Laden...

Het juiste tapijt kiezen

Bij Carpetright hebben we meer dan 25 jaar ervaring met tapijt en staan we graag voor u klaar om u te helpen met uw keuze. Carpetright heeft een uitgebreid assortiment van verschillende soorten tapijten, zodat u er zeker van bent dat u een tapijt vindt dat bij u past. Een goed tapijt maakt uw huis een echt ‘thuis’, het geeft warmte, structuur en persoonlijkheid aan uw woning terwijl het sterk genoeg is om dagelijks gebruik aan te kunnen. Het ene tapijt is meer geschikt voor een bepaalde ruimte dan een ander tapijt. Het is dan ook belangrijk om na te denken over uw wensen wanneer u een nieuw tapijt kiest. Denk bijvoorbeeld na over welke structuur en stijl het beste bij u en uw woning passen. Hieronder vindt u een aantal tapijtsoorten waaruit u bij Carpetright kunt kiezen.

Twist tapijten

Stijlvol en praktisch

Twist tapijten, ook wel pooltapijten genoemd zijn ideaal voor drukke families. Dit tapijt wordt gemaakt door garen in elkaar te draaien, waardoor het tapijt slijtvast en gemakkelijk te onderhouden is. Door het in elkaar draaien van de garen ontstaat er een levendig pooloppervlak wat de structuur een gemêleerd uiterlijk geeft. De garens kunnen dezelfde kleur hebben, maar garens kunnen ook verschillende tinten hebben, waardoor er een kleurrijk spikkeleffect ontstaat. Beide varianten hebben een heerlijk gelijkmatig oppervlak dat veerkrachtig aanvoelt onder uw voeten. De gespikkelde tinten zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleurencombinaties en laten minder snel afdrukken zien dan andere tapijten. Twist tapijten zijn verkrijgbaar in verschillende prijs- en dichtheidsniveaus voor uiteenlopende toepassingen in huis.

Saxony tapijten

Hoogpolig en warm

Saxony tapijten zijn gemaakt van meerdere garens die in elkaar zijn gedraaid, wat het tapijt een vol en elegant uiterlijk geeft. Ze kunnen hoge en lage garens hebben waardoor Saxony tapijten toegepast kunnen worden voor uiteenlopende toepassingen in huis. De weelderige afwerking maakt het tapijt perfect voor een luxe levensstijl. Wanneer uw voeten het tapijt raken zal de prachtige zachte laag garens ze warm houden. In Saxony tapijten is het mogelijk dat u, wanneer u over het tapijt loopt, uw voetafdrukken zal zien in de polen. We raden u aan dit tapijt te gebruiken in een ruimte waar u een warme luxueuze sfeer wilt creëren, zonder schreeuwerig over te komen.

Bouclé tapijten (Lus tapijt)

Rustiek en geweven

Bouclé tapijten zijn vaak klassiek, duurzaam en zijn gemaakt van synthetische garens, natuurlijke garens of een combinatie van beiden. De lussen kunnen verschillende lengtes hebben om zo een geweven effect te creëren dat uw voeten zacht masseert! Bouclé tapijten zijn erg duurzaam en daarom is het een fantastisch tapijt dat geschikt is voor bijna iedere ruimte in huis. Zo zal het tapijt van zowel uw hal als van uw slaapkamer een fantastische ruimte maken. Door de lussenconstructie in dit tapijt, kunt u het beste aan één van onze vloeradviseurs vragen of uw keuze ook geschikt is voor huisdieren. Sommige dieren kunnen namelijk met de nagels vast komen te zitten in het tapijt.

Sisal tapijten

Natuurlijk en exotisch

Het Sisal tapijt is een strak geweven tapijt waardoor u zich op een exotische locatie waant. Sisal tapijten worden gemaakt van de Agave plant, die te vinden is in Zuid-Amerika en Oost-Afrika. Met lichte terracotta kleuren en een vleugje goud heeft dit tapijt een prachtige natuurlijke look. Een natuurlijk tapijt dat zeer duurzaam is, maar tegelijkertijd erg nauwkeurig gelegd dient te worden. Laat u daarom altijd eerst adviseren door één van onze vloeradviseurs over het professioneel laten leggen van uw tapijt, voordat u een Sisal tapijt koopt. Het Sisal tapijt is ook een milieubewuste keuze en dient nauwkeurig onderhouden te worden.

Seagrass tapijten

Elegant en opvallend

Seagrass heeft een natuurlijke elegantie door zijn verbleekte groen- en geeltinten die de kleuren van het Vietnamese landschap weerspiegelen. Dit is tegelijkertijd de locatie waar de plant, waarvan seagrass afkomstig is, het meeste wordt verbouwd. Omdat seagrass gemaakt wordt van natuurlijke garens, krijgen de kleuren de kans om prachtig te rijpen en wordt het tapijt op een mooie manier oud. Evenals het Sisal tapijt, is het Seagrass tapijt duurzaam, maar moet het ook erg nauwkeurig worden gelegd. Het onderhoud van Seagrass tapijt dient wel nauwkeurig te worden opgevolgd om er zo lang mogelijk van te genieten.

Geweven tapijten

Traditioneel en robuust

Geweven tapijten worden gecreëerd met traditionele weeftechnieken, waarbij de poolgaren en stof aan de achterkant worden samengevoegd. Op deze manier wordt een tapijt gecreëerd dat sterk en stabiel is met een robuuste structuur. U kunt kiezen uit twee soorten geweven tapijten. Als u een felgekleurd tapijt wilt met een patroon dan is het Axminsters tapijt precies wat u zoekt. Zoekt u een traditioneler effen tapijt, dan kunt u kijken bij onze Wiltons reeks.

Dessins

Zelfverzekerd en boordevol karakter

Een patroon kan elke kamer tot leven laten komen. Maak een statement met een gestreept tapijt, of kies voor patronen die avontuurlijk en leuk zijn. Dessins geven uw huis niet alleen een eigen karakter, ze zijn ook erg goed in het maskeren van vlekken en afdrukken.

Prestige

Net even anders

Als u op zoek bent naar een tapijt dat net even anders is, kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment bijzondere tapijten. Wij hebben tapijten uit de hele wereld verzameld, om iedereen een geweldig mooie en unieke vloer te kunnen bieden.

Een tapijt kiezen dat geschikt is voor uw huisdier

Bij Carpetright begrijpen we dat het belangrijk is om te weten welke vloer het meest geschikt is voor huisdierhouders. Dit geldt in het bijzonder voor katten of andere dieren met scherpe nagels. Katten houden van krabben, dus wanneer u een kat heeft adviseren wij u om geen bouclé tapijt te kiezen, aangezien de kat achter de lusjes blijft haken tijdens het krabben. Als een kat de lus doorsnijdt met zijn nagels kunnen de garens onherstelbaar beschadigd raken.

In plaats van een bouclé tapijt, adviseren wij u een twist of Saxony tapijt (hoogpolig frisé tapijt), omdat deze tapijten gemaakt zijn van afzonderlijke garens. Daarnaast is het vanwege de samenstelling van het tapijt minder waarschijnlijk dat uw kat aan dit tapijt gaat trekken en krabben. Deze tapijten zijn daarnaast eenvoudig te onderhouden, ideaal dus voor de vlekken die kunnen ontstaan door huisdieren.

Naar boven