Laagpolig vloerkleed kopen? Groot aanbod

Laden...

Laagpolig vloerkleed

Met een laagpolig vloerkleed breng je een prachtig detail aan in een ruimte. Sterker nog, met een laagpolig vloerkleed heb je de mogelijkheid om jouw woon- of slaapkamer ineens een totaal andere uitstraling te geven. Ben je benieuwd wat Carpetright allemaal voor je in petto heeft? Bekijk hier het assortiment.

23 van 93 producten

Pagina
per pagina

23 van 93 producten

Pagina
per pagina

Laagpolig vloerkleed kopen bij Carpetright

Als je op zoek bent naar een leuk vloerkleed dan heb je twee opties: een laag- en een hoogpolig vloerkleed. Een laagpolig vloerkleed brengt veel voordelen met zich mee en is een relatief voordelige manier om een bepaalde ruimte in je huis een opfrisbeurt te geven. Maar wat is een laagpolig vloerkleed eigenlijk en waar moet je allemaal op letten als je een dergelijk vloerkleed wil gaan kopen? Om je te helpen nemen we je mee naar de wereld van de vloerkleden. Spoiler: er zit sowieso een vloerkleed tussen dat voldoet aan al jouw wensen. Aan jou de opdracht om hem te vinden in het uitgebreide assortiment!

Wat is een laagpolig vloerkleed?

Dat is natuurlijk goed om te weten als je je zoektocht gaat starten. Bij een vloerkleed denk je naast het design misschien ook meteen aan de dikte en spreek je over een dik en een dun vloerkleed. Een dik vloerkleed waarin je lekker wegzakt of juist een dunner vloerkleed dat makkelijker schoon te maken is en wat minimalistischer oogt. 

In het laatste geval spreken we van een laagpolig vloerkleed. De polen van het vloerkleed, oftewel het materiaal waarvan het kleed is gemaakt, steekt relatief gezien weinig uit waardoor het een dun vloerkleed is. Als je binnen het assortiment van Carpetright online op zoek gaat naar een nieuw vloerkleed, heb je de mogelijkheid om de dikte te selecteren. De dunnere varianten zijn dus laagpolige vloerkleden.

Kies het juiste kleed

Om na jouw aankoop niet verrast te worden is het slim om vooraf wat stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat jouw vloerkleed de ruimte compleet maakt in plaats van dat hij de balans verstoort. Dat is dan ook meteen het eerste punt waar je goed op moet letten: de balans. Probeer de kleur van jouw nieuwe vloerkleed goed aan te laten sluiten op de rest van het interieur. Met andere woorden: laat de kleuren goed matchen zodat het een prachtig geheel wordt.

Daarnaast speelt de locatie van het vloerkleed een belangrijke rol in combinatie met het licht. Ligt jouw vloerkleed aan de kant van de slaapkamer waar zonlicht moeilijk bij komt, of juist in de woonkamer waar hetzelfde zonlicht vrij spel heeft? Dit is van invloed hoe jouw vloerkleed gaat ogen. Een relatief donker vloerkleed kan bijvoorbeeld naar zwart gaan neigen bij matige verlichting, terwijl hetzelfde vloerkleed juist weer opvallende details laat zien bij veel licht. Denk ook goed na over de formaat van het vloerkleed, dit heeft namelijk veel impact op het interieur. Vloerkleden 200x300 zijn momenteel erg populair.

Voordelen

Kiezen voor een laagpolig vloerkleed brengt een aantal voordelen met zich mee. Uiteraard zijn er verschillende designs en afmetingen beschikbaar, maar dat geldt uiteraard ook voor hoogpolige vloerkleden. Laagpolige vloerkleden bezitten een aantal unieke voordelen.

Dit uit zich bijvoorbeeld in de tijd die je kwijt bent met het schoonmaken van het kleed. Aan een laagpolig kleed hecht zich minder vuil en je maakt het kleed daarnaast gemakkelijker schoon. Dit maakt dat een laagpolig vloerkleed een goede optie is als je kleine kinderen hebt. 

Het plaatsen en verplaatsen van meubels op een laagpolig kleed gaat eveneens een stuk makkelijker. Daar komt nog eens bij dat een laagpolig kleed zoals gezegd een minimalistische en moderne uitstraling heeft.

Van tapijt naar laagpolig vloerkleed

We kunnen het ons goed voorstellen dat je in het assortiment van Carpetright nét niet vindt wat je zoekt. Wist je dat het dan loont om eens bij de tapijten te kijken? Het tapijtassortiment is uitgebreid en wellicht zit daar wel een kleur of stof bij waar je meteen weg van bent. Het is dan goed om te weten dat je van elk tapijt een laagpolig vloerkleed op maat kunt laten maken. Zo haal je een uniek stukje textiel in huis!

Huidige filters
  1. Poolhoogte Laagpolig Verwijder dit artikel
Naar boven