Uw trap weer fris met nieuwe bekleding

Een nieuwe jas voor jouw trap

Kan jouw trap weleens een opfrisbeurt gebruiken? Wil je wel een keer wat anders? Of is hij inmiddels zelfs al zo versleten of onveilig dat het eigenlijk niet meer kan?

Wacht dan niet langer en ga voor nieuwe trapbekleding bij Carpetright. We adviseren u graag over de vele oplossingen en stijlen die er zijn, en ontzorgen u volledig door ook het inmeten en het leggen te verzorgen.

Trapbekleding hoeft overigens niet alleen stoffen bekleding zoals tapijt te betekenen. Er zijn tal van andere mogelijkheden: van rubberen noppen tot een anti-slipcoating en van laagpolig tapijt tot ijzeren maantjes. Alles kan.

Carpetright is marktleider in vloeren en heeft alles in huis om ook uw trap weer als nieuw te maken. Bezoek een van onze winkels en we vertellen u er alles over.


Waarom trapbekleding?

Alle voordelen van Carpetright op een rij:

 • Trapbekleding werkt geluiddempend
 • Ruime keuze: kies voor stoffen bekleding, linoleum, vinyl of PVC
 • Er is een stijlvolle oplossing voor elk interieur
 • Van advies tot inmeten en plaatsen; Carpetright regelt het tot in de puntjes

Wil je liever traprenovatie met overzettreden?


Welke mogelijkheden zijn er om een trap te bekleden?

De mogelijkheden om een trap te betreden categoriseren we in materiaalsoorten:

Het bekleden van een trap met tapijt is de meest voorkomende manier van het bekleden van een trap. Dit levert een mooi resultaat op omdat het tapijt in 1 geheel kan worden bekleed. Een bijkomende voordeel van het bekleden van de trap met een tapijtvloer is dat het zorgt voor een goede akoestische demping. Het komt ook vaak voor dat men een loper toepast op een trap, dit bedekt alléén het loopgedeelte van de trap.

Bij Carpetright heb je ook de keuze aan een ruime selectie trapmatten ook wel trapmaantjes genoemd. Trapmatten zijn als het ware stukken tapijt die individueel op iedere traptrede kunnen worden geplaatst. Iedere tapijt heeft een gefestonneerde / ‘omgezoomde rand’ die voorkomt dat trapmat raffelt. Daarnaast heeft Carpetright ook 2 trapmaantjes die in aluminium verkrijgbaar zijn. Carpetright biedt ook de mogelijkheid om een op maat gemaakte trapmat te maken. Zo kies jij je eigen tapijt en maken wij een trapmat op basis van jouw eigen mal, deze zullen wij vervolgens op maat laten maken. Dus knip een stuk karton op maat en wij regelen de rest.

Het gebruik van vinyl of PVC op een trap komt niet vaak voor. Deze manier van trapbekleding wordt vaak gebruikt in kantoorruimtes en schoolgebouwen. Waar een tapijt eenvoudig over een trede heen ‘vouwt’ moet er bij vinyl en PVC gebruik worden gemaakt van profielen genaamd trapneuzen. Dit zijn kunststof/rubberen profielen die zoals het woord al beschrijft op de neus van iedere trede wordt geplaatst. Bij PVC worden de onderdelen gelijmd op de trap je zult ten alle tijden bij nadere inspectie de naden zien. Het is echter wel in vele gevallen voorzien van antislip. Uiteraard bij het dragen van sokken is een trap altijd glad.

Hoe bekleden wij jouw trap?

Kies je ervoor om Carpetright jouw trap te bekleden, dan ben je verzekerd van vakwerk door specialisten. Dit karwei uitbesteden raden wij zeker aan, want het eindresultaat dient secuur, veilig én esthetisch te zijn. Bovendien vereist het aardig wat voorbereiding, de juiste materialen en productie en afwerking

 • Huidige trap bekleding verwijderen
 • Traptreden glad schuren en de trap ontvetten
 • Traptrede stroken
 • Tape
 • Trapspin
 • Rolmaat
 • Potlood
 • Hobbymes
 • De traptrede stroken op maat snijden. Dit kan op twee manieren:
  1) Een ‘skelet’ van tape op een trede plakken, het er voorzichtig af trekken en dit als mal gebruiken Vervolgens dien je deze mal op de trapbekleding te plakken zodat je er omheen kunt snijden.
  2) Met de trapspin.
 • De vormen trapbekleding op de traptreden plakken

De neuzen van de traptreden afwerken met antislip strips

 

Maak nu snel een afspraak in een van onze winkels. Wij bieden pasklare oplossingen en denken graag met je mee.

 

Naar boven