Vloerkleden

Vloerkleden

Een vloerkleed is een echte sfeermaker in huis. Het brengt warmte en comfort met zich mee en maakt van je
interieur één geheel. Ga je voor een traditioneel, Oosters of modern vloerkleed?

 • Keuze uit verschillende dessins, vormen en afmetingen
 • Scherpe prijzen
 • Werkt geluiddempend
 • Vloerkleden op maat altijd mogelijk

Populaire subcategorieën voor vloerkleden

Rechthoekig vloerkleed 160 x 230 meter Rond vloerkleed Vierkant vloerkleed Laagpolig vloerkleed 200 x 290 meter 

Laden...

2 producten

per pagina

2 producten

per pagina
Huidige filters
 1. Kleur Beige en Crème Verwijder dit artikel

Vloerkleed

Vloerkleden zijn er letterlijk in allerlei soorten en maten. Dat betekent dat je zelf de regisseur bent van de ruimte waarin je je nieuwe kleed neer gaat leggen. Je hebt hierbij ongelooflijk veel mogelijkheden. Met een vloerkleed van Carpetright kies je voor kwaliteit én voordeel, maar wat nog veel belangrijker is, het maakt van jouw ruimte één groot en mooi geheel.

Weet jij al voor welk vloerkleed je gaat kopen? Van prachtige Oosterse vloerkleden tot vintage en van moderne karpetten tot ronde vloerkleden: bij Carpetright vind je precies wat je zoekt. Twijfel je nog of een kleed wel geschikt is voor jouw ruimte? Misschien trekken de volgende voordelen en eigenschappen je wel over de streep om een vloerkleed bij Carpetright te kopen!

 • Keuze uit verschillende designs, vormen en afmetingen
 • Geluidsdemping
 • Meer sfeer
 • Nieuwe look
 • Vloerkleden op maat

Welke soorten vloerkleden zijn er?

‘Ik ga op zoek naar een vloerkleed om onze woonkamer om te toveren naar een compleet nieuwe look.’ Vaak begint de zoektocht naar een nieuw vloerkleed met een dergelijke gedachte. Deze zoektocht kan verdraaid veel tijd in beslag nemen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ga je een vloerkleed kopen, dan ga je waarschijnlijk niet over één nacht ijs. We helpen je graag met handige tips. Voordat je gericht op zoek kunt gaan naar een mooi karpet, is het wel zo fijn als je precies weet waar je allemaal uit kunt kiezen. Op die manier ben je in de gelegenheid om al snel een selectie te maken waardoor jouw zoektocht een stuk makkelijker zal verlopen.

Dit begint al bij de soorten vloerkleden. We laten de afmeting en de vorm even buiten beschouwing en focussen ons eerst op de verschillende soorten. De samenstelling van een vloerkleed bepaalt al veel en de kans is groot dat specifieke materialen bij je in de smaak vallen, terwijl dat bij een aantal andere materialen juist weer niet zo is. Zo zijn er vloerkleden van katoen, nylon en polyester en dat is slechts een kleine selectie van wat Carpetright je allemaal te bieden heeft. Dit zijn de populairste soorten:

 • Katoen
 • Polypropyleen
 • Nylon
 • Polyester
 • Acrylaat
 • Wol

Probeer je voordat je knopen door gaat hakken goed voor te stellen wat je precies van een vloerkleed verwacht. Wil jij in de winter lekker knus voor de tv zitten met je voeten op een heerlijk zacht kleed, of ben je juist op zoek naar een vloerkleed waar veel overheen wordt gelopen en dat makkelijk schoon te maken moet zijn? Als je hebt bepaald wat je verwacht kun je de juiste keuze maken op het gebied van materiaal. Kom je er niet helemaal uit en heb je behoefte aan passend advies van één van onze experts? Neem dan contact op met onze klantenservice en plan gemakkelijk een afspraak. We helpen je graag verder! Tip: bij Carpetright kun je gratis vloerstalen bestellen. Op die manier voel je het materiaal al echt en weet je precies wat je in huis haalt als je besluit om tot een aankoop over te gaan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vloerkleed?

