Kunstgras

Kunstgras

Droom jij ook van zo'n prachtig groen gazon, maar ben je geen tuinier type? Kies dan voor kunstgras! Je hebt kunstgras in verschillende soorten en prijsklassen. Van kunstgras dat geschikt is voor een balkon of terras, tot kunstgras dat getest is volgens FIFA-normeringen en ideaal is om een potje op te voetballen. Vind het kunstgras dat past bij jouw tuin of balkon én jouw budget.

 • Natuurlijke en frisse uitstraling
 • Mest- en waterbesparend én onderhoudsvriendelijk
 • Duurzaam, milieuvriendelijk en aantrekkelijk geprijsd

Meer weten over kunstgras en het leggen van kunstgras? Klik hier.

Laden...
 1. WIMBLEDON
  WIMBLEDON
  Kleur
   11.99m2  9.83m2
  Bekijk meer >
 2. MONTANA PARK
   14.99m2  12.29m2
  Bekijk meer >
 3. YELLOWSTONE PARK
   29.99m2  24.59m2
  Bekijk meer >
 4. RAINFOREST PARK
   42.99m2  35.25m2
  Bekijk meer >
 5. CAPITOL REEF PARK
   45.99m2  37.71m2
  Bekijk meer >
 6. GRAND TETON PARK
   49.99m2  40.99m2
  Bekijk meer >
 7. OLYMPIC PARK
   19.99m2  16.39m2
  Bekijk meer >
 8. DENALI PARK
   24.99m2  20.49m2
  Bekijk meer >
 9. BALCON NOP
  BALCON NOP
  Kleur
   4.49m2  3.68m2
  Bekijk meer >
 10. EDEN PARK
  EDEN PARK
  Kleur
   34.99m2  28.69m2
  Bekijk meer >

Kunstgras

Geen groene vingers? Maar wil je wel groen in je tuin, op je balkon of dakterras? Dan is kunstgras dé oplossing. Kunstgras geeft je buitenruimte een frisse en natuurlijke uitstraling. Zonder dat je met mest, grond en een grasmaaier in de weer hoeft. Op veel dakterrassen en balkons heb je geen grond om gras in te zaaien. In dat geval brengt kunstgras dat buitengevoel tot leven!

Soorten en mogelijkheden
Kunstgras is de laatste jaren volop in ontwikkeling. Daarom is er veel te kiezen:

 • De pol. Ga je voor een fijne grasspriet of juist wat grover? Kies je voor langer gras of juist kort gemaaid?
 • ‘Sprietdichtheid’. Kies je voor veel of iets minder sprieten per vierkante meter?
 • Kleur. Houd je van egaal groen? Ga je voor een mix van licht- en donkergroen? Of kies voor kunstgras met meer gele ondertonen? 

Wanneer je van een moderne, strakke uitstraling houdt, adviseren we een egaal groene mat met een hoge dichtheid van dunne grassprieten per vierkante meter. Op zoek naar een meer landelijke uitstraling? Kies dan voor gemêleerd groen met gele ondertonen, een grove spriet en een lagere dichtheid per vierkante meter. 

Kunstgras voor woonplezier en sfeer
Een tuin, dakterras of balkon met een groene kunstgrasmat kan een mooi verlengstuk zijn van je interieur en huis. Naast een sfeervolle uitstraling biedt kunstgras woonplezier en wooncomfort. Jonge kinderen kunnen op een kunstgrasmat heerlijk spelen, zelfs wanneer je deze op een balkon of dakterras legt. Het gaat lang mee en is oersterk. Kinderen en huisdieren kunnen zich er dus lekker op uitleven. Kunstgras op je balkon of dakterras zorgt direct voor dat buitengevoel. Vul je kunstgrasmat aan met een leuke tuinset, robuuste plantenbakken en sfeerverlichting en je zit ontspannen buiten tijdens zonnige zomerdagen.  

Grastapijt voor binnen
Is kunstgras alleen voor buiten? Wij denken van niet. Steeds vaker zie je grastapijt op kinderkamers terug. Als vloerkleed of als bedekking voor de hele vloer. Het is comfortabel om op te spelen en het geeft de kinderkamer een avontuurlijke uitstraling. Combineer het grastapijt met een stoere hoogslaper en breng de kinderfantasie tot leven. Wist dat er ook gekleurd kunstgras bestaat? Denk bijvoorbeeld eens aan geel, roze, blauw of alle kleuren van de regenboog! 

Voordelen
Kunstgras voor buiten heeft veel voordelen. De voordelen van kunstgras tapijt op een rij: 

 • Je hebt geen groene vingers nodig, kunstgras zorgt voor zichzelf en is onderhoudsvriendelijk.
 • Kunstgras vraagt geen water of bemesting. Zo bespaar je op financiën en natuurlijke hulpbronnen.
 • Het heeft een natuurlijke uitstraling en brengt direct al veel sfeer in je tuin, op je balkon of dakterras. 
 • Er is veel te kiezen: in kleur, uitstraling, kwaliteit en de prijs. 

Kies voor de juiste ondergrond
Een goede ondergrond is bij elke vloerbedekking van belang. Ook bij kunstgras. Ga voor een ondergrond van straatzand, brekerzand of granulaat. Deze zandsoort laat water door en zorgt voor een stevige bodem onder je kunstgrasmat. Wil je je kunstgras op tegels leggen? Dat kan. Leg dan een stabilisatiedoek onder de kunstgrasmat, zodat deze niet kan verschuiven. Dit zorgt ook gelijk voor valdemping. Zacht aan je voeten dus.  

Kunstgras leggen
Kunstgras leg je gemakkelijk zelf. De juiste benodigdheden en een stapsgewijze aanpak helpen je daarbij. Wat heb je nodig en waar moet je beginnen? Laat je adviseren door onze specialisten in de winkel. 

Levensduur
Hoe lang kunstgras mee gaat? Dat verschilt per merk, de kwaliteit die je kiest en het gebruik. Bij goed onderhoud mag je ervan uit gaan dat je zo’n 10 tot 15 jaar plezier hebt van je kunstgras. 

Kunstgras kopen
Net als met elke andere vloerbedekking, is het slim kunstgras vóór aanschaf in het echt te komen bekijken. Kijk hier voor een Carpetright winkel in jouw omgeving. Een gratis vloerstaal bestellen kan ook. Dan zie je gelijk welk effect kunstgras heeft op jouw tuin, dakterras of balkon. Onze collega’s denken met je mee welke uitstraling en eigenschappen passen bij jouw wensen, gebruik en mogelijkheden. Kom langs! 

Naar boven