Hoe kies je een nieuwe vloer?

Volg onderstaande stappen en je ziet niets over het hoofd:

  1. Doe in één van onze winkels of op onze website inspiratie op
  2. Schrijf je wensen op over materiaal, kleur en onderhoud
  3. Vraag gratis vloerstalen aan
  4. Bezoek een van onze winkels en bespreek je wensen met de adviseur
  5. Beslis of je de vloer zelf gaat leggen of dat je het jezelf makkelijk maakt en dit overlaat aan onze vakmensen

Laminaat

De trend van patronen op de vloer is in de laminaatvloer ook doorgebroken. Er zijn prachtige laminaatvloeren verkrijgbaar met visgraatdessin en Hongaarse punt, met kleine planken of juist met grotere varianten.

De bovenste laag van een laminaatvloer is van kunststof met daarop een hout- of tegelmotief gedrukt. Een trend die we hierin veel zien is dat de vloer zo natuurlijk mogelijk oogt. Soms zelf zo natuurlijk dat je de houtstructuur of de leisteen ribbels aan je blote voeten voelt. Dit wordt gerealiseerd door register embossing, een techniek waarbij de toplaag van laminaat wordt behandeld. Deze laminaatvloeren zijn nauwelijks van echt hout of steen te onderscheiden en door het kliksysteem eenvoudig zelf te leggen.

Vraag altijd vloerstalen aan, zodat je thuis kan kijken wat het lichtval met de vloer doet en hoe de kleur en het patroon in je huis uitpakt.

PVC

PVC is het paradepaardje van vloerenland en al enige tijd razend populair. Heb je een mooie houten vloer op het oog, dan kan je prima een kijkje nemen in onze PVC vloerencollectie. Niet van hout te onderscheiden. Van lange, brede, dikke, massieve planken tot kleinere en smalle waarmee je een visgraatpatroon kan leggen. PVC staat vooraan in de rij als het om vloerentrends gaat. En niet alleen omdat het onderhoudsvrij is.

Gingen we een aantal jaren geleden nog voor tegels naar de tegelhandel, tegenwoordig is een PVC vloer met tegeldessin niet van echt te onderscheiden.

Een andere trend die we zien, is de afwerking van trap en muren gelijk aan de vloer. Zo oogt de ruimte één geheel en rustiger. Een bijkomend voordeel is dat je geen slijtageplekken op de trap krijgt, want PVC vloeren behoren tot de sterkste vloeren die bestaan, dankzij de slijtvaste toplaag.

Vraag hier PVC vloerstalen aan, dan sturen we je die gratis toe.

Parket


Parket is een samengestelde vloer die bestaat uit een toplaag van massief hout en een onderste laag van multiplex. Net als bij andere houten vloeren kan je kiezen voor de populaire grote, brede planken. Die zijn een stuk voordeliger én stabieler dan echte houten planken, want ze veranderen bij temperatuurverschillen niet van vorm.


Een echte trend op het gebied van parket is de natuurlijke look. Die warme uitstraling ontstaat door de vloer te borstelen, met een voelbare nerfstructuur als resultaat.


Heb je interesse in parket? We snappen dat het fijn is om thuis in alle rust te kijken, voelen en te vergelijken. Vraag daarom hier gratis je parket vloerstalen op.

Vinyl

Ben je op zoek naar steenmotieven of een betonlook vloer? Vinyl is in meerdere betonachtige kleuren verkrijgbaar. Zelfs het golvende strijken van een echte gietvloer is op het vinyl te zien. Hierdoor heeft vinyl een natuurlijke look. Een trend die we in 2020 in al onze vloercollecties terugzien.
Met de kleuren en dessins van een vinylvloer kun je alle kanten op. Er is ontzettend veel keuze. Nostalgische tegeltjes, een industriële betonlook of een traditionele visgraat, het is er!

Vraag hier Vinyl vloerstalen aan, dan sturen we je die gratis toe.

Tapijt

Of je nu landelijk woont of modern, groot of klein: een tapijt past altijd, maar welke kies je dan? We zetten de tapijttrends van 2020 voor je op een rij.

1. ART DECO
Ontwerpers van nu laten zich inspireren door de art decostijl. Deze stijl kenmerkt zich door retro meubelen en grafische vormen zoals bij een visgraatvloer. Visgraatvloeren worden gecombineerd met tapijten vol rijke kleuren en grafische dessins.

2. GROEN
De opvolger van zachtroze en bruinroze is groen. Gingen we vorig jaar massaal voor de warme aarderoze tinten, in 2020 krijgen we geen genoeg van de trendkleur groen en zien we tapijten in verschillende groentinten zoals vergrijsd groen, camouflage groen en mintgroen.

3. MARMERPRINT
Marmer is een glanzende natuursteen die de laatste jaren een graag gezien interieuritem is geworden. Ook op tapijten gaan we het marmermotief terugzien in verschillende zachte kleuren. De marmerprint op tapijt is bijna niet van echt marmer te onderscheiden, behalve dan de zachte textuur ervan.

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning en ben je op zoek naar de ultieme tapijtvloer voor je nieuwbouwhuis? Vraag de verhuisvoucher aan en ontvang 20% korting op de totale waarde van je order.