Vloerkleden online bestellen of in de winkel kopen is misschien niet zo makkelijk als je vooraf had gehoopt. Hierboven heb je kunnen lezen dat het materiaal al voor een groot gedeelte bepaalt in welke hoek je moet gaan zoeken. Maar waar moet je nog meer goed op letten als je een mooi karpet gaat kopen? Er zijn een aantal factoren die hierbij een belangrijke rol spelen.

Afmeting

Dit lijkt logisch, maar toch kan het best tricky zijn om de juiste afmeting voor jouw ruimte te vinden. Ben je van plan om ál je meubels op het vloerkleed te zetten, of ga je voor een vloerkleed waar bijvoorbeeld alleen de salontafel op komt te staan? De verhoudingen binnen de ruimte spelen hierbij eveneens een grote rol. Meten is weten. Dit is een groot cliché, maar zoals bij zoveel clichés zit er een flinke kern van waarheid in. Tip: sta je op het punt om een rechthoekig kleed te bestellen? Plak met afplaktape een rechthoek op je vloer om alvast een beeld van het eindresultaat te krijgen. Zo kom je na jouw aankoop niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Populaire maten: vloerkleden 200x200cm, vloerkleden 200x300cm en  vloerkleden 160x230cm.

Poolhoogte

Misschien heb je wel eens gehoord van een hoogpolig tapijt of vloerkleed. Dit zijn doorgaans kleden die veel warmte afgeven omdat je er als het ware helemaal in wegzakt. Ideaal voor in een knusse woon- of slaapkamer. De poolhoogte van een vloerkleed is dus ook een factor waar je rekening mee moet houden. Kies je voor een hoogpolig kleed, of ben je juist op zoek naar een laagpolig vloerkleed? Een hoogpolig vloerkleed geeft veel warmte af, terwijl een laagpolig kleed vlak is en zich makkelijk schoon laat maken. Zo heeft elke poolhoogte zijn eigen voor- en nadelen.

Kleur

Dit lijkt misschien een overbodige tip, maar in de praktijk zul je zien dat het kiezen van de juiste kleur best lastig kan zijn. Dit heeft ermee te maken dat de kleur goed aan moet sluiten bij de rest van de ruimte. Jouw aankoop kan qua kleur precies jouw smaak zijn, maar er later wel voor zorgen dat de kleurenbalans in jouw ruimte verstoord wordt. Het is de bedoeling dat de kleur van het vloerkleed goed aansluit bij de rest. Of je nu een groen vloerkleed of een blauw vloerkleed wil bij Carpetright vind je de perfecte kleur. Zo zorg je voor een prachtig geheel!

Populaire kleuren: vloerkleed grijs, vloerkleed beige, vloerkleed zwart en vloerkleed wit.

Vloerkleden online bestellen

Het bezoeken van één van de Carpetright winkels is natuurlijk een optie, zeker als je samen met een expert wil bekijken wat voor jou het beste is, maar het is uiteraard ook mogelijk om jouw vloerkleed online te bestellen. Online bestellen gaat snel, makkelijk en is veilig. Dit zijn de voordelen van online bestellen bij Carpetright:

 • Minimaal 5 jaar garantie op vloerkleden
 • Veilig betalen met iDEAL, MasterCard, Maestro of Visa
 • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Passend advies van Carpetright

Een vloerkleed bestellen doe je eenvoudig bij Carpetright. In ons uitgebreide assortiment vind je altijd een vloerkleed dat bij je past. Op deze pagina hebben we je laten zien wat er zoal komt kijken bij een zoektocht naar een nieuw vloerkleed. We kunnen het ons goed voorstellen dat je toch nog twijfels hebt na het lezen van deze pagina en dat je graag extra advies zou willen krijgen om vervolgens een keuze te maken waar je in lengte van jaren kunt genieten. Het is dan goed om te weten dat de experts in de Carpetright winkels voor je klaar staan om je te helpen. Kom gezellig langs en onder het genot van een koffie gaan we dan samen op zoek naar het beste vloerkleed voor jou dat voldoet aan alle eisen. Neem contact op met de klantenservice en plan een afspraak in. Zien we je binnenkort?

Naar boven