Vloerkleed kinderkamer kopen? Bekijk het online

Laden...

Vloerkleed voor op de kinderkamer

Laat je creativiteit de vrije loop en kies voor een opvallend vloerkleed voor op de kinderkamer. Het assortiment biedt je ongelooflijk veel mogelijkheden. Bekijk alle opties hier.

3 producten

per pagina

3 producten

per pagina

Koop je kindervloerkleed bij Carpetright

Op de kinderkamer kun je alle kanten op als het gaat om kleuren, vormen en designs. En dan is het maar goed dat het uitgebreide assortiment van carpetright right lekker veel vloerkleden voor op de kinderkamer voor je in petto heeft. We laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is en helpen je met het beantwoorden van de vraag: waar moet ik eigenlijk op letten als ik een vloerkleed voor op de kinderkamer ga kopen?

Kies de juiste vorm en kleur

De afmetingen van het vloerkleed zijn enorm belangrijk. Het is wel zo fijn als het nieuwe vloerkleed de balans niet verstoort in de kinderkamer en daarbij speelt de afmeting een cruciale rol. Overweeg je bijvoorbeeld om voor een rond vloerkleed te gaan? Dan is het zaak dat de vorm goed matcht met de rest van de inrichting. Uiteraard wil je niet voor verrassingen komen te staan als je je nieuwe vloerkleed voor het eerst in de kinderkamer leg. Gelukkig zijn er stappen die je kunt ondernemen om dat risico tot een minimum te beperken. Pak bijvoorbeeld een rolletje tape en plak de randen van het vloerkleed eens op de grond. Zo zie je meteen wat je te wachten staat.

Wat betreft de kleur geldt eigenlijk hetzelfde. Als je al een leuk kinderbehang op de kop hebt getikt en de meeste meubels al hebt geïnstalleerd, is het vloerkleed perfect om de ruimte helemaal ‘af’ te maken. Probeer de kleur zo goed mogelijk aan te laten sluiten sluiten op de rest. Zo maak je er een vrolijk en rustgevend geheel van.

Extra tips

Een vloerkleed op de kinderkamer moet voldoen aan veel eisen zoals je hierboven al een beetje hebt kunnen lezen. De afmeting en de kleuren moeten perfect zijn zodat het kleed de kamer helemaal compleet maakt. 

Naar dat is nog niet alles. Probeer bij jouw zoektocht naar een leuk kleed ook rekening te houden met andere factoren zoals het intensieve gebruik en de mogelijkheid op vlekken. Het is namelijk geen gewaagde voorspelling om te stellen dat een vloerkleed in een kinderkamer van tijd tot tijd vol vlekken komt te zitten. Een bekertje drinken is zo gemorst en even naar boven sprinten met zand onder je schoenen om speelgoed te pakken is ook precies zo iets dat jouw kind zomaar in zijn of haar hoofd kan halen! Dat betekent dat het vloerkleed relatief veel te verduren krijgt.

Kies daarom voor een vloerkleed dat makkelijk schoon te maken is zodat je hier niet steeds veel tijd mee kwijt bent. Een laagpolig vloerkleed houd je bijvoorbeeld makkelijker schoon dan een hoogpolig vloerkleed. Met een laagpolig zacht vloerkleed zit je wat dat betreft zeker goed! Het zachte past perfect bij de kinderkamer en papa of mama maakt het kleed in een mum van tijd weer schoon!

Denk aan het licht

Licht doet ontzettend veel met kleur en dat is bij een kindervloerkleed niet anders. Probeer ook hier een goed beeld van te krijgen voordat je knopen door gaat hakken. Heeft de kinderkamer veel ramen of juist weinig? Zonlicht en kunstlicht zorgen voor twee verschillende effecten.

Van tapijt naar vloerkleed op de kinderkamer

Bij het inrichten van de kinderkamer ga je uiteraard voor het beste van het beste. Alles moet tot in de puntjes geregeld zijn voor de kleine. We kunnen het ons goed voorstellen dat je tussen alle vloerkleden nét niet vindt wat je zoekt. Voordat je je zoektocht staakt, is het slim om ook eens naar de verschillende tapijten te kijken. Wist je dat we tapijten voor je op maat kunnen maken? Zo haal je een uniek vloerkleed in huis!

Naar boven