Kunstgras

Kunstgras

Droom jij ook van zo'n prachtig groen gazon, maar ben je geen tuinier type? Kies dan voor kunstgras! Je hebt kunstgras in verschillende soorten en prijsklassen. Vind het kunstgras dat past bij jouw tuin of balkon én jouw budget.

  • Natuurlijke en frisse uitstraling
  • Mest- en waterbesparend én onderhoudsvriendelijk
  • Duurzaam, milieuvriendelijk en aantrekkelijk geprijsd
Laden...

10 producten

per pagina

10 producten

per pagina

Kunstgras voor woonplezier en sfeer

Een tuin, dakterras of balkon met een groene kunstgrasmat kan een mooi verlengstuk zijn van je interieur en huis. Naast een sfeervolle uitstraling biedt kunstgras woonplezier en wooncomfort. Jonge kinderen kunnen op een kunstgrasmat heerlijk spelen, zelfs wanneer je deze op een balkon of dakterras legt. Het gaat lang mee en is oersterk. Kinderen en huisdieren kunnen zich er dus lekker op uitleven. Kunstgras op je balkon of dakterras zorgt direct voor dat buitengevoel. Vul je kunstgrasmat aan met een leuke tuinset, robuuste plantenbakken en sfeerverlichting en je zit ontspannen buiten tijdens zonnige zomerdagen.  Hoe lang kunstgras mee gaat? Dat verschilt per merk, de kwaliteit die je kiest en het gebruik. Bij goed onderhoud mag je ervan uit gaan dat je zo’n 10 tot 15 jaar plezier hebt van je kunstgras.

De voordelen van kunstgras

Kunstgras voor buiten heeft veel voordelen. Voor de handigheid hebben we ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Je hebt geen groene vingers nodig, kunstgras zorgt voor zichzelf en is onderhoudsvriendelijk.
  • Kunstgras tapijt vraagt geen water of bemesting. Zo bespaar je op financiën en natuurlijke hulpbronnen.
  • Het heeft een natuurlijke uitstraling en brengt direct al veel sfeer in je tuin, op je balkon of dakterras.
  • Er is veel te kiezen: in kleur, uitstraling, kwaliteit en de prijs.

Soorten en mogelijkheden

Kunstgras is de laatste jaren volop in ontwikkeling. Daarom is er een steeds breder assortiment en kun je uit veel verschillende soorten kunstgras vloeren kiezen. Wil je bijvoorbeeld een fijne grasspriet of wat grover? Ga je voor kort gemaaid gras of juist langer? Je kunt zelfs de “sprietdichtheid” zelf kiezen, dit houdt in dat je veel of minder sprieten per vierkante op je kunstgrasmat hebt. Tot slot kun je ook nog keuze uit diverse kleuren. Als je fan bent van een moderne, strakke uitstraling, dan is een egaal groene grasmat perfect. Voor een natuurlijke uitstraling is een mix van licht-en donkergroen of gele ondertonen juist een goede keuze. Maar wij zijn ook van mening dat kunstgras niet alleen voor buiten is. Steeds vaker zie je namelijk grastapijt terug op kinderkamers, als vloerkleed of bedekking voor de hele vloer. Het is comfortabel om op te spelen en het geeft de kinderkamer een avontuurlijke uitstraling.

Kunstgras zelf leggen of laten leggen

Kunstgras leg je gemakkelijk zelf, en de juiste benodigdheden en stapsgewijze aanpak helpen je daarbij. Een goede ondergrond is bij elke vloerbedekking van belang, dus ook bij kunstgras. Ga voor een ondergrond van straatzand, brekerzand of granulaat. Deze zandsoort laat water door en zorgt voor een stevige bodem onder je kunstgrasmat. Wil je je kunstgras op tegels leggen? Leg dan een stabilisatiedoek onder de kunstgrasmat, zodat deze niet kan verschuiven. Dit zorgt ook gelijk voor valdemping. Zacht aan je voeten dus. Heb je hulp nodig? Bekijk dan ons handige stappenplan of laat het kunstgras leggen door één van de professionals van onze plaatsingsservice. Ze zorgen voor een perfect resultaat en nemen alle afvalmaterialen natuurlijk weer mee.

Wat kost kunstgras?

De prijs van kunstgras wordt bepaald door het soort materiaal waarvan de grasmat is opgebouwd. Hoe meer het kunstgras op natuurlijk gras lijkt en zacht aanvoelt, des te duurder het zal zijn. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van de hoeveelheid kunstgras dat nodig is, de kwaliteit van de grassprieten en de dichtheid van de grasmat. Bij ieder type kunstgras staan specificaties die je kunt gebruiken bij het berekenen van de kosten van kunstgras. 

De benodigde oppervlakte bereken je als volgt: lengte x breedte (in meters) = x m².

Vervolgens vermenigvuldig je het aantal m² met de prijs voor het totaalbedrag voor het kunstgras. Vind je dit lastig? Geen zorgen, met onze handige rekentool bij het product weet jij in slechts enkele stappen wat de prijs is voor het kunstgras voor het benodigde oppervlakte. Vul simpelweg jouw benodigde aantal in, op de productpagina van het product dat je mooi vindt.

Kunstgras kopen

Weet je precies welk kunstgras je graag wilt hebben? Bestel jouw nieuwe kunstgrasmat dan eenvoudig en snel via onze webshop. Twijfel je nog? Net als met elke andere vloerbedekking, is het slim kunstgras vóór aanschaf in het echt te komen bekijken. Kom langs in een Carpetright winkel bij jou in de buurt en laat je inspireren. Een gratis vloerstaal bestellen kan ook. Dan zie je gelijk welk effect het kunstgras heeft op jouw tuin, dakterras of balkon. Onze collega’s denken met je mee welke uitstraling en eigenschappen passen bij jouw wensen, gebruik en mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt

Veelgestelde vragen

Bij het kopen van kunstgras zijn er drie dingen waar je op moet letten. De pol, wil je een fijne grasspriet of juist wat grover en welke lengte. Daarnaast is de sprietdichtheid, oftewel de hoeveelheid sprieten per m² belangrijk. Tot slot de kleur, kies je voor egaal groen, een mix van licht- en donkergroen of juist een gele ondertoon.

Dat verschilt per merk, de kwaliteit die je kiest en het gebruik. Bij goed onderhoud mag je ervan uit gaan dat je zo’n 10 tot 15 jaar plezier hebt van je kunstgras.

De prijs voor het leggen van kunstgras is afhankelijk van de hoeveelheid vierkante metrs, type gras en hoe het wordt gelegd.

We streven ernaar om jouw bestelling binnen 5 tot 10 werkdagen te kunnen leveren. De levertijd kan afhankelijk zijn van de hoeveelheid kunstgras dit wordt bestelt.

Naar boven