam is bent u ook nog bewust bezig met het milieu.

Gemengde materialen

Gemengde materialen zoals een mix van wol en nylon zijn zowel duurzaam als heerlijk zacht. Om sterkte en duurzaamheid toe te voegen en het verlies van garen te verminderen, wordt wol vaak gecombineerd met een synthetisch garen, zoals polyamide of polyester. Vaak is dit een mix van 80% wol en 20% synthetische materialen, waardoor een luxe tapijt ontstaat dat geschikt is voor iedere ruimte.

Naar boven