Vinyl

Vinyl

Met de kleuren en dessins van een vinylvloer kun je alle kanten op. Er is ontzettend veel keuze.
Nostalgische tegeltjes, een industriële betonlook of een traditionele visgraat, het is er! Vinyl is onderhoudsvriendelijk en kan gemakkelijk met water worden gereinigd.
Dat maakt een vinyl vloer ideaal voor bijvoorbeeld in de keuken!

 • Heeft een geluiddempende werking
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Gemakkelijk te onderhouden en reinigen

Populaire subcategorieën voor vinyl

Breedte 400 Vinyl grijs Breedte 200 Keuken Vinyl beige Woonkamer Vloerstaal beschikbaar

Laden...
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Huidige filters
 1. Kleur Zwart en Grijs Verwijder dit artikel

Bekijk de voorwaarden van onze acties.

Vinyl is de alleskunner onder de vloeren. Wij zijn fan van dit materiaal omdat het in elke kleur en print te verkrijgen is en goed schoon te houden is. Zo past een vinyl vloer in elke woonstijl en bij elke woonwens. Van industrieel tot klassiek, van landelijk tot modern.

Wat is vinyl?

Wellicht is het je al opgevallen dat vinyl en PVC vloeren erg op elkaar lijken. In materiaal en in mogelijkheden qua kleuren en dessins. Beide vloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride. Qua eigenschappen lijken ze op elkaar maar er zijn een paar belangrijke verschillen. Vinyl is:

  • Soepeler. Door een andere opbouw van vloerlagen is ze zachter dan PVC. Dat maakt een vinyl vloer flexibeler te leggen dan PVC maar wel gevoeliger voor invloeden van buitenaf.
  • In grotere afmetingen beschikbaar. Handiger dus bij het leggen van een vloer in grote ruimtes.
  • Geluiddempender. Doordat vinyl iets zachter is dan PVC absorbeert het geluid nog beter dan PVC én is het zachter aan je voeten.
  • Goedkoper. Omdat een vinyl vloer minder lang mee gaat is het goedkoper. Nu zijn veel mensen na 15-20 jaar wel op hun vloer uitgekeken en zoeken ze iets nieuws. Doordat vinyl goedkoper is, laat je budget ook sneller vervanging toe.

Wat zijn de voordelen van vinyl vloeren?

Vinyl wordt in de volksmond ook wel vloerzeil genoemd. Professionals herkennen wel duidelijk verschillen tussen de eigenschappen en kwaliteit van een ‘gewone’ zeil vloerbedekking en een vloer van vinyl. De voordelen van een vinyl vloer zijn:

  • Het is stil en geluiddempend. Vinyl vloeren zijn door het materiaal sterk geluiddempend. Ideaal voor een goede akoestiek in huis en het tegengaan van dat ‘holle geluid’ in de keuken, bad- of woonkamer.
  • Het is makkelijk schoon te houden. Vocht en vuil blijft op het oppervlakte liggen en is dus gemakkelijk af te nemen. Kies je voor een vinyl vloer uit één geheel (dus met zo min mogelijk naden) dan komt er ook geen vuil en vocht in de naden van de vloer. Extra hygiënisch dus!
  • Het past zich aan de kamertemperatuur aan. Vinyl neemt de temperatuur van de omgeving snel over. Heb je vloerverwarming? Dan is je vinyl vloer ook snel warm.
  • Het is duurzaam Vinyl gaat lang mee door de sterke eigenschappen van polyvinylchloride. Voor dit materiaal is geen hout of gesteente nodig, waardoor het deze hulpbronnen niet uitput. Een aantal van onze vinyl vloeren is geproduceerd in Europa en/of gemaakt van gerecycled materiaal. Vinyl heeft daarnaast geen chemische behandeling nodig als het gaat om onderhoud.
  • Het is gemakkelijk te vervangen en mee te nemen. Bij een egale ondergrond en vloeren zonder vloerverwarming kun je vinyl zwevend leggen. Dat betekent niet verlijmd aan de ondervloer. Dat maakt ook dat je de vloer gemakkelijk vervangt of hergebruikt in een andere ruimte of nieuw huis.
  • Anders dan PVC in de badkamer, is vinyl compleet vochtafstotend en kan dus zelfs in de douchebak van je badkamer worden gelegd. Dit moet wel goed en secuur gebeuren. Als dit is gedaan, biedt vinyl zelfs een betere bescherming tegen vocht dan tegels dat doen.

Welke ondervloer moet ik gebruiken?

Vinyl is gemaakt van zachter materiaal en neemt in verloop van tijd de vorm van je ondervloer aan. Wanneer je al een gladde ondervloer hebt liggen, hoef je dus geen speciale ondervloer te gebruiken voor vinyl. Je kunt er voor kiezen je huidige ondervloer te laten egaliseren door een professional. Of kies voor aparte, egaliserende ondervloer. Het voordeel hiervan is dat het zorgt voor maximale stabiliteit voor je vinyl vloer. Daarnaast brengt een ondervloer extra geluiddempende en isolerende eigenschappen met zich mee.

Welke kleuren en dessins zijn er?

Je kunt het zo gek niet bedenken of de kleur of print bestaat. Denk aan een industriële look van een betonnen gietvloer, een print van natuursteen of hout. Of een dessin van Marokkaanse tegeltjes, Delfts blauw of een gave visgraatvloer. Gek van okergeel, oud roze of een botanische print? Ook dan biedt Carpetright wat je zoekt. Kom langs in een van onze winkels!

Welke merken vinyl vloeren biedt Carpetright?

Carpetright biedt vinyl vloeren van merken zoals Tarkett en IVC. Er is helaas veel slechte kwaliteit zeilvloer en vinyl vloer in omloop. Elk van onze merken vormt met z’n hoge kwaliteit en diversiteit in prijs, kleur en dessin een waardevolle aanvulling op onze collectie. Merken waar wij achter staan!

Vinyl vloer kopen?

Op zoek naar een vinyl vloer? Dan raden we je aan het materiaal, de kleur en het dessin in de winkel te komen bekijken. Onze collega’s kunnen dan met je meedenken in prijs-kwaliteit, afwerking, het leggen van de vloer, et cetera. Zo biedt Carpetright je een vloer die helemaal voldoet aan jouw wensen en eisen. Kijk voor een winkel bij jou in de buurt.

Naar boven