PVC tegels kopen? Diverse soorten en kleuren

Laden...

PVC tegels voor elke woonstijl

Op zoek naar een duurzame en praktische vloer die ook nog eens stijlvol is? Overweeg dan PVC tegels! Met PVC vloertegels kun je alle kanten op, van betonlook tot keramische uitstraling. Bij Carpetright hebben we een groot aanbod PVC tegels in diverse kleuren en dessins, geschikt voor elke woonstijl.

96 van 122 producten

per pagina

96 van 122 producten

per pagina

Modern en industrieel

Een PVC tegelvloer past perfect in moderne en industriële woontrends. 

  • Combineer PVC betonlook vloertegels met strakke meubels, lichte leersoorten, marmer en kleuren zoals donkergroen, blauw en wit voor een statement.

  • In een industriële woonstijl combineer je PVC betontegels met robuuste houten meubels, wollen kussens en vloerkleden, ijzeren lampen en aardetinten voor een stoer en warm interieur.

PVC Tegels versus PVC Planken

Ga je voor PVC stroken, planken of PVC kliktegels? Kies dan voor een houtlook als je PVC stroken of planken wilt, omdat de vorm van de plank goed past bij het karakter van hout. PVC tegels zijn daarentegen populair in een look van beton, natuursteen, marmer of keramiek. De vorm van een tegel past hier perfect bij.

Geschikt voor elke ruimte in huis

Het gave aan PVC is het onverwoestbare karakter van de vloer. Van woonkamer tot garage, van keuken tot badkamer, PVC tegels staan hun mannetje onder alle omstandigheden. Een PVC tegelvloer is voorzien van een coating waardoor deze uitstekend tegen water, vuil en vocht kan. Het stroeve oppervlak van PVC de rest van je badkamer helemaal vrij van slipgevaar.

Wat wel belangrijk is om te weten, is dat je PVC niet in het douchegedeelte van de badkamer kan leggen.

Kleuren en dessins

Bij Carpetright bieden we PVC tegels met verschillende betonlooks, van een strakke, frisse betonlook tot de look van doorleefd beton. 

  • Kies voor een mix van grijstinten met een grijsblauwe ondertoon voor die strakke, frisse uitstraling. 

  • Ga voor PVC tegels met bruine, zandkleurige, taupe en leisteen ondertonen voor een speelse, warmere uitstraling. 

Onze merken hebben geen patroonherhaling én zijn natuurgetrouw door de digitale printtechniek. Hierdoor creëren de PVC tegels een rustige, stoere en robuuste uitstraling op je vloer.

Kliktegels of plaktegels?

Er zijn twee opties als het gaat om het leggen van PVC tegels: je kunt ze vastlijmen of als kliklaminaat in elkaar klikken. Kwalitatief gezien zit er geen verschil tussen het klikken of plakken van je PVC tegels.

Kies voor PVC plaktegels als:

  • Je zeker wilt zijn dat je vloer ook na 10 jaar strak blijft liggen.

  • Je al een egale ondervloer hebt waarop je de PVC vloertegels kunt lijmen.

  • Je vloerverwarming hebt. Hoe minder lucht tussen verschillende vloerlagen hoe makkelijker warmte er door heen kan.

  • Je in aanschaf van de vloer iets goedkoper uit wilt zijn.

  • Je helemaal zelf de legrichting wilt bepalen.

  • Je wilt dat je PVC vloer maximaal geluid dempt.

Kies voor PVC kliktegels als:

  • Je het leggen van de vloer zelf wilt en kunt doen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten bij de montage van de vloer.

  • Je flexibel wilt zijn in waar je de vloer wilt leggen en je de vloer op den duur wilt mee verhuizen.

  • Je je vloer extra wilt isoleren. Bij PVC kliktegels is altijd een extra ondervloer nodig waarop je de klik PVC vloerdelen legt. Dit werkt verstevigend én isolerend.

PVC tegels kopen?

Voor elke PVC tegelvloer geldt: kom het bekijken in een van onze winkels. Zo zie je de kleur, het dessin en het reliëf in het echt. Vind een Carpetright winkel bij jou in de buurt.

Weet je al goed wat je wilt? Bestel dan een gratis vloerstaal. Zo bekijk je thuis op je gemak of de vloer het effect heeft wat je voor ogen hebt. 

Geen zin of tijd om je vloer zelf te leggen? Laat je vloer plaatsen door onze vakkundige specialisten.

Veelgestelde vragen

Ja, over het algemeen zijn PVC tegels waterbestendig. PVC is van nature waterbestendig en kan zelfs in vochtige ruimtes zoals badkamers worden gebruikt (niet in het douchegedeelte). Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de PVC tegels juist zijn geïnstalleerd en dat er geen openingen of scheuren zijn waar water kan binnendringen.

PVC tegels zijn duurzaam en bestand tegen krassen, maar ze zijn niet volledig krasbestendig. Als er zwaar meubilair over de tegels wordt gesleept of als er scherpe voorwerpen op de tegels vallen, kunnen er krassen ontstaan. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het verplaatsen van zware voorwerpen en om beschermende maatregelen te nemen om de vloer te beschermen.

Ja, het is mogelijk om PVC op tegels te leggen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond vlak en vrij van scheuren en gaten is voordat de PVC tegels worden gelegd. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede hechting tussen de tegels en de ondergrond. Dit kan worden bereikt door het oppervlak schoon te maken en te primen voordat de PVC tegels worden gelegd.

Dit is een kwestie van smaak en waar je de vloer wilt leggen. Het is belangrijk om de eigenschappen van beide soorten vloeren te vergelijken en te overwegen wat het beste bij je past. PVC vloeren zijn over het algemeen gemakkelijker te installeren en te onderhouden dan tegelvloeren. Ze zijn ook comfortabeler om op te lopen en kunnen beter geluid isoleren. Tegelvloeren zijn duurzamer en beter bestand tegen krassen en slijtage. Ze zijn ook beter geschikt voor buiten.

De kosten van PVC tegels variëren afhankelijk van de kwaliteit en de grootte van de tegels. Andere factoren die de kosten kunnen beïnvloeden zijn de installatiekosten, de complexiteit van het patroon en de kosten van eventuele extra's zoals ondervloeren en plinten.

Er zijn verschillende opties om over een tegelvloer te leggen, waaronder tapijten, laminaatvloeren, vinyltegels en houten vloeren. Het is belangrijk om te zorgen dat het materiaal geschikt is voor de ruimte en de ondergrond goed egaal is. Overleg met een professional voor het beste advies.

Huidige filters
  1. Plank breedte Tegel Verwijder dit artikel
Naar boven