Laden...

De perfecte slaapkamervloer

In een slaapkamer draait het om ontspannen. Daar hoort natuurlijk een vloer bij die past bij jouw woonstijl. Een vloerbedekking die prettig is om met blote voeten overheen te lopen en die geen vuil en allergenen aantrekt. Wij zetten alle geschikte vloeren met hun plus- en minpunten voor je op een rij.

Tips voor het kiezen van de juiste slaapkamervloer

  • PVC is onverwoestbaar en past bij elke woonstijl
  • Laminaat is onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in allerlei dessins en formaten
  • Vinyl is een relatief zachte vloer, die het geluid goed dempt
  • Tapijt is de meest stille vloer die er is
  • Allergievrije eigenschappen zijn een pré in de slaapkamer
  • Graag een harde vloer? Combineer ‘m met een vloerkleed op maat

De vloer van je slaapkamer

De vloer vormt samen met de muren en de raamdecoratie de basis van je slaapkamer. Zorg voor een rustige basis, dan is het daarna makkelijker om je slaapkamer in te richten. In de slaapkamer loop je vaak op blote voeten en is een zachtere vloer een aanrader. Combineer je slaapkamervloer met een geschikte ondervloer en misschien wel vloerverwarming en je staat elke ochtend fluitend op. Heb je snel last van huisstofmijt of een andere allergie? Dan wil je dat je vloer allergievriendelijk is en dat vuil en stof geen kans krijgen. Met de juiste vloer voor de slaapkamer kun jij heerlijk wegdromen.

Welke vloer is het beste voor mijn slaapkamer?

PVC, laminaat, vinyl en tapijt zijn het meest geschikt voor de slaapkamer. Dit zijn de plus- en minpunten per type vloer:

PVC vloer

PVC is bezig aan een opmars in ons interieur en is een aanwinst in de slaapkamer. De vloer is in allerlei dessins verkrijgbaar en past in iedere woonstijl. Een PVC vloer is vrijwel onverwoestbaar, gemakkelijk schoon te maken en vuil en allergenen hechten zich niet aan het oppervlak. Handig als je snel last hebt van huisstofmijt of een andere allergie, maar eigenlijk prettig voor iedereen. Je slaapkamer houd je tenslotte graag lekker fris!

Laminaat

Laminaat zorgt voor een mooie basis in je slaapkamer. De vloer is onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in allerlei dessins en formaten. Een laminaatvloer is ook aantrekkelijk voor je portemonnee. Fijn als je in de woonkamer een duurdere vloer hebt en boven gaat voor budgetproof. Maak je slaapkamervloer compleet met geschikte ondervloer en bijpassende plinten. Wie een beetje handig is, kan laminaat zelf leggen. Scheelt weer legkosten!

Vinyl

Vinyl is heerlijk zacht om over te lopen, geluiddempend, water-, kras- en slijtvast en aantrekkelijk geprijsd. Het kan in vrijwel elke ruimte in huis worden gelegd, zeker ook in de slaapkamer. Valt er per ongeluk een glas water van je nachtkastje? Geen probleem. Vinyl kan goed tegen water. Doordat de vloer relatief zacht is, wordt geluid gedempt. Handig als je de rest van je huis niet wakker wilt maken. 

Tapijt

Tapijt is de meest stille vloer. Vloerbedekking is heerlijk zacht aan je voeten en geeft je slaapkamer meteen een knusse, warme sfeer. Tapijt is lastiger schoon te maken en is minder geschikt voor mensen met een allergie. Al is het een misverstand dat je bij een allergie altijd voor een harde vloer moet gaan. Op een harde vloer blijft stof opdwarrelen en adem je het dus onbewust in, terwijl tapijt stof juist vasthoudt en zorgt voor een schoner binnenklimaat.

Maak het af met een vloerkleed

Een harde vloer zoals PVC, laminaat of vinyl kun je goed combineren met een vloerkleed. Zo zorg je voor een warme sfeer in je slaapkamer. Wist je dat je bij Carpetright van vrijwel al het tapijt een vloerkleed op maat kunt laten maken? Een vloerkleed is bijvoorbeeld prettig naast je bed, zodat je altijd een zachte landing hebt voor je voeten. Of leg een vloerkleed onder je bed en laat ‘m aan alle kanten wat uitsteken. Heb je in je slaapkamer ruimte voor een kleine fauteuil? Leg er een rond vloerkleed neer en het hoekje ziet er meteen sfeervol uit.

Wat is jouw favoriete slaapkamervloer? Bekijk onze tapijt, laminaat of PVC collectie

Onze merken

Kom langs voor inspiratie!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor de slaapkamer of misschien wel voor de hele (boven)verdieping? Dan wil je jouw favoriete vloer natuurlijk in het echt zien en voelen. Kom langs in een van onze vestigingen door heel Nederland. Twijfel je nog of heb je behoefte aan advies? De Carpetright specialisten staan klaar om je te helpen. Heb je je keuze gemaakt, laat de vloer dan leggen door onze plaatsingsservice en geniet zo snel mogelijk van jouw nieuwe slaapkamervloer.

Kom langs voor inspiratie!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor de slaapkamer of misschien wel voor de hele (boven)verdieping? Dan wil je jouw favoriete vloer natuurlijk in het echt zien en voelen. Kom langs in een van onze 92 vestigingen door heel Nederland. Twijfel je nog of heb je behoefte aan advies? De Carpetright specialisten staan klaar om je te helpen. Heb je je keuze gemaakt, laat de vloer dan leggen door onze plaatsingsservice en geniet zo snel mogelijk van jouw nieuwe slaapkamervloer.

Naar boven