PVC

PVC

PVC vloeren zijn net zo mooi als echt hout of steen, net zo gemakkelijk te leggen als laminaat en net zo duurzaam als het sterkste vinyl.
Naast dat PVC vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming, zijn PVC vloeren ook nog eens heel stil én waterbestendig.
Met ons uitgebreide aanbod vind je altijd een PVC vloer die bij je past!

 • Dé duurzame keuze op het gebied van vloeren
 • Perfect te combineren met vloerverwarming
 • Weinig onderhoud en eenvoudig te reinigen

Populaire subcategorieën voor PVC

Klik PVC Woonkamer Plak PVC PVC grijs Keuken PVC bruin Vloerstaal beschikbaar

Laden...

96 van 154 producten

per pagina

96 van 154 producten

per pagina
Huidige filters
 1. Kleur Bruin Verwijder dit artikel

Bekijk de voorwaarden van onze acties.

Een vloer die letterlijk steeds meer terrein wint vandaag de dag is de PVC vloer. Waarom? Het is onverwoestbaar, makkelijk schoon te houden, in elke vorm, structuur en kleur te krijgen, ideaal voor huizen met vloerverwarming en het gaat langer mee dan laminaat of hout.

Wat zijn PVC vloeren?

PVC vloeren zijn vloeren gemaakt van de kunststof PVC. De voordelen van PVC ten opzichte van laminaat of andere materialen zijn:

 • Het is oersterk.
 • Het vraagt bijna geen onderhoud. Het gaat dus lang mee zonder aandacht te vragen.
 • Een PVC vloer schoonmaken is een fluitje van een cent. Ook hechten vuil en allergenen zich niet makkelijk aan de vloer.
 • Het is niet onder de indruk van vocht. Ideaal bij omvallende bekers ranja of de natte poten van je huisdier.
 • Het is duurzaam. Het vraagt geen natuurlijke grondstoffen en gaat langer mee dan laminaat bijvoorbeeld.
 • Het geleidt goed temperatuur. Bij vloeren met vloerverwarming is het dus ideaal.
 • Het heeft van zichzelf een antisliplaag. Ook op sokken of pantoffels hoef je niet bang te zijn voor glijpartijen.
 • Het is sterk en geluiddempend. Super voor een goede akoestiek in je huis en het tegengaan van een kamer die hol klinkt.
 • Het is in elke kleur, dessin, afmeting en structuur te verkrijgen. Of je nu zoekt naar een houtlook of natuursteen.
 • Het is waterbestendig dus ideaal als vloer in de badkamer.

Ga je voor stroken of tegels?

Over het algemeen zijn er twee soorten PVC vloeren te onderscheiden: PVC stroken en PVC tegels. We beschrijven hieronder de kenmerken.

PVC stroken

PVC stroken worden ook wel geassocieerd met een houten vloer omdat de stroken lijken op planken van hout of laminaat. Ze zijn meestal flexibel en gemiddeld 2-3 mm dik. De nu populaire PVC visgraatvloer is daar een voorbeeld van.

De PVC stroken lijm je aan een geëgaliseerde ondervloer vast, in de richting die jij wilt. Het lijmen van een PVC vloer is een precieze en professionele klus. Voor het mooiste en meest duurzame resultaat, raden wij je aan je vloer te laten plakken door een vakman. De stroken zelf in elkaar klikken kan ook, lees daarover later meer.

PVC tegels

PVC tegels werken op dezelfde manier. Ze worden meestal gebruikt wanneer je wilt dat de vloer de look heeft van plavuizen. Denk aan PVC tegels met de look van beton, natuursteen, marmer of keramiek.

PVC laminaat

PVC laminaat, ook wel PVC kliklaminaat genoemd, is de variant die gemakkelijk zelf te leggen is. Bij PVC kliklaminaat is elk vloeronderdeel hard (vergelijkbaar met een plank) omdat PVC voorzien is van een stevige kunststof onderlaag die er voor zorgt dat je de verschillende ‘planken’ gemakkelijk in elkaar klikt. Bekijk ons stappenplan om eenvoudig zelf je PVC vloer te leggen.

Wat is het verschil tussen klik PVC en plak PVC?

