Perzisch tapijt kopen? Ontdek onze vloerkleden

Laden...

Perzisch vloerkleed

Door een Perzisch tapijt te kopen haal je de mystieke Oosterse sfeer in huis! Er zijn ontzettend veel variaties Perzische vloerkleden, waardoor dit type vloerkleed prachtig staat in ieder interieur. Bekijk nu het aanbod van Carpetright en selecteer een uniek patroon passend binnen jouw interieur.

10 producten

per pagina

10 producten

per pagina

Wat maakt een vloerkleed Perzisch?

Perzische tapijten komen uit Iran (voorheen Perzië), hier komt dan ook de naam vandaan. De benaming voor de verschillende Perzische kleden is afhankelijk van de plaats waar het kleed gemaakt is. De meest bekende is het Bidjar tapijt afkomstig uit het plaatsje Bidjar in Koerdistan. De tapijten uit verschillende regio’s zijn herkenbaar aan hun eigen unieke patroon. Naast Bidjar tapijten zijn er ook nog tapijten uit Abadeh, Beluch, Ghom, Harmadan, Isfahan, Kerman, Nahaven, Shiraz en Tabriz. Perzische tapijten kun je onder andere herkennen aan imperfectie. Een dergelijk vloerkleed is nooit helemaal symmetrisch doordat de bloemen en tekeningen niet helemaal hetzelfde zijn. Hierdoor is ieder Perzisch vloerkleed uniek.

Kies uit verschillende Oosterse tapijten

Er zijn een aantal verschillende soorten Oosterse vloerkleden. Naast het Perzische tapijt zijn er ook Kelim tapijten en Berber vloerkleden. Deze drie vloerkleden lijken op het eerste gezicht erg veel op elkaar maar er zijn toch een aantal belangrijke verschillen. 

Het Kelim tapijt leent zijn naam van de weeftechniek die wordt gebruikt bij het maken van de tapijten. Wat bijzonder is aan de weeftechniek van de tapijten is het feit dat ze hierdoor aan beide kanten hetzelfde zijn. De Kelim wordt gemaakt van een unieke, met de hand gesponnen soort wol. Het tapijt wordt vervolgens met de hand gekleurd in de traditionele kleuren blauw, groen, ivoor, rood en roze. Kelim tapijten zijn eigenlijk laagpolige Perzische tapijten.

Berber vloerkleden worden gemaakt met pure wol van hoge kwaliteit. De wol komt van schapen uit het Atlasgebergte of van kamelen. Door dit materiaal slijten de kleden niet zo snel en blijven ze erg lang in een goede staat. In tegenstelling tot de kleden die hierboven zijn genoemd, hebben Berber vloerkleden neutrale kleuren. Dit komt doordat de wol niet geverfd wordt. De meest gebruikte kleuren zijn verschillende tinten wit, beige, bruin en zwart. Van origine worden Berbers handmatig gemaakt maar tegenwoordig zijn er ook machinaal gemaakte varianten die een stuk goedkoper zijn.

Unieke patronen in unieke kleden

Door verschillende kleuren te gebruiken in de knopen worden patronen zichtbaar op het kleed. De meest bekende patronen die worden gebruikt zijn het Gol patroon, Shah Abbas patroon en Herati patroon. Het Gol patroon is een achthoekig figuur wat een beetje op een olifant lijkt. Het Shah Abbas patroon is een combinatie van een lotus, arabesk bladeren en palmbladeren. Het Herati patroon is een ruit met daarin vier acanthusbladeren die om een bloem zitten. Deze figuren worden meerdere keren herhaalt waardoor een patroon ontstaat.

De spectaculaire kleuren van een Perzisch kleed

Perzische kleden zijn in veel verschillende kleuren, groottes en vormen te verkrijgen. Dit maakt dat de kleden ook makkelijk te combineren zijn in verschillende woonstijlen. Een Perzisch tapijt past bijvoorbeeld heel goed bij een vintage woonstijl. In een strakke, moderne woonstijl zorgt het tapijt juist voor warmte in je interieur. Vaak wordt er bij deze woonstijl een groot Perzisch tapijt van 200x290 of 200x300 neergelegd, maar ook kleinere vloerkleden zoals 120x170 zijn populair. Qua vorm is een rechthoekig Perzisch tapijt erg populair, maar een rond Perzisch tapijt doet het ook goed. De meest voorkomende kleuren die worden gebruikt zijn rood of blauw. Daarnaast zijn groen, roze en beige ook populaire kleuren in een Perzisch interieur. Als je wil dat het vloerkleed helemaal goed tot zijn recht komt in je interieur kun je de kleuren van het tapijt terug laten komen in verschillende accessoires in je woonkamer of waar het kleed ligt.

Koop jouw Perzische vloerkleed bij Carpetright

Heb je nu het vloerkleed gevonden wat bij je past? Bestel dan nu gemakkelijk via onze webshop. Laat je vloerkleed thuisbezorgen of kies voor de optie Click & Collect en kom je vloerkleed in een van de Carpetright winkels bij jou in de buurt ophalen. Je hebt altijd minimaal 5 jaar garantie op je Perzische vloerkleed en kunt binnen 14 dagen retourneren als je er toch niet tevreden over bent. Wanneer je jouw eigen Perzische tapijt wilt kopen is het verstandig om eerst de ruimte op te meten waar je het vloerkleed neer wilt leggen. Zo zorg je ervoor dat je tapijt ook daadwerkelijk in de ruimte past. Wil je onze collectie Perzische tapijten eerst in het echt bewonderen? Kom dan langs in één van onze showrooms en laat je inspireren.

Huidige filters
  1. style Perzisch Verwijder dit artikel
Naar boven