Vintage vloerkleed kopen? bekijk ons aanbod online | Carpetright

Laden...

Kies voor karakter met een vintage vloerkleed

Zoals je ongetwijfeld weet zijn er duizenden verschillende soorten vloerkleden en daarom kan het enorm lastig te zijn om precies dát vloerkleed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen. Bij Carpetright vind je een breed assortiment vloerkleden in alle soorten, kleuren en materialen. Kortom, er zit sowieso een vloerkleed voor je tussen. Maar welk vloerkleed is dat dan? Het kan lastig zijn om knopen door te hakken en misschien ben je wel benieuwd wat er zoal te vinden is op het gebied van vloerkleden. Een optie die je bijvoorbeeld hebt is kiezen voor een vintage vloerkleed.

15 producten

per pagina

15 producten

per pagina

Wat is een vintage vloerkleed?

De term ‘vintage’ laat misschien niet meteen een belletje bij je rinkelen. Of misschien heb je dit woord wel eens voorbij zien komen, maar weet je niet precies wat ermee wordt bedoeld. Hoewel dit woord wellicht wat sjiek klinkt, is de betekenis juist het tegenovergestelde. Vintage is namelijk het Engelse woord voor tweedehands. Vintage heeft zijn weg naar Nederland gevonden en dit woord wordt nu vaak gebruikt voor karaktervolle kleding, producten en andere voorwerpen die nog een ronde mee kunnen en veel stijl hebben. Officieel wordt het woord vintage overigens niet specifiek gebruikt voor tweedehands spullen, maar voor spullen die afkomstig zijn uit de periode tussen 1920 en 1980 en nog in goede staat verkeren. Vintage, tweedehands, retro: al deze termen worden door elkaar gebruikt, maar in de wereld van de vloerkleden draait het dus om tapijten met ongelooflijk veel karakter met de mooiste kleuren en patronen.

Vintage vloerkleden zijn er bij Carpetright in alle soorten en maten. Ben je op zoek naar iets unieks en is een effen vloerkleed niets voor jou? Wandel dan online of in de Carpetright winkel eens door het vintage assortiment. Laat je verrassen door de verschillende stijlen van vroeger en ontdek de meest uiteenlopende kleden. Wellicht zit het perfecte karpet er voor je tussen

Extra tips

Vintage vloerkleden vormen dus een wat aparte groep binnen de wereld van tapijten. Dit komt omdat de meeste vloerkleden gloednieuw ogen en lekker strak zijn, terwijl de vintage kleden juist karakter geven aan een ruimte en al wat verouderd zijn waardoor je een stukje historie in huis haalt. Maar waar moet je nu precies op letten als je van plan bent om een vintage vloerkleed te kopen? Hieronder hebben we enkele tips voor je verzameld.

  1. Kleur
    De kleur van jouw toekomstige karpet is misschien wel het allerbelangrijkst. Ken je het gevoel dat je na het zien van een vloerkleed meteen verkocht bent? Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar dan moet dat kleed wel passen bij de rest van jouw ruimte in huis. Stel dat jouw woonkamer wordt gedomineerd door varianten van groen en rood, dan zal een vintage vloerkleed met veel gele en gouden tinten wellicht niet de beste match zijn. Probeer ervoor te zorgen dat het nieuwe vloerkleed past bij het geheel.
  2. Stijl
    Vintage vloerkleden zijn er in verschillende stijlen. Zo zijn er bijvoorbeeld kleden waarop veel bloemen zijn afgebeeld. Net als bij kleur geldt hier: zorg dat de stijl aansluit bij de rest.
  3. Maat
    Dit is een belangrijke factor bij elk vloerkleed. De maat moet passen bij de plaats waar je het vloerkleed neer gaat leggen. Om even een extreem voorbeeld te geven. Een tafel die net met de poten ‘buiten’ het kleed valt staat vreemd. Probeer ook hier goed op te letten als je een vintage vloerkleed gaat kopen.

Laat je inspireren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is de groep van vintage vloerkleden speciaal. Dit komt omdat deze groep eigenlijk niet echt te vangen is op het gebied van kleur en materiaal. De enige overeenkomst die alle kleden hebben is dat ze wat ouder zijn en dus voor een bepaalde sfeer in huis zullen zorgen.

Het is daarom slim om het assortiment op je in te laten werken. Laat je verrassen door de mogelijkheden van de verschillende vloerkleden. De kans is namelijk groot dat je onverwachts tegen een vintage vloerkleed aanloopt dat voldoet aan al jouw wensen.

Carpetright assisteert je graag

Met een vintage vloerkleed waag je als het ware een sprong in het diepe omdat je kiest voor een origineel karpet. We kunnen het ons daarom goed voorstellen dat je nog met enkele twijfels en vragen zit. Het is dan goed om te weten dat de specialisten van Carpetright over de nodige ervaring beschikken en jou graag helpen bij het vinden van het perfecte kleed. We nodigen je graag uit om eens langs te komen en om onder het genot van een kop koffie te bekijken welk kleed het best bij je past. Neem contact op met onze klantenservice en plan zelf een afspraak in op het moment dat jou uitkomt. Zien we je snel?

Huidige filters
  1. style Vintage Verwijder dit artikel
Naar boven