Jouw vinyl verzorgen

vinyl1

Grote kans dat wanneer u voor een vinylvloer heeft gekozen u voor een fantastische hout-look, natuurlijk steen of prachtig mozaïek dessin bent gegaan. We weten dat u uw vinyl het liefst zo mooi mogelijk houdt en hebben daarom tips voor u op een rijtje gezet, zodat u zo goed mogelijk voor uw vinylvloer kunt zorgen.

Meteen de beste zorg voor uw vinyl

Als uw vloer net is gelegd dient u deze met respect te behandelen. Dat wil zeggen dat u er het beste de eerste 24 uur zo min mogelijk op zou moeten lopen en in ieder geval niet aan de randen en naden komt.

Wees voorzichtig met naaldhakken

Vinyl is slijtvast, maar kan toch beschadigd raken. U doet er dan ook goed aan om geen scherpe objecten in contact te laten komen met uw vinyl. Naaldhakken kunt u daarom beter niet dragen op vinyl, maar als u ervoor kiest dit toch te doen kunt u de hakken van uw schoenen het beste in zeer goede staat houden en regelmatig laten vervangen, zodat deze niet te scherp worden.

Regelmatig vegen

Naast het vermijden van scherpe objecten, houdt regelmatig vegen niet alleen uw vinyl schoon, maar verkleint het ook de kans dat vuil mogelijk krassen of sneden maakt in uw vinyl.

Vermijd overbelichting

Uw vinyl kan verkleuren, vergelen of vervagen in fel licht. Om dit te voorkomen kunt u rolluiken of zonwering gebruiken om zo uw vinyl tijdens zonne-uren te beschermen.

Vermijd extreme hitte of warmte

Hete/warme objecten zoals lucifers, sigaretten, pannen en olie kunnen uw vinyl beschadigen. Vermijd schade aan uw vinyl door deze hete/warme objecten niet in contact te laten komen met uw vinyl.

Gebruik vloerbescherming

Vilten vloerbeschermers kunnen echt helpen uw vinyl in uitstekende conditie te houden. Plak of schroef ze op de poten van uw meubilair, zodat ze nog makkelijker verschoven kunnen worden zonder schade aan te brengen aan uw vinyl. De bescherming kan ook een geluiddempende werking hebben. Het is belangrijk dat u uw vilten vloerbescherming regelmatig vervangt, omdat deze na langere tijd versleten raakt en er vuil onder de vilten vloerbeschermers kan komen.

Gebruik schoonloopmatten

Deurmatten van goede kwaliteit die het vuil onder uw schoenen vandaan halen, bij de voor- en achterdeur van uw woning, voorkomen dat vuil en zand uw huis binnen komen. U kunt het vuil dat uw huis binnenkomt met 70% verminderen door gebruik te maken van zowel binnen als buiten matten.

Maak uw vinyl regelmatig schoon met speciale schoonmaakmiddelen

Zoals elk type vloer, heeft ook uw vinyl af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Carpetright adviseert u te allen tijde het schoonmaakproduct te gebruiken dat door de Carpetright wordt aanbevolen. Een goede optie zijn de speciale producten die u in één van de Carpetright winkels kunt kopen. Knoeit u of heeft u vlekken op uw vinyl? Dan dient u deze zo snel mogelijk te verwijderen met het aanbevolen schoonmaakproduct en een zachte doek. Weet u niet zeker hoe u de vlek moet verwijderen? Gebruik dan onze online schoonmaak wizard voor het beste schoonmaakadvies.

vinyl2

Kruimels en stof kunt u verwijderen met een stofzuiger of zachte bezem, maar als u de stofzuiger gebruikt, zet dan de roterende borstel uit en maak gebruik van een zacht opzetstuk. De wielen van een stofzuiger kunnen ook krassen en deuken veroorzaken op uw vinyl, controleer daarom regelmatig de wielen op steentjes of korrels. Het meeste moderne vinyl kunt u gemakkelijk schoonmaken met de door Carpetright aanbevolen schoonmaakmiddelen. U kunt beter geen gebruik maken van algemene schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger, deze kunnen een plakkerige laag achterlaten en reinigen niet optimaal.