Hoogpolig vloerkleed kopen? Ruim aanbod online | Carpetright

Laden...

Kies voor een hoogpolig vloerkleed van Carpetright

Het kiezen van een vloerkleed voor bijvoorbeeld een slaapkamer, woonkamer of gang is misschien niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden als je op het punt staat om een karpet aan te schaffen, maar daar helpen we je graag mee. Carpetright heeft een uitgebreid assortiment vloerkleden voor je in petto en dat betekent dat er áltijd een vloerkleed voor je is dat perfect aansluit op jouw wensen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoogpolig vloerkleed? Op deze pagina hebben we alle informatie voor je verzameld.

23 van 106 producten

Pagina
per pagina

23 van 106 producten

Pagina
per pagina

Wat is een hoogpolig vloerkleed?

Binnen het assortiment van Carpetright vind je veel verschillende soorten vloerkleden en één van die soorten is hoogpolig tapijt. Maar wat is dat nu eigenlijk. Hoogpolig heeft te maken met de ‘polen’ van de kleden. De is als het ware het materiaal dat naar boven steekt. Bij een jute vloerkleed is dit dus niet van toepassing, maar bij een heel zacht vloerkleed waar je lekker in wegzakt is dit dus juist wél het geval. De vloerkleden waarbij dat laatste geldt, noemen we hoogpolige vloerkleden die dus langere draden hebben.

Voordelen

Om na te gaan of een hoogpolig vloerkleed voor jou de beste keus is, is het wellicht slim om even naar de voordelen van zo’n tapijt te kijken. Hieronder hebben we voordelen van deze soort voor je op een rijtje gezet.

 1. Warmte
  Zoals gezegd beschikt een hoogpolig vloerkleed over relatief lange draden waarin je lekker wegzakt. Dit zorgt ervoor dat deze vloerkleden uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld woonkamers omdat ze lekker knus en warm zijn. Zo maak je je gezellige hoekje helemaal af!
 2. Demping
  Doordat deze vloerkleden relatief dik zijn worden de klappen van het lopen perfect opgevangen. Dit betekent dat het geluid dus wordt gedempt en dat maakt een hoogpolig vloerkleed bijvoorbeeld ideaal voor de bovenverdieping. Daarnaast is de warmte natuurlijk weer fijn als je uit bed stapt.
 3. Uitstraling
  Deze vloerkleden geven dus letterlijk warmte af, maar ze zorgen ook meteen voor een warme uitstraling. Hoogpolige tapijten zijn daarom populair in woon- en slaapkamers.

Nadelen

Het woord ‘nadeel’ klinkt een beetje negatief, maar om goed te bepalen op een bepaald vloerkleed bij je past is het wel zo zijn als je precies weet wat je van een hoogpolig vloerkleed mag verwachten Hierboven heb je kunnen lezen wat de voordelen zijn van een hoogpolig tapijt, maar er zijn ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo kom je na aankoop niet voor onverwachte verrassingen te staan.

 1. Schoonmaken
  Door de lange draden is een hoogpolig tapijt lastig schoon te maken. Als je bijvoorbeeld een boterham met hagelslag laat vallen op een laagpolig tapijt dan is het een kwestie van even stofzuigen. Een hoogpolig tapijt is lastiger schoon te maken. Vuil nestelt zich ook sneller in het kleed vanwege de lange losse draadjes.
 2. Kale/platte plekken
  Ons gedrag heeft veel invloed op het tapijt. Als je dagelijks over hetzelfde stukje vloerkleed loopt heb je de kans dat er na verloop van tijd platte plekken ontstaan. Dit is bij een laagpolig tapijt niet het geval.
 3. Allergie
  Mensen met een huisstofmijtallergie kunnen last ondervinden van een hoogpolig tapijt omdat stof zich makkelijk bindt aan dit vloerkleed.

Advies van Carpetright

Zoals je hebt kunnen lezen vind je bij Carpetright een mooie verzameling hoogpolige tapijten in het assortiment. Ook heb je kunnen zien dat het slim is om rekening te houden met wat factoren als je eraan denkt om een hoogpolig tapijt aan te schaffen. We kunnen het ons goed voorstellen dat je daarom nog met enkele vragen waarop je graag het antwoord wil weten zodat je de juiste keuze kunt maken. Onze experts helpen je graag verder. Neem bijvoorbeeld contact op met de klantenservice en plan een afspraak in op het moment dat jou uitkomt. Samen met jou gaan we dan precies bekijken welk vloerkleed geschikt is voor jouw ruimte. Hopelijk zien we je snel!

Huidige filters
 1. Poolhoogte Hoogpolig Verwijder dit artikel
Naar boven