Laden...

People and Planet: het duurzaamheidslabel van Carpetright

Tapijt van gerecyclede visnetten, laminaat uit duurzaam beheerde bossen en PVC zonder schadelijke weekmakers; Carpetright is voortdurend op zoek naar manieren om onze impact op de aarde te verkleinen. Daarom introduceren we People and Planet: een handig duurzaamheidslabel, waarmee je in één oogopslag ziet dat dit de beste keuze is binnen ons ruime assortiment. De producten waarvoor dit geldt zijn zowel online als in de winkel voorzien van onderstaand label. Zo wordt het nog gemakkelijker om een mooie, duurzame vloer te kiezen.

De zekerheden van vloeren met het People and Planet label:

  • De meest duurzame vloeren uit onze collectie
  • Geproduceerd met respect voor mens en milieu
  • Voorzien van een FSC en/of PEFC keurmerk
  • Voorzien van een EU Ecolabel
  • Dragen bij aan een gezond binnenklimaat
  • Zonder schadelijke weekmakers (ftalaten)

Eerlijk over duurzaamheid

Carpetright vindt het belangrijk om vloeren aan te bieden die goed zijn voor mens en milieu. Daarom kijken we voortdurend samen met leveranciers hoe het nog duurzamer kan. Eerlijk is eerlijk: we zijn er nog niet. Vloeren en raambekleding zonder enige ecologische voetafdruk zijn er niet. Wél helpen we je met kiezen voor producten die het best scoren op de duurzaamheidsladder. Met de lancering van het label People and Planet zetten we een belangrijke stap in de goede richting en wordt het nog gemakkelijker om een mooie, duurzame vloer te kiezen waar je jarenlang plezier van hebt.

Van visnet naar superzacht tapijt

Onze hoogwaardige, duurzame tapijten zijn veelal gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Een goed voorbeeld is de Sedna collectie van AW, gemaakt van Econyl-garen. Deze garens zijn gesponnen uit afvalstoffen zoals achtergelaten visnetten die uit de oceanen worden gehaald en garenafval dat anders weggegooid zou worden. Niet alleen de garens zijn duurzaam, de tapijtrug (de verschillende lagen waaruit een tapijt bestaat) is gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen. Door te kiezen voor Sedna haal je niet alleen een prachtig, kwalitatief tapijt in huis, maar draag je ook bij aan een schonere oceaan waarin dieren niet verstrikt raken in afval. Benieuwd naar deze collectie? Bekijk tapijten Kai, Mazu, Yara, Moana, Origin en Varuna.

Laminaat uit duurzaam beheerde bossen

Vrijwel alle laminaatvloeren van Carpetright zijn voorzien van een PEFC-keurmerk. Dit betekent dat de grondstoffen voor laminaat, zoals houtvezels, afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen en dat deze bossen behouden blijven. Onze duurzaamste optie? De vloeren van Quick-Step of Finfloor die volledig zijn gemaakt van overschotten uit de bosbouw- en houtindustrie. Voor jouw droomvloer worden dus geen bomen gekapt. Doordat er resthout wordt gebruikt bij het creëren van een nieuw product, wordt de uitstoot van kooldioxide voorkomen. Alle laminaatvloeren van Quick-Step zijn voorzien van een EU Ecolabel. Alleen producten die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van milieu én kwaliteit mogen dit label gebruiken.

PVC dat volledig recyclebaar is

Alle PVC vloeren van Carpetright zijn vrij van schadelijke weekmakers (ftalaten). De PVC vloeren van Tarkett blinken daarnaast uit door hun extreem lage VOS (Vluchtige Organische Stoffen) uitstoot. De nieuwste Supernature Rigid Click PVC vloer is volledig recyclebaar en kun je na jaren trouwe dienst zelfs weer inleveren als je wilt. Het hoogwaardige clicksysteem zorgt ervoor dat de vloer niet verlijmd hoeft te worden. Jouw vloer laten inzamelen en recyclen is zodoende super eenvoudig. Wel een fijn idee dat jouw vloer niet op de steeds groter wordende afvalberg terecht komt, maar dat er nieuwe producten van worden gemaakt, toch? Last but not least: Rigid Click PVC wordt volledig in Europa geproduceerd en heeft mede hierdoor een kleinere CO2- voetafdruk. 

Meer duurzame vloeren van Carpetright

Naast duurzaam tapijt, laminaat en PVC vind je de in collectie van Nederlands grootste vloerenspecialist nog veel meer verantwoorde opties:

Novilon vinyl

Alle Novilon vloeren zijn 100% Dutch Design. Ze worden in Nederland ontworpen en gemaakt. Zo wordt flink bespaard op transportkilometers. De fabriek is hypermodern en Zero Waste staat er voorop. Zo draait de fabriek geheel op groene stroom en wordt er gebruik gemaakt van restafval. 

Kunstgras

Je zou het misschien niet denken, maar ons kunstgras Eden Park is gemaakt van recyclebaar kunststof. Dat betekent dat je jouw grasmat zelfs na jarenlang gebruik weer kunt inleveren, zodat het gerecycled wordt tot een nieuw product. 

Marmoleum

Marmoleum is de eerste CO2-neutraal geproduceerde vloer ter wereld. De vloer is gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnzaadolie, hars en houtmeel. Het is één van de milieuvriendelijkste vloeren die er bestaat. Marmoleum wordt bovendien gemaakt in Nederland.

Desso One Soft Planks

Desso One Soft Planks

Onze Desso One Soft Planks collectie is een mono-ingrediënt tapijt, gemaakt van slechts één materiaal soort. Én 100% recyclebaar. De planken zijn lijmloos te leggen en kunnen daardoor eenvoudig zonder lijmresten ingezameld en gerecycled worden. Met de heerlijk zachte textuur geeft het meer comfort, optimale akoestiek en warmte.

Meer over Carpetright en duurzaamheid?

Onze vakkundige adviseurs kunnen je alles vertellen over People and Planet en duurzame vloeren en raamdecoratie in ons assortiment. Kom eens langs en laat je informeren en inspireren.

Vloerideeën voor de woonkamer vind je bij Carpetright

Of je nu op zoek bent naar een PVC visgraatvloer, vinyl met de uitstraling van natuursteen of laminaat met een houtlook: Carpetright heeft het in huis. Onze vloeren passen in elk interieur en alle woonstijlen. Heb je geen zin om de vloer zelf te leggen? Dat begrijpen we. Maak gebruik van onze plaatsingsservice en je geniet binnen no-time van een strak gelegde vloer. Heb je vragen over een vloer in de woonkamer? Onze specialisten staan voor je klaar. Met 92 Carpetright vestigingen is er altijd een winkel bij jou in de buurt. Kom langs!

Naar boven