Vloerkleed 140x200 cm kopen? Bekijk de opties

Laden...

Vloerkleed 140x200cm

In het assortiment van Carpetright vind je vloerkleden in alle soorten en maten. Zo hebben we veel afmetingen voor je op voorraad. Een vloerkleed van 140x200 cm is en blijft bijvoorbeeld erg populair. Laat je inspireren door de mogelijkheden en kies voor het vloerkleed dat bij je past!

Kies de juiste afmeting én kleur

Als je op zoek gaat naar een nieuw vloerkleed maak je altijd een combinatie van kleur en afmeting. Kies je bijvoorbeeld voor een grijs vloerkleed omdat je helemaal weg bent van die kleur, dan ben je er al bijna. Toch is de afmeting ook minstens zo belangrijk. Dit maakt het plaatje helemaal compleet. Maar hoe kies je nu het juiste formaat voor je vloerkleed?

Zoals gezegd is 140x200 cm een populair formaat. Voor de goede orde: het gaat dus om een kleed van 1.40 meter breed en 2 meter lang. Als je het materiaal en de kleur al gekozen hebt, is het wel zo fijn als je afmeting ook meteen naar wens is. Om dit voor elkaar te krijgen is het slim om voor je aankoop alvast aan de slag te gaan met een rolletje tape. Plak een rechthoek op de plek waar je je vloerkleed wil gaan plaatsen en ontdek daarna welke afmetingen bij jouw ideale kleed horen. 

De balans in de ruimte moet goed blijven, ook nadat je het vloerkleed hebt geplaatst. Heb je bijvoorbeeld een bank van 2.20m breed? Dan kan een vloerkleed van 2 meter de perfecte match zijn. Ook speelt de vorm een grote rol. In een woonkamer met veel rondingen zoals een ronde tafel kan een rond tafelkleed weer mooie staan. Probeer overal zo goed mogelijk rekening mee te houden. Extra advies nodig? Vraag het dan aan een van onze experts in de winkel.

Hoogpolig of laagpolig?

Als je op het punt staat om voor een vloerkleed van 140x200cm te kiezen, is het ook tijd om het soort vloerkleed te kiezen. Kies je voor een hoogpolig vloerkleed? Dan gaat dat gepaard met een warme uitstraling. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de uitstraling. Hoogpolige vloerkleden zijn lekker warm en bijvoorbeeld ideaal voor in de woon- of slaapkamer.

Ben je van plan om veel over je vloerkleed te lopen of verwacht je relatief veel vlekken in bijvoorbeeld de kinderkamer? Kies dan voor een laagpolig vloerkleed. Laagpolige vloerkleden maak je veel makkelijker schoon dan de hoogpolige variant.

Van tapijt naar vloerkleed

Ben je op zoek naar een mooi vloerkleed en kun je nét niet vinden wat je zoekt? Dan is het een goed idee om ook eens bij de tapijten te kijken. Bij Carpetright maken we van ieder tapijt een vloerkleed van 140 bij 200 cm als je dat wenst.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een aparte afwerking. Denk bijvoorbeeld aan linnen of leren banden. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook goed om slijtage tegen te gaan.

Extra advies van Carpetright

Bij Carpetright staan we altijd voor je klaar om je te helpen. Of het nu gaat om vragen over onze vloerkleden, specifieke afmetingen of over tapijten, we helpen je graag. Onze experts beschikken over veel ervaring en helpen je graag. Plan bijvoorbeeld een winkelafspraak op een moment dat jou uitkomt. Samen kijken we dan naar de opties die je hebt.

Huidige filters
  1. Afmeting 140X200 Verwijder dit artikel
Naar boven