Deurmatten

Deurmatten

Een vaak vergeten, maar wel een bepalend onderdeel van je hal, bijkeuken of voor- of achterdeur, is de deurmat. Vaak sta je uitgebreid stil bij de keuzes rondom een vloer, maar wordt de deurmat voor binnen even snel aangeschaft. Dat is zonde want een goede deurmat zorgt voor een betere levensduur, conditie en uitstraling van je vloer.

Laden...

13 producten

per pagina

13 producten

per pagina

Welke deurmat kiezen?

Wist je dat een deurmat al snel 70% van het vocht en vuil tegenhoudt? Meestal sta je niet stil bij de functies van een deurmat. Toch kan het slim zijn eens na te denken over wat je wilt dat je deurmat doet. In welke mate moet het zorgen voor droge schoenen? Hoeveel vuil moet het opvangen? Wil je dat de mat bij het eroverheen lopen al z’n werk doet? Of vraag je van je huisgenoten dat zij hun voeten vegen? Is de mat in jouw huis ook de opvangplek voor schoenen, laarzen, schooltassen of de favoriete plek van je hond of kat? Al deze antwoorden zijn van invloed op het materiaal, de grootte en het soort deurmat dat je kiest.

Droogloopmat

De naam zegt het al: een droogloopmat is gericht op het in een korte tijd droog krijgen van je schoenen. Een absorberend materiaal, denk aan katoen, is dan een essentiële stof voor de droogloopmat. De open structuur van de mat voert vocht goed af, de korte vezels maken dat de mat goed absorbeert maar ook snel droogt. Zelfs wanneer je niet kiest voor voeten vegen maar er alleen maar overheen wandelt. Dat vermindert ook gelijk het slipgevaar dat een natte vloer met zich meebrengt. Uiteraard haalt een droogloopmat ook wel vuil van je schoenen. Maar door de iets soepelere structuur van de stof is die werking wel minder dan bij een speciale schoonloopmat. 

Schoonloopmat

Bij schoonloopmatten staat het verwijderen van vuil centraal. Een schoonloopmat is vaak wat stugger omdat de mat het vuil snel van je schoenen moet kunnen schrapen. Denk aan kleine steentjes of grove zandkorrels die onbedoeld schade aan je vloer kunnen veroorzaken. Natuurlijk heeft een schoonloopmat ook wel een drogende functie, maar niet zo extreem als wanneer je kiest voor een droogloopmat. 

Inloopmat

Waar sommige matten bij voeten vegen hun werk goed doen, doen inloopmatten hun werk al als er overheen gelopen wordt. Dat is erg handig wanneer het bijvoorbeeld gaat om een drukbezocht kantoorpand, hotel, museum of een andere plek waar regelmatig mensen in en uit lopen. Thuis kan het ook handig zijn wanneer jij en je huisgenoten niet van die ‘voetenvegers’ zijn. 

Maten deurmatten

Bij Carpetright bieden we standaard maten deurmatten aan of maken we de deurmat voor je op maat. Met breedtematen van 100 cm, 130 cm of zelfs 200 cm breed. Slim om je deurmat gelijk mee te bestellen met je nieuwe vloer. Dan kun je de mat bij je voor- of achterdeur in de vloer laten verzinken voor een egale overloop van de vloer naar je mat. 

Kleuren en dessins deurmatten

Naast de praktische eigenschappen van de deurmat, wil je ook dat de mat geen afbreuk doet aan de uitstraling van je vloer. Zeker wanneer je het dessin en de kleur van de vloer zorgvuldig hebt gekozen, is het mooi dat de mat daarbij matcht. Bij Carpetright bieden we deurmatten in allerlei kleuren. Van effen zwart, bruin en grijs tot een gemêleerde mix van kleuren als wit en grijs, zwart en grijs of bruin en beige. Kom kijken voor een kleur of print die past bij jouw vloer.  

Welke soorten deurmatten zijn er?

Onze merken deurmatten staan bekend om hun duurzame en praktische eigenschappen. Denk eens aan:

  • Luxury Clean
    Deze mat biedt een ideale mix van het verwijderen van vocht en vuil én het behouden van een zachte structuur en uitstraling. De antistatische eigenschappen gaan schokjes door wrijving tegen. 
  • Luxury Clean Mat
    Deze variant biedt grover geschut tegen vuil en vocht door het enorme schraapvermogen van de oppervlaktestructuur. De brandvertragende toplaag, antislip-laag en antistatische eigenschappen maken de mat super veilig. 

Deurmat kopen

Al onze deurmatten zijn in standaard lengte en breedte maten te verkrijgen in onze winkels. Of speciaal op maat gemaakt. Neem de door jouw gewenste maat mee naar de winkel. Dan kijken onze collega’s welke mat aan jouw praktische wensen tegemoet komt en welke deurmat voor de uitstraling zorgt die jij zoekt.

Naar boven