Modern vloerkleed kopen? Ontdek onze collectie online

Laden...

Modern vloerkleed

Moderne vloerkleden horen thuis in een eigentijds en modern interieur. Vloerkleden met geometrische patronen, een kunstzinnige uitstraling en verschillende, creatieve prints en kleuren. In het assortiment van Carpetright vind je een vloerkleed dat past bij jouw interieur.

24 van 164 producten

Pagina
per pagina

24 van 164 producten

Pagina
per pagina

Wat is een modern interieur

De moderne woonstijl omvat veel verschillende stijlen die veelal dezelfde sfeer afgeven. Maar er zit ook veel verschil tussen deze stijlen, dat maakt het lastig om de moderne stijl te beschrijven. Wat een moderne inrichting voornamelijk kenmerkt is een rustige, serene sfeer waarbij vaak materialen worden gebruikt van hoge kwaliteit. Bij moderne interieurs kennen we veel verschillende stijlen, zoals een basic woonstijl, een interieurstijl met strakke lijnen of een minimalistisch interieur. Modern wordt ook vaak gecombineerd met een industrieel interieur omdat het robuuste en stoere makkelijk te combineren is met het rustige, strakke van een modern interieur. Tot slot komen in de moderne woonstijl ook vaak designklassiekers van vroeger terug waar een moderne draai aan is gegeven. Wat wel een overkoepelende regel is voor alle stijlen binnen het moderne is ‘less is more’.

Moderne vloerkleden in alle kleurcombinaties en patronen

Een moderne inrichting is te herkennen aan strakke lijnen, rechte vormen en contrastvolle kleuren. Contrasterende kleurcombinaties kunnen elkaar goed versterken en zal een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Contrast wordt gebruikt om mensen op specifieke punten te laten concentreren, dus bijvoorbeeld een zwart vloerkleed op een witte vloer. Daarnaast worden er ook veel bruin- en grijstinten gebruikt wanneer je je woonkamer inricht met een modern interieur. Bij deze woonstijl wordt er ook een felle accentkleur gekozen die terugkomt in het interieur. Deze accentkleur komt vaak terug in kleine aspecten die ervoor zorgen dat je interieur lekker opfleurt, zoals een groen vloerkleed met een bruin bijzettafeltje. Je kunt er ook voor kiezen om een leuk bloemenpatroon vloerkleed terug te laten komen in je inrichting.

Een passend modern vloerkleed voor jou

Een aantal factoren zijn belangrijk bij het kiezen van jouw perfecte vloerkleed. Ten eerste het formaat, wil je een 200X300 vloerkleed of past een 160x230 vloerkleed beter bij jou? Meet je ruimte van tevoren goed op zodat je vloerkleed goed past in de ruime. Daarnaast is de vorm ook erg belangrijk zodat het vloerkleed een aanvulling is op je interieur. Een vloerkleed moet natuurlijk niet te groot of te klein zijn maar precies passen bij de ruimte. Heb je bijvoorbeeld eenvierkant ofrond vloerkleed dan moet je bijzettafeltje daar weer op aansluiten zodat het past binnen jouw interieurstijl. Denk ook aan de plek waar je nieuwe moderne vloerkleed komt te liggen. Komt hij in de hal of een andere plek waar veel wordt gelopen? Dan is een laagpolig vloerkleed aan te raden. Door de korte pool blijft er minder makkelijk vuil in zitten en is het kleed gemakkelijk schoon te maken. Wil je juist een extra knusse uitstraling realiseren? Ga dan voor een hoogpolig vloerkleed, ideaal voor in de slaapkamer of onder de bank, nooit meer koude voeten.

Modern vloerkleed dat perfect past

Als je geen perfect passende maat kunt vinden in ons assortiment kun je ook kiezen voor maatwerk. Een vloerkleed dat net niet goed past, kan gaan storen en wil je natuurlijk niet in jouw interieur. In één onze winkels kun je ook altijd langskomen voor interieuradvies van onze specialisten. Zij beschikken over professionele kennis en meer dan 25 jaar ervaring waarmee ze jou goed kunnen adviseren over wat voor modern vloerkleed er het beste past in jouw interieur.

Huidige filters
  1. style Modern Verwijder dit artikel
Naar boven