Een rond vloerkleed kopen? bekijk ons assortiment | Carpetright

Laden...

Een rond vloerkleed koop je bij Carpetright

Na een tijdje wikken en wegen heb je de knoop doorgehakt: je gaat een nieuw vloerkleed aanschaffen om een ruimte in huis een compleet nieuwe look te geven. Het neerleggen van een mooi vloerkleed is een voordelige manier om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld een woonkamer ineens als nieuw oogt. Op het gebied van vloerkleden vind je bij Carpetright alles wat je nodig hebt. Vloerkleden in alle soorten en maten die gemaakt zijn van alle populaire materialen én die verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende kleuren. Een van de opties die je hebt is kiezen voor een rond vloerkleed.

23 van 30 producten

Pagina
per pagina

23 van 30 producten

Pagina
per pagina

Speel met ronde (en andere) vormen

Wanneer je voor het eerst aan een vloerkleed of tapijt gaat denken als mogelijke optie voor in jouw huis, dan is de kans groot dat je meteen aan een vierkant of rechthoekig karpet denkt. Een rond vloerkleed is wat dat betreft een originele keuze waarmee je letterlijk alle kanten uit kunt. Met een rond tapijt creëer je de mogelijkheid om te spelen met vormen zodat het geheel ineens een totaal andere look krijgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk cirkelvormig tafeltje midden op een rond kleed? Op die manier vestig je de aandacht op deze mini-hotspot in de kamer.

Variëren met symmetrie is daarnaast ook een leuke mogelijkheid om jouw ruimte op te frissen. Zo is het plaatsen van een rechthoekige bank met daarvoor een rond kleed een mogelijkheid, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het vloerkleed wat meer richting de zijkant van de bank te plaatsen zodat je als het ware een gezellig en knus hoekje maakt. Kortom, met een rond vloerkleed haal je een stuk textiel in huis waarmee je naar hartenlust kunt experimenteren. Tip: uiteraard is het ook mogelijk om buiten ronde vloerkleden te plaatsen. Deze vloerkleden van steviger materiaal zorgen eveneens voor knusheid, bijvoorbeeld onder een mooie overkapping. Lampjes aan en genieten maar!

Kies de juiste soort

De keuze is gemaakt! Je bent ervan overtuigd dat een rond vloerkleed de juiste optie is voor jouw ruimte, maar dan breekt het moment aan dat je jouw wensen terug moet zien te laten komen in jouw nieuwe ronde karpet. Dit begint met de keuze voor de kleur. Je kunt helemaal weg zijn van een bepaalde kleur, maar als deze kleur niet matcht met de rest van het interieur dan valt de balans weg en oogt het geheel niet meer zo harmonieus als eerst. Weet je niet zeker of een bepaalde kleur bij jouw interieur past? Vraag dan advies aan één van onze specialisten. Samen wordt jouw situatie grondig bekeken zodat je na de aankoop niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Het soort vloerkleed speelt daarnaast een erg belangrijke rol. Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar en al die materialen hebben hun eigen specifieke eigenschappen. Het is daarom belangrijk dat je, voordat je knopen door gaat hakken, in kaart probeert te brengen wat je precies van jouw ronde vloerkleed verwacht. Gaat het om een vloerkleed in de woonkamer? Dan is een hoogpolig tapijt een mogelijke keuze vanwege de warmte die het geeft. Of gaat het om een rond vloerkleed in een gang waar vaak overheen wordt gelopen? Dan is het belangrijk dat je voor materiaal kiest dat makkelijk schoongemaakt kan worden. Of denk je aan een rond juten vloerkleed vanwege de stevigheid en de warme uitstraling? Kortom, voor elke wens vind je bij Carpetright een passend vloerkleed. Dit zijn de populairste soorten:

  • Katoen
  • Polypropyleen
  • Nylon
  • Polyester
  • Acrylaat

Op zoek naar de juiste maat

Ronde vloerkleden voor kinderkamers, een relatief groot kleed pontificaal in huis of een functioneel tapijt in je werkkamer Allemaal hebben ze één gemene deler: de maat moet goed zijn. Het is daarom belangrijk dat je goed let op de verhoudingen binnen de ruimte waarin je het kleed gaat plaatsen. Een klein rond tafeltje op een kleed met een diameter van 3 meter staat immers vreemd. Net zoals bij de verschillende kleuren is het hier dus belangrijk dat de maat goed matcht met de rest. Voorbeeld: Een bank van 2 meter breed met daarvoor een rond vloerkleed met een diameter van 1.90 meter kan raar ogen. Bij Carpetright worden ook vloerkleden op maat gemaakt.

Carpetright helpt je verder

Zoals je hebt kunnen lezen is het plaatsen van een rond vloerkleed een voordelige manier om jouw ruimte een nieuw uiterlijk te geven, maar is het wel belangrijk dat je op een aantal zaken let voordat je jouw kleed aanschaft. Kleur, maat, materiaal. Dit zijn drie aspecten die samen het geheel vormen. We kunnen het ons goed voorstellen dat je nog twijfelt over jouw keuze en dat je op zoek bent naar meer informatie zodat je daarna het vloerkleed uit kunt zoeken dat voldoet aan alle eisen. Het is goed om te weten dat de specialisten van Carpetright voor je klaar staan om je te helpen. Kom gezellig langs voor een kop koffie en passend advies. Neem contact op met de klantenservice en plan een afspraak in op de tijd dat het jou het beste uitkomt. Tot snel!

Huidige filters
  1. Vorm Rond Verwijder dit artikel
Naar boven