Je hebt zachte, flexibele stroken en tegels die in elkaar te klikken zijn, ook wel klik PVC (of PVC klikvloer) genoemd. deze flexibele stroken vallen middels een kliksysteem in elkaar. Klik PVC is dikker door het kliksysteem wat aan de strook of tegel vastzit of door de ondervloer die nodig is om de vloeronderdelen goed in elkaar te laten klikken. Je vloer hoeft voor klik PVC niet speciaal geëgaliseerd te worden, wat bij plak PVC wel het geval is (al heb je dan wel vaak een speciale ondervloer nodig). De doe-het-zelver kan klik PVC leggen. Het is ook makkelijker te demonteren. Zo kan je je vloer meeverhuizen naar een volgend huis of in een andere kamer leggen.

Plak PVC is flexibeler in gebruik omdat je niet te maken hebt met vooraf bepaalde verbindingen. Plak PVC plak je direct aan de geëgaliseerde ondervloer vast. Deze manier van leggen maakt de PVC plakvloer de meest strakke variant onder de PVC vloeren. Door het dunne materiaal heb je haast geen verlies in de hoogte tussen je vloer en plafond. De PVC plakvloer gebruik je wanneer je optimaal de warmte uit je vloerverwarming wilt halen, maximale geluidsdemping wilt en helemaal de vrijheid wilt hebben in welke richting je je vloer legt. Onze collega’s in de winkels denken graag met je mee over welke vloer het beste bij jouw wensen past.

Welke kleuren en soorten PVC vloeren zijn er?

Bij Carpetright bieden we ongelooflijk veel kleuren en dessins. Van de robuuste, gemêleerde look en het reliëf van een oude houten vloer, tot de frisse, strakke uitstraling van een lichte kleur PVC in een gaaf visgraatmotief. Ben je op zoek naar een marmerlook vloer neem dan een kijkje bij onze witte PVC vloeren.

Visgraat pvc is een van de opvallende pvc varianten die we voor je in petto hebben. Maar dat is nog lang niet alles! Als je bijvoorbeeld een houtlook helemaal ziet zitten, zijn er tientallen pvc vloeren die bij je in de smaak kunnen vallen. De tijden van een paar dessins zijn al lang verleden tijd. Kortom, er is genoeg te kiezen!

Houd je van de stoere look van plavuizen? Ga dan voor een tegel met de look van beton of steen. Ga je voor een industriële look? Hier past een grijze PVC vloer goed bij.  Liever een donkere variant kijk dan bij ons aanbod zwarte PVC vloeren. Elke PVC vloer is te leggen in een door jou gewenst motief. Ook binnen de formaten van de strook of tegel is te kiezen en te variëren. Het mooie is dat er zoveel variatie binnen één kleur te vinden is, dat geen plank of tegel hetzelfde lijkt. Dat geeft een PVC vloer een hele natuurlijke uitstraling.

Wat kost een pvc vloer?

Bij het kiezen van een nieuwe pvc vloer houd je natuurlijk ook je portemonnee in de gaten. Wat dat betreft heb je bij Carpetright veel keus. De prijzen van pvc vloeren liggen bij Carpetright tussen de 24 euro en 65 euro per vierkante meter. Let op: de prijzen per vierkante meter zijn exclusief de ondervloer. Probeer hier dus rekening mee te houden als je je budget voor je nieuwe vloer gaat bepalen.

Goedkope pvc vloer kopen

Een goedkope pvc vloer die jarenlang intact blijft en waar je niet op uitgekeken bent. Dát is natuurlijk wat we allemaal willen. Het is dan goed om te weten dat je bij Carpetright aan het juiste adres bent voor pvc vloeren met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. We hebben altijd aanbiedingen voor je in petto zodat we goedkope pvc vloeren aan kunnen bieden. Bekijk online ons assortiment of kom langs bij een van onze winkels voor een goedkope pvc vloer.

Zelf leggen of laten leggen?

Ben je van plan om een goedkope pvc vloer in huis te halen zonder al te diep in de buidel te tasten? Dan zijn er een aantal manieren om te besparen. Misschien wel de belangrijkste daarvan is het zelf leggen van de pvc vloer. Een pvc vloer leggen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn als je een goede voorbereiding treft én je houdt aan een goed stappenplan. Kortom, je hoeft geen professional of handige Harrie te zijn om je eigen pvc vloer te leggen.

Uiteraard is het mogelijk om de pvc vloer door Carpetright te laten leggen als je deze klus zelf niet ziet zitten. Plan een winkelafspraak of thuisafspraak op het moment dat jou uitkomt en samen gaan we dan bekijken wat er precies mogelijk is. Of kom gewoon eens langs in onze winkel. Onze experts helpen je graag!

Naar boven