Beige vloerkleed kopen: bekijk alle opties

Laden...

Beige vloerkleden

Beige vloerkleden vind je in het assortiment van Carpetright in alle soorten en maten. Op zoek naar een prachtig beige vloerkleed? Laat je dan snel inspireren en ontdek het uitgebreide aanbod!

24 van 30 producten

Pagina
per pagina

24 van 30 producten

Pagina
per pagina

Scoor je beige vloerkleed bij Carpetright

Met een vloerkleed van Carpetright maak je je ruimte in één keer compleet. Of het nu gaat om een vloerkleed voor op de slaapkamer, een decoratief vloerkleedje of een heerlijke zacht vloerkleed voor in de woonkamer: bij Carpetright hebben we het allemaal voor je in petto. Voor je ligt nu de mogelijkheid om het perfecte beige vloerkleed uit te zoeken. Maar waar moet je allemaal op letten als je een vloerkleed aan gaat schaffen? Met die vraag helpen we je graag. Op deze pagina vind je alle informatie over beige vloerkleden zodat je makkelijker knopen door kunt hakken!

Wat is beige eigenlijk?

De wereld van kleuren is ontzettend groot. Dit heeft als voordeel dat er lekker veel te kiezen is. Van pikzwart tot hagelwit en alles dat er tussen zit! Beige is precies zo’n kleur die er tussenin valt en waarmee je mooie effecten creëert. Maar wat is beige precies en welke kleuren schuren tegen beige aan die je eventueel ook kunt overwegen tijdens je zoektocht?

Het opvallende is dat beige een kleur is die meerdere ‘vormen’ aan kan nemen. Officieel is beige lichtbruin en wordt het ook wel ‘zandkleur’ genoemd. De kleur beige is dus niet voor één gat te vangen. Er zijn varianten van beige die neigen naar wit, maar er zijn dus ook varianten van beige die weer neigen naar bruin en rood. Kortom, met beige kun je veel kanten op. Laat je inspireren door het assortiment van Carpetright en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Past een beige vloerkleed bij mijn inrichting?

Uiteindelijk is dit natuurlijk de vraag waar het allemaal om draait. Je hebt een prachtig beige vloerkleed gevonden en staat op het punt om hem te kopen. Hoe weet je dan zeker dat je thuis niet voor verrassingen komt te staan? Dat het beige vloerkleed thuis iets anders oogt dan dat je had gehoopt blijft natuurlijk een mogelijkheid, maar je kunt zeker enkele stappen ondernemen om die kans zo klein mogelijk te maken.

Denk bijvoorbeeld aan de afmeting van het vloerkleed. Op het oog kun je redelijk goed inschatten of het vloerkleed goed aan gaat sluiten bij bijvoorbeeld de bank en de tafel. Tip: ga eens met een rolletje tape in de weer en teken het vloerkleed uit op de grond. Zo wordt het kleed al echt tastbaar en zie je in één oogopslag wat je kunt verwachten.

Als je voor een variant van beige kiest, is het wel zo fijn als het nieuwe vloerkleed de balans binnen de ruimte niet verstoort. Probeer er dus voor te zorgen dat de nieuwe aankoop goed aansluit bij de rest van het interieur op het gebied van kleur. Het is daarnaast ook slim om rekening te houden met het licht in de ruimte. Leg je het vloerkleed in de woonkamer waar zonlicht vrij spel heeft, of juist in een hal of gang waar vooral kunstlicht voor de verlichting zorgt?

Kies het juiste materiaal

Het materiaal heeft niet meteen de meeste invloed op het uiterlijk van jouw vloerkleed, maar speelt wel degelijk een belangrijke rol. Gaat jouw vloerkleed veel gebruikt worden? Daarmee bedoelen we: wordt er veel op gelopen, of heeft het vloerkleed vooral een decoratieve rol? In het eerste geval is het bijvoorbeeld aan te raden om te kiezen voor een materiaal dat makkelijk schoon te maken is.

Verder is er een verschil tussen hoogpolig en laagpolig. Hoogpolig is lekker knus en warm, terwijl laagpolig juist weer functioneel en makkelijk schoon te maken is.

Van tapijt naar beige vloerkleed

Heb je nog geen vloerkleed gevonden dat precies aansluit op jouw wensen? Vergeet dan niet om ook eens bij de tapijten te kijken. Bij Carpetright leveren we maatwerk en bieden we je de mogelijkheid om van elk tapijt een passend vloerkleed te maken met de door jou gewenste afmetingen. Zo haal je een uniek stukje textiel in huis!

Huidige filters
  1. Kleur Beige Verwijder dit artikel
Naar boven