Rood vloerkleed kopen: dit zijn de opties

Laden...

Rood vloerkleed

Een prachtig vloerkleed maakt jouw ruimte helemaal af. In het assortiment van Carpetright vind je ongelooflijk veel opties als je op zoek bent naar een specifiek rood vloerkleed.

3 producten

per pagina

3 producten

per pagina

Klassiek rood, vuurrood, lichtrood en nog veel meer

Zoals je zelf vast wel weet is de wereld van kleuren enorm groot. Dat betekent dat er lekker veel te kiezen is voor je, maar dat het lastig kan zijn om een definitieve beslissing te nemen. We bieden je veel opties qua kleur en dan is een beetje assistentie misschien wel gewenst. Stel je voor dat je helemaal weg bent van een bordeaux rood vloerkleed. Hoe bepaal je dan of dit vloerkleed goed oogt in jouw huis?

Ten eerste is de inrichting van de ruimte erg belangrijk. Het is slim om de rode kleur van je nieuwe kleed goed te matchen met de rest van het interieur. Past jouw rood goed bij de muren, de vloer en de meubels? Dan is de kans groot dat het vloerkleed de woon- of slaapkamer helemaal compleet maakt.

Daarnaast is het aan te raden om goed rekening te houden met lichtinval. Licht doet erg veel met een kleur, zoveel zelfs dat die donkere rode kleur die je hebt uitgekozen ineens heel licht kan ogen. Ga je het vloerkleed plaatsen in een woonkamer waar het zonlicht vrij spel heeft? Of komt hij in een slaapkamer te liggen waar slechts 1 relatief klein raam is? In dat laatste geval zal het vloerkleed waarschijnlijk donkerder ogen door het gebrek aan licht. Twijfel je tussen een paar kleuren? Overleg dan eens met een expert van Carpetright om tot de beste keuze te komen!

Kies voor de juiste afmeting

Naast de kleur zijn de afmeting en de vorm erg belangrijk. Een rond rood vloerkleed kan in de winkel of online prachtig ogen en dat wil je natuurlijk vasthouden als je je kleed thuis plaatst. De vorm speelt hierbij een grote rol. Een groot rond vloerkleed match wellicht erg goed met een klein rond tafeltje in het midden.

De afmeting is dus erg belangrijk. Om verrassingen uit te sluiten kun je thuis alvast met wat tape aan de gang gaan. Plak jouw ideale afmeting eens op de vloer zodat je ziet wat dit met de ruimte doet en hoe de verhoudingen met de meubels liggen. Zo creëer je een grote kans van slagen!

Soorten rode vloerkleden

Tot slot is het soort vloerkleed erg belangrijk. Zoals je misschien wel weet worden vloerkleden vaak ingedeeld in twee groepen: hoogpolige en laagpolige kleden. Laagpolige rode vloerkleden hebben als voordeel dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Daardoor zijn ze bijvoorbeeld ideaal op kinderkamers en op plekken waar veel gelopen wordt zoals in de gang.

Hoogpolige vloerkleden zijn lekker zacht en stralen veel warmte uit. Zo’n hoogpolig rood vloerkleed is bijvoorbeeld heerlijk op de slaapkamer. Zo krijg je geen koude voeten als je uit bed stapt. Wist je dat we bij Carpetright ook verschillende opties voor je in petto hebben op het gebied van afwerking? Wat dacht je bijvoorbeeld van een leren band waarmee je slijtage tegengaat en die ook nog eens prachtig oogt? Dit is slechts één van de mogelijkheden. Laat je verrassen door alle mogelijkheden en kies voor het perfecte kleed.

Advies nodig? We helpen je graag

De experts van Carpetright beschikken over veel ervaring en kunnen je helpen bij het kiezen van een mooi rood vloerkleed. Zo kun je bijvoorbeeld een winkelafspraak maken op een moment dat je zelf kiest. We nemen de tijd voor je en samen wordt er gekeken naar de mogelijkheden die er zijn.

Huidige filters
  1. Kleur Rood Verwijder dit artikel
Naar boven