Laden...

Ondervloeren

De voordelen van een ondervloer op een rijtje:

  • geluidsreducerend
  • maakt de bovenvloer comfortabeler en zachter
  • beschermt tegen beschadigingen veroorzaakt door fouten in de ondergrond
  • werkt als barrière tegen schadelijk vocht, stof en gruis
  • warmte-isolerend.

Afbeelding

Ondervloer voor tapijt

Als je een nieuw tapijt koopt is een juiste ondervloer absoluut essentieel, omdat het eindresultaat van het tapijt sterk afhankelijk is van de dekvloer waar deze op ligt. Als je bijvoorbeeld een tapijt op kale houten dekvloer plaatst, is het mogelijk dat de naden tussen de houten planken/delen doortekenen in het tapijt en deze zichtbaar worden. Hetzelfde kan gebeuren als je het tapijt op een oude ondervloer legt, omdat deze versleten kan zijn op de veel belopen plekken. Een nieuwe ondervloer zal niet alleen de uitstraling van het nieuwe tapijt vergroten, het zal ook comfortabeler en luxueuzer aan je voeten aanvoelen. Dit alles geldt natuurlijk ook voor alle andere dekvloeren.

Een ondervloer verlengt ook de levensduur van het tapijt. Deze werkt als een schokabsorberende laag die voor langere tijd de slijtage van het tapijt beperkt en ervoor zorgt dat je zo lang mogelijk van het tapijt kan genieten. Het gebruik van een ondervloer dempt het geluid tot meer dan twee keer.

Klik hier voor de diverse soorten ondervloeren die geschikt zijn voor tapijt.

Ondervloer voor laminaat en parket

Voor laminaat en parket is het grootste voordeel van een ondervloer dat het geluid van voetstappen met 50% wordt gereduceerd. Als je echter kiest voor onze ondervloer, dan kies je voor een officieel gecertificeerd 10 db verminderende ondervloer. Ideaal voor drukke huishoudens en voor gebruik in appartementen, waar het van belang is dat het geluid van voetstappen aanzienlijk wordt verminderd.

Een ondervloer onder laminaat of parket zal in veel van de gevallen ook de isolatie verbeteren, omdat het merendeel van onze ondervloeren een reflecterende folie laag bevat die de isolatie ondersteunt. Deze ondervloeren zijn echter niet aan te raden als je gebruik maakt van vloerverwarming of vloerkoeling, omdat het de effectiviteit hiervan teniet doet. Hiervoor hebben wij speciale ondervloeren in de collectie die minimaal isoleren, zodat je een optimaal rendement hebt van de vloerverwarming of het verkoelingssysteem. De ondervloer wordt normaliter met een vochtscherm gecombineerd om het laminaat te beschermen tegen eventueel optrekkend vocht uit de dekvloer.

Klik hier voor de diverse soorten ondervloeren die geschikt zijn voor laminaat en parket.

Ondervloer voor PVC

Een PVC vloer is al een vloerkeuze die comfortabel en warm is, omdat het zich snel aanpast aan de temperatuur in de ruimte. Daarom adviseren wij de PVC vloer alleen op een ondervloer te leggen als de dekvloer daarom vraagt vanwege bijvoorbeeld oneffenheden. Echter kan er dan ook gekozen voor egaliseren. Egaliseren wordt vaak alleen toegepast bij betonnen vloeren. Als een betonnen vloer gescheurd is of grote oneffenheden heeft, dan is het een goed idee om deze te egaliseren.

Als je het geluid nog verder wilt verminderen dan de PVC al voor je doet, dan kun je altijd een 10db reducerende ondervloer kiezen. Een ondervloer bij een PVC vloer geeft je naast geluidsdemping ook waardevolle isolatie. Onderzoek wijst uit dat de toepassing van een ondervloer in huis de energierekening van huishoudens tot 15% vermindert.

Klik hier voor de diverse soorten ondervloeren die geschikt zijn voor PVC.

Naar boven