Assistent Filiaalmanager aan het woord

Els Verroen

Ik werk sinds 1 november 2007 bij Carpetright. Ik ben begonnen als allround verkoper en inmiddels ben ik doorgegroeid naar assistent filiaalmanager. Het leukste aan het werken in een winkel vind ik de diversiteit van alle werkzaamheden; het oplossen van problemen, de organisatorische taken en het aansturen en motiveren van de medewerkers. Het belangrijkste van mijn takenpakket is natuurlijk het helpen van de klanten en bij afwezigheid van de bedrijfsleider het filiaal zelfstandig runnen. Mijn werkdag start met het openen van de winkel en ik zorg ervoor dat de stoffeerders op pad kunnen met de juiste stoffeeropdrachten voor die dag. Verder verricht ik diverse administratieve handelingen, het inchecken en verwerken van de goederen die binnen gekomen zijn en uiteraard help ik ook de klanten.

advies 1

Om de functie van assistent filiaalmanager goed te kunnen doen, moet je een stressbestendige duizendpoot zijn met een positieve insteek. Daarnaast is het ook handig als je mensenkennis hebt en beschikt over communicatieve en organisatorische vaardigheden.

Het mooiste aan het werken bij Carpetright vind ik de ontwikkelingsmogelijkheden en dat je een ruime mate van vrijheid krijgt binnen de kaders.

Rodney Hooijman

In juni 2013 werkte ik precies 5 jaar bij Carpetright. Ik ben begonnen als verkoper en momenteel word ik opgeleid voor de functie van assistent filiaalmanager. Bij Carpetright is geen dag hetzelfde want als je de winkel opent, weet je niet wat de dag gaat brengen. Eerst wordt de stoffeerder op pad geholpen en bij de koffie bespreken we met het team wat er op die dag gedaan moet worden. Het werken in een winkel is heel divers, ik beantwoord telefoontjes van klanten/collega filialen/hoofdkantoor, ik maak stoffeerplanningen, ik controleer de voorraden in de winkel en uiteraard help ik ook de klanten. Samen met de filiaalmanager gaan we over de service en controleren we of alle artikelen op tijd besteld zijn en of alle artikelen geleverd gaan worden.

advies 2

In de functie van assistent bedrijfsleider moet je goed kunnen schakelen en het overzicht houden. In de winkel kan namelijk van het ene op het andere moment van alles tegelijk op je af komen. Kennis over de trends op het gebied van wonen en interieurs is van groot belang en ruimtelijk inzicht en een beetje wiskunde zijn ook niet te missen in deze functie. Daarnaast is een assistent bedrijfsleider sociaal, stressbestendig, commercieel en een teamplayer! Als ik s’avonds de winkel weer afsluit en alles is perfect verlopen, kan ik niets anders doen dan zeer tevreden naar huis te gaan.

Het werken bij Carpetright spreekt mij aan omdat doorgroeien mogelijk is en je krijgt binnen Carpetright diverse producttrainingen zodat je helemaal up to date bent. Daarnaast is Carpetright een stabiele en gezonde organisatie.