Vloerkleed voor in de woonkamer kopen

Laden...

Woonkamer vloerkleed

Met een mooi vloerkleed maak je jouw woonkamer helemaal af! In het assortiment van Carpetright vind je ongelooflijk veel mogelijkheden. Laat je hier inspireren door alle opties.

48 van 220 producten

per pagina

48 van 220 producten

per pagina

Kleed kopen voor in de woonkamer doe je bij Carpetright

Een vloerkleed moet precies jouw smaak zijn, functioneel zijn én makkelijk zijn in onderhoud. Dat is een flink eisenlijstje, maar bij Carpetright vind je veel vloerkleden die aan al deze eisen voldoen. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een kleed voor in je woonkamer gaan kopen? Om je te helpen inspireren we je graag met bruikbare tips en een kijkje in ons uitgebreide assortiment.

Kies een vorm die past in de woonkamer

De vorm bepaalt voor een groot gedeelte hoe jouw ruimte mede gaat ogen. Ga je bijvoorbeeld voor een groot rond vloerkleed met daarop de tafel op het centrale punt van de woonkamer? Of denk je aan een klassiek recht vloerkleed voor de bank dat vooral knus en warm moet zijn? En leg je het vloerkleed dan parallel aan de bank of misschien wel speels schuin? Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden om jouw woonkamer een nieuwe look te geven.

Om niet voor verrassingen te komen staan, is het slim om voor jouw aankoop even met wat tape of plakband in de weer te gaan. Plak jouw gewenste afmeting eens op de grond. Zo wordt het nieuwe vloerkleed al bijna tastbaar en zie je wat je te wachten staat. Een groot vloerkleed lijkt misschien wat overweldigend te zijn, maar in de praktijk kan het juist heel erg meevallen. Even aan de gang met wat tape en je weet het!

Speel met de kleuren én de balans

De afmetingen van het nieuwe vloerkleed zijn zoals je ziet erg belangrijk, maar dat geldt uiteraard ook voor de kleur(en). Kies je voor een effen vloerkleed of juist voor een kleurrijk kleed voor in de woonkamer? Het is hoe dan ook slim om rekening te houden met de rest van het interieur en de vloer. Probeer de kleuren goed op elkaar aan te laten sluiten zodat het vloerkleed meteen deel uitmaakt van het geheel.

Zonlicht of kunstlicht?

Zoals je ongetwijfeld weet doet licht veel met een kleur. Een donkergroen vloerkleed kan in een matig verlichte ruimte ineens zwart ogen, terwijl datzelfde kleed juist ineens puurgroen lijkt door de invloed van veel zonlicht? Als je op zoek gaat naar een vloerkleed voor in de woonkamer is het aan te raden om hier goed rekening mee te houden. Heb je veel/grote ramen, of heb je een knusse woonkamer met flink wat sfeerverlichting? Tijdens het beantwoorden van deze vragen kom je er vanzelf achter wat je precies zoekt in een vloerkleed.

Kies het juiste materiaal vloerkleed

Tot slot is het materiaal ook erg belangrijk. Een hoogpolig vloerkleed voor de bank geeft veel warmte, maar misschien niet de juiste keuze als je kinderen hebt die geregeld voor wat vlekken zorgen. Een vloerkleed dat makkelijk schoon te maken en te houden is, is ideaal als je het kleed intensief gebruikt.

Van tapijt naar vloerkleed

Het assortiment van Carpetright is zeer uitgebreid zoals je vast wel hebt gezien, maar het kan zeker voorkomen dat je nét niet kunt vinden wat je zoekt. Dan is het goed om te weten dat rondneuzen bij de tapijten misschien wel dé oplossing is. Bij Carpetright leveren we graag maatwerk en dat houdt in dat we van elk tapijt een vloerkleed op maat voor je kunnen maken als je dat wenst. Zo haal je een uniek vloerkleed voor jouw woonkamer in huis!

Huidige filters
  1. Geschikt voor (ruimte) Woonkamer Verwijder dit artikel
Naar boven