PVC keukenvloer kopen? Ontdek de hele collectie

Laden...

Een PVC vloer in de keuken

Wil jij een praktische én stijlvolle vloer in jouw keuken? Kies dan voor een PVC vloer! Een PVC keukenvloer is niet alleen sterk en slijtvast, maar heeft ook een ruime keuze aan dessins en kleuren. Zo vind jij altijd een PVC vloer die past bij jouw wensen en stijl.

Voordelen van PVC in de keuken

Ontdek waarom een PVC vloer in de keuken zo'n goede keuze is.

  • Oersterk en duurzaam. PVC is een zeer sterke en duurzame vloerbedekking die jarenlang meegaat zonder beschadigd te raken.

  • Gemakkelijk schoon te houden. PVC is zeer eenvoudig schoon te maken omdat vuil zich niet snel hecht aan de vloer. Hierdoor is een vochtige doek of stofzuiger meestal al voldoende om de vloer schoon te houden.

  • Bestand tegen vocht. PVC is zeer goed bestand tegen vocht, waardoor het ideaal is voor keukens waar regelmatig vochtige omstandigheden voorkomen, zoals bij het omstoten van vloeistoffen.

  • Geluiddempend effect. PVC heeft een geluiddempend effect dat bijdraagt aan een goede akoestiek in huis. Het voorkomt ook dat de ruimte hol klinkt, wat vaak een probleem is bij harde vloeren.

23 van 486 producten

Pagina
per pagina

23 van 486 producten

Pagina
per pagina

Voordelen van PVC in de keuken

PVC in de keuken heeft verschillende voordelen die het heel interessant maken om dit materiaal te kiezen als nieuwe vloer. Het is niet alleen oersterk en duurzaam zodat het lekker lang mee gaat, maar een PVC vloer in de keuken is ook gemakkelijk schoon te houden omdat vuil zich niet snel kan hechten aan de vloer. Ook is het goed bestand tegen vocht, wel zo fijn als je kinderen hebt die wel eens een beker omstoten of je knoeit tijdens het koken. Een vochtig doekje eroverheen of even stofzuigen en de vloer is weer brandschoon. Bovendien zorgt PVC ook voor een geluiddempend effect waardoor het bijdraagt aan een goede akoestiek in huis en voorkomt dat een ruimte hol klinkt.

Eerst de keuken of eerst de PVC vloer?

Welke van de twee eerst komt, is afhankelijk van het type PVC vloer dat je kiest. Als je van plan bent om een plak PVC vloer aan te schaffen, dan is het mogelijk om de vloer te leggen voordat de keuken wordt geplaatst. Kies je voor PVC laminaat of PVC kliktegels in de keuken dan is het een ander verhaal. In dat geval moet eerst de keuken worden geplaatst voordat je de vloer gaat leggen.

PVC tegels of PVC stroken?

Er zijn twee soorten PVC vloeren te onderscheiden: PVC vloertegels in de keuken of PVC stroken. Allebei zijn ze voorzien van andere kenmerken. Als je fan bent van een houten vloer zijn PVC stroken de beste keuze omdat deze het meeste lijken op planken van laminaat of hout. Een goed voorbeeld hiervan is de razendpopulaire PVC visgraat vloer. De vloer wordt één geheel doordat de PVC stroken aan elkaar gelijmt worden in een gewenste richting, je kunt hiermee echt alle kanten op! Wil je de look van plavuizen creëren in de keuken? Met PVC tegels realiseer jij in een handomdraai een betonlook, marmer of prachtig natuursteen. Ook dit type PVC wordt aan elkaar gelijmd op de geëgaliseerde ondervloer.

Bezoek onze winkels voor nog meer inspiratie voor jouw keukenvloer

Het uitzoeken van een nieuwe PVC keukenvloer is heel leuk, maar er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Ben je op zoek naar inspiratie voor je keukenvloer of heb je behoefte aan advies? Onze specialisten staan in een van onze winkels voor je klaar. Als je een mooie vloer voor de keuken hebt gevonden komen wij de keukenruimte voor je opmeten. En wil je helemaal ontzorgd worden, kies dan voor onze plaatsingsservice om je PVC vloer te laten plaatsen. Zo weet je zeker dat je nieuwe pvc vloer perfect wordt gelegd. Heb je nog een vraag voorafgaand aan je aankoop? Neem dan contact op met onze klantenservice of bekijk de meest gestelde vragen. De klantenservice is elke werkdag bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Veelgestelde vragen

Ja, een PVC vloer is geschikt voor gebruik in de keuken. PVC vloeren zijn duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze een goede keuze zijn voor een keukenomgeving waar veel geknoeid kan worden en vocht aanwezig is. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de PVC vloer goed geïnstalleerd wordt en dat de ondervloer droog en vlak is, om problemen met kromtrekken en andere beschadigingen te voorkomen.

Er is niet één "beste" type vloer voor de keuken, je kunt zowel PVC als laminaat leggen in de keuken. Waar je voor kiest is afhankelijk van verschillende factoren, zoals persoonlijke voorkeur, budget, stijl van de keuken, gebruiksgemak, duurzaamheid en onderhoud. Laat je goed adviseren.

Huidige filters
  1. Geschikt voor (ruimte) Keuken Verwijder dit artikel
Naar boven